46 odgovor(a) na ovu temu
Odgovor 07 April 2011 - 10:06
Ne trebaju ti stabilizatori, izdržaće te sijaličke sigurno, kad je motor u radu napon u instalaciji je oko 14V
Odgovor 07 April 2011 - 21:25
U pravu si, evo odlicno radi tako sa sijalicama za instrument table
Odgovor 07 April 2011 - 21:39
Odgovor 08 April 2011 - 11:39
Hahaha, danas evo isto!. Juce sam slusao ceo dan, i jutros imam sta da vidim, opet ne svetli!
Izdrmam sve moguce kontakte i kablove na ploci napajanja, nista, nema -30V, ni svetla.
Podignem plocu i pocnem da pratim taj 30V vod, i prvo stizem do tranzistora (na cijem je mestu ploca malkice crna).
Uzimam unimer i merim napon izmedju B i E, pa C i E, pa C i B i za vreme te operacije merenja svetlo se pojavilo i doslo je 30V. Dakle, prilicno sam siguran da ga je merenje pobudilo da pusti struju. Ugasio sam pojacalo i upalio ga ponovo i svetlo radi! Ne znam samo dokle ce da radi. Interesuje me da li moze da se kaze da je tranzistor za menjanje, ili ne mora da znaci?
Izdrmam sve moguce kontakte i kablove na ploci napajanja, nista, nema -30V, ni svetla.
Podignem plocu i pocnem da pratim taj 30V vod, i prvo stizem do tranzistora (na cijem je mestu ploca malkice crna).
Uzimam unimer i merim napon izmedju B i E, pa C i E, pa C i B i za vreme te operacije merenja svetlo se pojavilo i doslo je 30V. Dakle, prilicno sam siguran da ga je merenje pobudilo da pusti struju. Ugasio sam pojacalo i upalio ga ponovo i svetlo radi! Ne znam samo dokle ce da radi. Interesuje me da li moze da se kaze da je tranzistor za menjanje, ili ne mora da znaci?
Odgovor 08 April 2011 - 11:55
Pogledaj da nije mrtav lem na tom Q2, ako nije, menjaj ga
Odgovor 08 April 2011 - 19:10
Stavio sam novi kalaj, opet radi ok, ostaje da vidimo sutra 
Zahvaljujem.
Zahvaljujem.
Odgovor 09 April 2011 - 10:19
Danas evo radi. Hvala svima!!!
Slične Teme
| Tema | Forum | Započeto od | Statistika | Info | |
|---|---|---|---|---|---|
pomoć - što je ovo |