Bogdan08 Napisano pre 9 časa #1 Napisano pre 9 časa Potrebna mi je pomoc oko ovih kutija. Na srednjetoncu i visokotoncu su zalemljeni plus izvodi sa skretnice na minus zvucnika a plus zvucnika na zajednicku masu. Za bas ne znam kako je bilo jer su njemu pre izmenjena vesanja
Zen Mod Napisano pre 8 časa #2 Napisano pre 8 časa nista cudno, 99% tako i treba ako je sve isto na obe kutije, onda budii siguran i u 100% mada, koliko se secam, skretnica u toj kutiji jeste sprdacina, ali bar su akusticke faze koliko toliko ispostovali moral of the story = akusticka faza je vazna, zato se cesto nadje da je elektricna faza obrnuta
Bogdan08 Napisano pre 8 časa Autor #3 Napisano pre 8 časa 31 minutes ago, Zen Mod said: nista cudno, 99% tako i treba ako je sve isto na obe kutije, onda budii siguran i u 100% mada, koliko se secam, skretnica u toj kutiji jeste sprdacina, ali bar su akusticke faze koliko toliko ispostovali moral of the story = akusticka faza je vazna, zato se cesto nadje da je elektricna faza obrnuta Na oba je isto, skretnica jes sprdnja al makar nema elektrolita sto sam video na nekima. Samo na basevima ne znam kako je bilo jer su menjana vesanja pa je skidan, pa se postavlja pitanje da li ide isto ko i na visokom i srednjem
Zen Mod Napisano pre 7 časa #4 Napisano pre 7 časa bas je osnova/referenca sistema, kod njih je logicno i normalno da plus sa skretnice ide na plus drivera
Bogdan08 Napisano pre 7 časa Autor #5 Napisano pre 7 časa Ovde je na jednom bio na plusu na drugom na minusu jer nije bio obelezen onom tackicom pa je neko zalemio kako bilo
Zen Mod Napisano pre 6 časa #6 Napisano pre 6 časa just in case, za bass ...... uzmes bateriju ...... moze 1V5 moze i vise, i 9V nije problem mozes direkno na terminalima bassa, mozes na terminalima/zicama kutije pipnes bateriju i kad si je okrenuo tako da membrana ide napolje na pip, to ti je plus naravno, primarno je da je driver spojen kako treba u kutiji i primarno je da su identicno spojeni jednaki driveri u kutijama ukratko, plus sa skretnice ide na plus bassa, mora biti jednako u kutijama
Bogdan08 Napisano pre 6 časa Autor #7 Napisano pre 6 časa (izmenjeno) 14 minutes ago, Zen Mod said: just in case, za bass ...... uzmes bateriju ...... moze 1V5 moze i vise, i 9V nije problem mozes direkno na terminalima bassa, mozes na terminalima/zicama kutije pipnes bateriju i kad si je okrenuo tako da membrana ide napolje na pip, to ti je plus naravno, primarno je da je driver spojen kako treba u kutiji i primarno je da su identicno spojeni jednaki driveri u kutijama ukratko, plus sa skretnice ide na plus bassa, mora biti jednako u kutijama Sinoc sam sa baterijom od volt ipo ispitivao pa sam to prelemljavao da bude kako treba. Sad su u obe kutije basevi spojeni da na plus ide plus sa skretnice a visoki i srednji u obe minus sa skretnice na plus zvucnika Nadam se da cu tako dobiti najbolji zvuk moguc i oba ujednaceno Izmenjeno pre 6 časa od Bogdan08
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah