Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Imam pojacalo Luxman L2, integralac, za leto.

Servisiran je prilikom kupovine i kad je zveknuo jedan kanal ( majstor je vratio gomilu raznih kondova zamenjenih novim - mislim da nijedan tranzistor nije crkao tada ).

Nisam zadovoljan kako radi - zvucno "mrtav" je.

Mozda neka modifikacija moze da mu pomogne pa me interesuju strucnija misljenja.

1 - Prva ideja je da se sacuva samo power amp sekcija sa napajanjem.

na mestu gde se daju ulazno / izlazne osetljivosti Lux kaze Mains In 1,3 Volta - mislim da toliko potrebno za pokretanje snagasa ( za punu snagu verovatno ).

2 - Novi preamp koji imam komplet sa shunt reg-om na pcb : Sipijev Mju Follower, gain 6 dB - ovome dodati prosti selektor i Alps pot za pocetak. Imam i trafo za ovaj pre.

3 - Eventualno promeniti sve pasivne delove na Lux power amp pcb..., zamena glavnih PSU elkoa ?

4 - Vasa misljenja ukljucujuci i da li da se uopste radi ovako nesto ?

Napisano

Hvala

Bilo je razmisljanja o tome najvise ali rekoh nista ne kosta da ipak pitam.

Napisano
22 hours ago, Zen Mod said:

ne ide pita od govana

vazda iskereno i pošteno po sred glave :Dizzy:

Napisano

Ima lepu kutiju, napajanje +/-35V dusu dalo da se ubaci jedan amp sa LM4870. Ima gomila gotovih projekata mozda i gotovih modula.

Napisano

Razmatrao sam tako nesto samo nisam siguran koji su od tih chip-amp modula stvarno dobri.

Jeff Rowland je koristio neke chip-amp samo on je razvijao svoje maticne ploce za sve okolo, koliko znam.

Prostor unutra ima veliko ogranicenje jer donja ploca ima U profil za rca konektore koji nisu normalno na zadnjoj strani - mada cak i tako ima dovoljno mesta ze prepravku, cak i da se povadi sve sem trafoa, glavnih elkoa i hladnjaka.

Ne trazim ja neki jako visoki kvalitet ali bih hteo nesto dobro ako je chip-amp i relativno lako za napraviti na proto-board-u.

Ovaj Luxman, ovako "mrtav" i kako god ga nazvali svira mnogo bolje od kojekakvih drugih pojacala tipa Yamaha, Technics i skoro sve ostalo japansko sto se prodavalo u nize-srednjoj komerc klasi ( recimo do 1,000 DEM mozda je HK imao drugaciji zvuk kad su ta pojacala bila nova, 620 model npr i jaci iz te serije ).

Napisano
2 hours ago, Gosha said:

Ima lepu kutiju, napajanje +/-35V dusu dalo da se ubaci jedan amp sa LM4870. Ima gomila gotovih projekata mozda i gotovih modula.

Napravio sam gresku, ispavna oznaka je LM4780.

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...