Jump to content

Jodzula

Član
  • Broj sadržaja

    15
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

Reputacija aktivnosti

  1. Love
    Jodzula got a reaction from BANAT in i...još jedan Pass F5 clone   
    Evo kutija je skoro gotova. Privremeno su tu još gumene nožice (cela tri komada)   Može uvek bolje, ali u skladu sa strpljenjem (nestrpljenjem) je i izbor rešenja i rezultat. Nema nikakvih natpisa i za sad nemam neku ideju što se tiče tog dela ugođaja.
     

  2. Love
    Jodzula got a reaction from Woland in i...još jedan Pass F5 clone   
    Evo nakon nekoliko dana večernjeg rada od kada su mi stigli hladnjaci sa eloksaže i par nervnoslomnih iskustava F5 je sklopljen, podešen prema uputstvu i uz svu nevericu prosvirao bez bruma , šuma itd. Obzirom da mi je ovo prvo pojačalo bilo je dosta stresnih situacija i situacija gde nisam znao šta da očekujem. Odnosno očekivao sam da sam pri montaži izlaznih tranzistora i njihovom razlemljivanju bar jedan kanal skrkao, ali hvala Bogu sve je ispalo u najboljem redu makar za sad. Svakako jedno izvanredno iskustvo gde sam puno naučio.
    Što se tiče zvuka kao što sam rekao ja nemam audiofilskog iskustva i nemam sa čime da poredim. Ali iz moje perspektive kao slušaoca ove je ogroman korak napred u odnosu na slušanje muzike preko Aiwa stuba i Dayens Ka1P zvučnika sa estetskom falinkom. Korak napred je definitivno u bogatstvu detalja i u bogatijem basu. Mislio sam da bez pretpojačala i na 87dB osetljive kutije pojačalo neće svirati ništa posebno, ali na nekim stvarima – snimcima sam ostao potpuno u šoku . Čuo sam te stvari puno puta ranije, ali ovo je jedno skroz drugo odnosno novo iskustvo tih snimaka – kompozicija. Takođe drago mi je da postoji i prostora za napredak u vidu pretpojačala i nekih osetljivijih kutija. Hvala vam svima na pomoći i naravno hvala Nelson Pass-u i drugim konstruktorima koji nesebično dele svoj rad sa nama. Sada dolazi na red estetika, ali obzirom da je prvi i važniji uslov ispunjen, nastavljam da radim mnogo rasterećeniji.




  • Trenutno na sajtu   1 član, 2 Skrivenih, 195 Gosta (Pogledaj celu listu)

  • Forumska statistika

    8.9k
    Ukupan broj tema
    434.9k
    Ukupan broj objava
  • Statistika članovȃ

    2866
    Svi članovi
    3371
    Najviše na sajtu
    mvbg1
    Najnoviji član
    mvbg1
    se pridružio
×
×
  • Kreiraj novo...