krca44 Napisano Jun 9 #1 Napisano Jun 9 Imam pojacalo Luxman L2, integralac, za leto. Servisiran je prilikom kupovine i kad je zveknuo jedan kanal ( majstor je vratio gomilu raznih kondova zamenjenih novim - mislim da nijedan tranzistor nije crkao tada ). Nisam zadovoljan kako radi - zvucno "mrtav" je. Mozda neka modifikacija moze da mu pomogne pa me interesuju strucnija misljenja. 1 - Prva ideja je da se sacuva samo power amp sekcija sa napajanjem. na mestu gde se daju ulazno / izlazne osetljivosti Lux kaze Mains In 1,3 Volta - mislim da toliko potrebno za pokretanje snagasa ( za punu snagu verovatno ). 2 - Novi preamp koji imam komplet sa shunt reg-om na pcb : Sipijev Mju Follower, gain 6 dB - ovome dodati prosti selektor i Alps pot za pocetak. Imam i trafo za ovaj pre. 3 - Eventualno promeniti sve pasivne delove na Lux power amp pcb..., zamena glavnih PSU elkoa ? 4 - Vasa misljenja ukljucujuci i da li da se uopste radi ovako nesto ?
krca44 Napisano Jun 9 Autor #3 Napisano Jun 9 Hvala Bilo je razmisljanja o tome najvise ali rekoh nista ne kosta da ipak pitam.
revox Napisano Jun 10 #4 Napisano Jun 10 22 hours ago, Zen Mod said: ne ide pita od govana vazda iskereno i pošteno po sred glave
Gosha Napisano Jun 10 #5 Napisano Jun 10 Ima lepu kutiju, napajanje +/-35V dusu dalo da se ubaci jedan amp sa LM4870. Ima gomila gotovih projekata mozda i gotovih modula. krca44 je reagovao/la na ovo 1
krca44 Napisano Jun 10 Autor #6 Napisano Jun 10 Razmatrao sam tako nesto samo nisam siguran koji su od tih chip-amp modula stvarno dobri. Jeff Rowland je koristio neke chip-amp samo on je razvijao svoje maticne ploce za sve okolo, koliko znam. Prostor unutra ima veliko ogranicenje jer donja ploca ima U profil za rca konektore koji nisu normalno na zadnjoj strani - mada cak i tako ima dovoljno mesta ze prepravku, cak i da se povadi sve sem trafoa, glavnih elkoa i hladnjaka. Ne trazim ja neki jako visoki kvalitet ali bih hteo nesto dobro ako je chip-amp i relativno lako za napraviti na proto-board-u. Ovaj Luxman, ovako "mrtav" i kako god ga nazvali svira mnogo bolje od kojekakvih drugih pojacala tipa Yamaha, Technics i skoro sve ostalo japansko sto se prodavalo u nize-srednjoj komerc klasi ( recimo do 1,000 DEM mozda je HK imao drugaciji zvuk kad su ta pojacala bila nova, 620 model npr i jaci iz te serije ).
Gosha Napisano Jun 10 #7 Napisano Jun 10 2 hours ago, Gosha said: Ima lepu kutiju, napajanje +/-35V dusu dalo da se ubaci jedan amp sa LM4870. Ima gomila gotovih projekata mozda i gotovih modula. Napravio sam gresku, ispavna oznaka je LM4780. krca44 and zerowaf je reagovao/la na ovo 2
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah