Jump to content

WTF

Član
  • Broj sadržaja

    7
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

Informacije Profila

  • Zemlja:
    Serbia

WTF's Achievements

Tek došao/la

Tek došao/la (1/9)

0

Forumska reputacija

  1. WTF

    iFi nano iDSD LE

    Pozdrav za članove foruma! Posedujem FiiO E10K (češće za slušalice, ređe kao DAC, za šta koristim E-MU 0404 USB). Zainteresovao me je DAC iz naslova teme, iFi nano iDSD LE (cena, DSD podrška, pozitivne kritike...). Ima li neko iskustva sa ovim uređajem (zvuk, mogućnost nabavke)? Hvala unapred!
  2. WTF

    Receiver i FM prijem

    Zahvaljujem na pomoći! Pročitao sam navedeni post ali mislim da kod mene nije o tome reč, FM radi kako treba (stereo, bez šuma) kad mu se doda 0.05 MHz. RDS mi i inače nije nešto mnogo potreban. Obzirom na kvalitet radio programa, u poslednje vreme sve češće priključujem mobilni, tako da ne bih to popravljao, posebno što mi to nije primarni sistem. (Yamaha je kupljena 2003, nova, i radi sasvim OK ono čemu je sada namenjena - da mi olakša rmbačenje u radionici.)
  3. Pozdrav! U garaži imam stereo receiver (Yamaha rx496) koja nema zvuka kad je podesim na tačnu FM frekvenciju. Ako je to npr. 96,50, na displeju izađu RDS podaci. Kad pomerim na 96,55 dobijem stereo zvuk ali bez RDS-a. Antena je improvizovana ali je do sada sve radilo kako treba. Nije da mi nešto smeta, uređaj je tu samo da mi olakša muke dok radim ali me, eto, interesuje šta se to moglo dogoditi.
  4. WTF

    HRT Music Streamer II

    Da, da, skupljanje po širini i dužini, piše nam na etiketi. Svakodnevno peglanje je, kako vidimo, dozvoljeno i poželjno. Problem će biti centrifugiranje. Nego, da pitam još nešto u vezi uređaja. On, dakle, komunicira sa računarom, ima napajanje, softverski je u redu. Zato mi je čudno zvučalo ono "isolated POWER supply" jer DAC dobija struju. Vredi li to čačkati?
  5. WTF

    HRT Music Streamer II

    Šabac, gde se niko ne bavi popravkom DAC-ova. Tačnije, poneko nabada, ali to nije to. Pratim ovaj forum par godina, do sada nisam učestvovao jer , realno, ne mogu mnogo da doprinesem, Kao što rekoh, el.tehn. znanje mi je na nivou amebe, pa ne bih da smetam. P.S. "Iz Srbije" i nije baš toliko širok pojam.
  6. WTF

    HRT Music Streamer II

    Izgledalo je otprilike kao da je neko bacio petardu u sobi. Neprijatno iskustvo. Dotični DAC je bio spojen na uključeno pojačalo i laptop. Drmnulo je snažno, eksplodirale su dve sijalice u kući, otišao je motor frižidera, WiFi ruter i neka sitnica u TV-u. PC u drugoj prostoriji ostao je bez mrežne i svih USB portova. Laptop (na punjaču ) je izdržao,
  7. WTF

    HRT Music Streamer II

    Pozdrav! Imam navedeni USB DAC koji nije preživeo grmljavinsku oluju (istovremeno stradala i mrežna i USB ulazi na PC). E, sad, DAC se čudno ponaša: PC (novi) i laptop ga vide kad je priključen, sve izgleda normalno, na DAC-u se uključuju diode za rezoluciju, jedino što nema zvuka. Otvarao sam ga, sve izgleda normalno. EMU 0404 USB povezan istim USB kablom, na iste portove radi kako treba. Kontaktirao sam proizvođača, u odgovoru mi je rekao da sumnja na "isolated power supply". I da pošaljem DAC u Kaliforniju... To mi se ne radi. Ima li neko od forumaša neki predlog (jer sam laik za ove stvari)?
×
×
  • Kreiraj novo...