Jump to content

Jevrem

Član
  • Broj sadržaja

    7
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

Informacije Profila

  • Zemlja:
    Serbia

Jevrem's Achievements

Tek došao/la

Tek došao/la (1/9)

1

Forumska reputacija

  1. Shuco hvala na uputstvu ali predugo sam u ovom. Moja filozofija je drukcija pa vec imam podnostojece trosistemske diy zvucnike sa Scan Speak Revelator serijom beskompromisno odradjene vazdusnim zavojnicama i Mundorf Supreme kondovima. Izvorom sam prezadovoljan a prosao je sound tretman kod ovdasnjeg clana a na bazi je PCM63P-KY sa izlaznim stepenom bez povratne sprege i pasivnim low pass filterom. Preamp je pravo malo diy remek delo koji samo u otpornicima ima stotine evra a izlazni kondovi od skoro 100€ komad. Phono preamp je takodje diy sa MC i MM ulazom i mogucnoscu prilagodjenja za svaku zvucnicu. Na zalost moja putanja se nije poklopila sa Vasom pa imam fabricki amp i fabricke kablove interkonekt i zvucnicke kablove od cistog upocc srebra. Soba mi je dampirana policama sa knjigama. Ako mislite da pored ovakvog dampinga treba jos neki absorber, varate se. Polica je i na zidu izmedju zvucnika a iza komponenti, i na zidu iza slusaoca a zavese i tepis su samo dodatni. Iako prijatelji kazu da je sistem odlican, dok god cujem da muzika prolazi kroz elektroniku za mene nije kraj. Mogu da zahvalim uclanjenju na diy forum sto mi je u poslednjih par godina sistem napredovao vise nego za decenije ranije.
  2. Na tom pioneeru samo drvo vredi, sve ostalo moze u kontejner, slusao, video. Kad ispratim prethodne prepiske nigde mi se ne uklapa srpska pamet sistem i anti Pass demonstracije sa F3. Da se ne naljuti novi vlasnik F3, ali cisto samo pitam
  3. Pratim ovu temu i uvek se uplasim kod ovakvih projekata. Zasto? Radio sam nekoliko projekata u svom zivotu i uvek sam dobio nesto sto nisam zeleo. Delimicno jer sam po pisanjim na forumima, gde svako drukcije dozivljava pojedinu komponentu a odziv zavisi od toga d ali je godinama slusao Aiwa mini liniju ili Pliniusa cuo dobre utiske. A delimicno jer nikad ne upotrebim potpuno identicne komponente i raspored elemenata i konektora pa je rezultat uvek drukciji. Poslednjih godina sam cuo dosta samogradnje PassLabs uredjaja i interesantno je da su svi razlicito zvucali a nijedan savseno. Onda procitam ili cujem da je testiran originalni Pass sa DIY i da original bolje radi. Na drugom mestu procitam da je covek napravio nekoliko komada i da svi rade bolje od originala. Ono sto je vrlo bitno da svaki projekat sa neta mora jos mnogo, mnogo da se doradjuje i da se popravlja da bi se dobio bolji rezultat a na kraju posle godina pokusaja ustanovim da to i ne moze da radi prema mojim zeljama i ocekivanjima. tada dodje tacka da se predje na novi projekat. Na zalost ovakvi rezultati poljuljaju covekovu volju i zazalim sto ipak nisam preskocio ovaj hobi i kupovao fabricke uredjaje pa kad mi se ne svidjaju jednostavno ih zamenim. Tako u pokusajima prodje pola veka i sto bi reko Djoka: "posle ce biti kasno, i petlu vreme ide", dodjem do tacke da ce skoro da me odnesu na brdo a nisam cuo dobar audio sistem a to mi je zelja od kad sam pre 33 godine usao u ovaj hobi. Zbog toga svima preporucujem a narocito mladjim clanovima da svoje projekte zavrsavaju sto brze pa makar i sa losijim delovima. Tako ce bar neko vreme uzivati u rezultatima svog rada a izmene mogu da se rade i u hodu. Slazem se da 9610 nije bas najbolji izbor i da zvuci zrnasto ali je lako nabavljiv pa nek prosvira sa njima. Kad stignu j313 taman ce se nauciti na zvuk pa ce i razlike u tranzistorima da se cuju.
  4. ja sam se ponovio nakon mnogo premisljanja i citanja za najboljim, ali sam bio k***** srece a price o zicama i konektorima nigde nisu dobro dosle jer uvek postoje oni koji u to ne veruju a izaziva im bes pa se to iskali kroz tastaturu
  5. Ja se retko javljam ali kad nesto interesantno vidim moram odmah i da pitam. Gledam taj preklopnik i koliko vidim ima vise polozaja i vise segmenata. Da li on unutra ima onaj krivuljar kao kod programatora za ves masine pa pravi razlicite kombinacije ili je klasican prekidac gde je uvek samo jedan kontakt spojen?
  6. Prijatelj mi rece da sam prozvan jer se nisam pretstavio. Izvinjavam se, mislio sam da jesam ali sad vidim da je to na drugom forumu. Meni to sve isto. Pa evo da ponovim istu poruku i ovde: "Pozdrav svim audiofilima, hajfistima i hifadzijama (trgovcima).Muziku slusam iz razonode, ne obracam mnogo paznje na cifre i oznake, iako imam u bliskom okruzenju one sto slusaju i cistocu konektora. Malo mi je jezik brz pa cu se truditi da ne upadam u dijaloge da ne popijem ban i trudicu se da uz muziku gledam svoja posla." Sto se tice Amire, rodjaci ce mi doneti jedan disk iz inostranstva a za ostale cu sacekati.
  7. Molio bih forumase ako imaju informaciju gde mogu da kupim cd-ove Amire Medunjanin? Trebaju mi kao terapija za moje vremesne usi. A kazu da i srce leci.
×
×
  • Kreiraj novo...