Jump to content

InkaBar

Član
  • Broj sadržaja

    6
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

Informacije Profila

  • Zemlja:
    Serbia

InkaBar's Achievements

Tek došao/la

Tek došao/la (1/9)

0

Forumska reputacija

  1. Soba gde bi bili postavljeni zvucnici je 15kvm, ali nema vrata - svi prolazi su u lukovima i sa susednim prostorijama cini oko 30kvm.Ja nigde ne mogu da nadjem te LS 3/5 zvucnike kod nas na oglasima... pomoc?Malo sam ja preuvelicao, nije zena bas takav anarhista, i meni se svidja da zvucnici budu sklonjeni jer planiramo bebca uskoro pa dizem sve sa podova a pogotovo zvucnici moraju gore.
  2. ne, ne, to je samo oblik kutije kakav bi pravio.
  3. ok, onda predpostavljam da bi umesto cetiri mida bolje bilo da stavim dva mida i dva bass-mida, ali tu me plasi koliko ti bass-midovi traze prostora u kutiji? ja bih gledao da kutije budu stvarno sto manje tj. tanje a samim tim ce biti i plitke (jednakostranicni trougao, ili jednakokraki, kako vec..) - u visinu mogu da idu.Gornja granica za velicinu drajvera u kutiji je 16cm ili ti 6.25'Moze li neko otprilike da kaze koliku litrazu trazi bass-mid drajver od 6.25'? +ako se stavljaju dva u jednu kutiju potrebna litraza se duplira, zar ne??
  4. Pozdrav svima! Tumaram po forumima vec nedelju dana i nikako ne mogu da nadjem ono sto me zanima. Ako ipak mozda postoji resenje vec napisano ranije, izvinjavam se unapred i molim da samo prosledite link. Hvala. Naime, lagano zavrsavam sa renoviranjem stana pa je doslo na red da se razmislja i o lepim stvarima - muzici. Ali posto je stan relativno mali, i raspored namestaja je takav kakav je odluceno je iz vise kuce (citaj: ZENA!) da zvucnici budu sto 'neutralniji'. Kao kompromisno resenje za nase potrebe namece se projekat izrade sistema za koji nigde ne mogu da nadjem potrebne odgovore... Hteo bih da uradim dve zvucne kutije koje bi imale oblik kao na slici, sa tom raslikom sto ne bi bile podnostojece vec bi bile okacene na zid, u cosku. Znaci ugaoni zvucnik, tanak i visok. U svaki bi stavio po jedan visokotonac i po cetiri srednjotonca iz razloga sto onda kutiju ne bi morao da proracunavam jer su zvucnici zatvoreni sa zadnje strane (ne znam pravi termin). Donji spektar bi pokrio sto kvalitetnijim subwooferom (aktivnim). Da ne zaboravim, od ranije mi je ostalo nesto opreme koju bih iskoristio: Martin Wishman UL-T 750 snagasko pojacalo (2x240Wrms/8Ohma), Behringer Ultragraph Pro 2-channel 31-band eq (+/- 12 dB) sa lowcut i highcut opcijama i skretnicom (mislim da je pasivna) za izvlacenje signala za sub, i jos neke komponente koje ce uci u sistem ali nisu toliko bitne... I najzad - pitanja: 1. drajvere sam stavio samo orijentaciono, podlozno je promenama, voleo bih da cujem vase savete! 2. koliko kvalitetan sub moze da ide visoko? (primetili ste da nema bas zvucnika, njima treba litraza koju ja nemam...ili mozda imam?!) 3. koliko srednjotonci mogu da idu nisko? 4. da li mogu sa boostom na eq da pokrpim rupe izmedju sub-a i mid-ova? 5. znam da pojacalo nije HiFi, da li ce to predstavljati problem? 6. napisite sta god mislite da treba!!!! Samo da napomenem da ocekivanja nisu velika, znam da to nece biti ni blizu onoga sto vi kuci slusate ali trenutno je takva situacija i hteo bih da je sto bolje iskoristim. Razlog veceg broja zvucnika je samo mogucnost da iskoristimo kapacitete pojacala kada budemo slavili rodjendane, Nove godine, itd, bez bojazni da ce mi zena sprzili zvucnike (ponovo!). Unapred zahvalan, Nikola
  • Trenutno na sajtu   2 članova, 1 Skrivenih, 141 Gosta (Pogledaj celu listu)

  • Forumska statistika

    8.9k
    Ukupan broj tema
    435k
    Ukupan broj objava
  • Statistika članovȃ

    2866
    Svi članovi
    3371
    Najviše na sajtu
    mvbg1
    Najnoviji član
    mvbg1
    se pridružio
×
×
  • Kreiraj novo...