Jump to content

LazyOne

Član
  • Broj sadržaja

    25
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

Postovi objavljeno od LazyOne

  1. 1 hour ago, paja959 said:

    :thumbup: fina mjuza..imam neko japansko izdanje ovoga,svira do 00...u mojoj kolekciji je to verovatno najtanja ploca sto imam,nisam merio,ako ima 100gr,onda je mnogo..cudi me dok sviram jednu stranu recimo,da ne svira u isto vreme u druga,natraske:smesna:

    Da, da :) , odlična svarka, a bogami i zvuk...i ja imam japansko izdanje SMJ-6058(ploča je regularne debljine).

  2. Quote

    da li ti je ikad palo na pamet da oval zvucnjak od toga izvadis iz original "kutije" i poslusas boxless ?

     

    verujem da bi se desilo deeeeebeeeeelo iznenadjenje

    Nije, tada sam bio klinja:P. Bio je to burazerov gramofon, tako da ipak budi lepe uspomene. Ja sam '66 godište(tada sam proizveden;)) kada je Tosca 5 proizvedena(ako neko zna)?

  3. U principu nije bilo odstupanja. Ručica je stojala na istom mestu u svom originalnom mesinganom postolju, samo sam odvrnuo šraf koji spaja bazu i ručicu  i spusto ručku na istom mestu gde i stoji(naravno pazeći da nigde ne dotiče T bazu). Visina(VTA) je regulisana gornjim stubom ručke i ostala je ista kao i pre. Ručica je spuštena na isto(tvrdo postolje) na kojem stoji i gramofon. Kuzma bi ih verovatno u startu odvojio i tako prodavao da misli da je to korisno, jer je to vrlo jednostavno izvodljivo. Zvuči puno bolje kada su spojene.

    Originalna baza(postolje) Stogi (S) ručice je od mesinga i relativno teška, ali daleko od 5, ili 10kg. Možda bi to promenilo nešto?

  4. Pokušao sam da odvojim T bazu i tanjir od ručke na mom Kuzma Stabi-ju S. Rezultat je bio vrlo čujan i vrlo neprijatan. Ja sam očekivao poboljšanje zbog potpunog mehaničkog odvajanja ručke od baze(tanjira), ali ishod je bio potpuno suprotan.

  5. Koliko ja znam(a ne znam previše :)) ne možeš da popraviš loše sektore na HD-u(ako je to problem) formatiranjem ili particioniranjem. Za loše sektore bih ti preporučio HDD Regenerator. Proguglaj malo, meni je taj programčić puno pomogao u više navrata .

  6. Imao sam Tannoy-e nekoliko godina, konstantno bio jako zadovoljan sa njima(i sada mislim da je to najbolji zvučnik za audifilsku penziju) kupio super tweeter-e, slušao par meseci i prodao sve zajedno...tim redosledom.

    Super tweeter uništava magiju dual koncentrika, narušava njihovu homogenost i muzikalnost, a to je valjda poenta tog zvučnika.

    Uz super tweeter-e Tannoy DC postaje Hi-Fi zvučnik, ali loš Hi-Fi zvučnik. Moje mišljenje. :)

  • Trenutno na sajtu   0 članova, 0 Skrivenih, 10 Gosta (Pogledaj celu listu)

    • There are no registered users currently online
  • Forumska statistika

    8.9k
    Ukupan broj tema
    434.7k
    Ukupan broj objava
  • Statistika članovȃ

    2864
    Svi članovi
    3371
    Najviše na sajtu
    sinisav
    Najnoviji član
    sinisav
    se pridružio
×
×
  • Kreiraj novo...