sablja Napisano Januar 11, 2010 #1 Napisano Januar 11, 2010 Imam tube amp sa EL 34 (velleman) kod koga se prilikom glasnog slusanja na jednom kanalu javlja pucketanje(kao kada zvucnik probija) i narocito kod basa. Menjao sam polozaj svih lampi (PPP je u pitanju), menjao zvucnike, menjao lampe u pretpojacanju, po preporuci proizvodjaca sam sa 22p spojio resetku i masu u pretpojacanju ali jos uvek isti problem postoji.Postoji li mogusnost da je u pitanju izlazni trafo ili slicnoPozdrav svima
Zen Mod Napisano Januar 11, 2010 #2 Napisano Januar 11, 2010 daj tacnu oznaku ampa , semu ako imas ;ono sto bi resilo 90% dilema je jos to da probas - da prevezes izlazne trafoe na kontra strane
stein Napisano Januar 11, 2010 #3 Napisano Januar 11, 2010 22p se stavlja na EL34 između rešetke i katode da spreči neželjena oscilovanja na radio frekvencijama. To neće biti izvor pucketanja. Mene pucketanje podseća na problem sa DC komponentom kada neki od elektrolita ima problem... Ne u ispravljaču nego unutar samog pojačala... Samo nagađam...
sablja Napisano Januar 11, 2010 Autor #4 Napisano Januar 11, 2010 Oznaka ampa je K4000 (velleman) a sto se tice ispravljaca pokusao sam sa zamenom elektrolita i nista se nije izmenilo. Nisam pokusao trafoe da rokiram i onda da probam.
stein Napisano Januar 11, 2010 #5 Napisano Januar 11, 2010 Oznaka ampa je K4000 (velleman) a sto se tice ispravljaca pokusao sam sa zamenom elektrolita i nista se nije izmenilo. Nisam pokusao trafoe da rokiram i onda da probam.Ne napajanje... elektroliti u šantovanju na katodi (katodama - ako ih ima) i možda nije zgoreg proveriti i blokove u seriji sa anode prethodnog stepena. Merenje izvađenog elementa zanemariti, ovde bi moglo biti reči o curenju DC komponente...
Zen Mod Napisano Januar 11, 2010 #6 Napisano Januar 11, 2010 Oznaka ampa je K4000 (velleman) a sto se tice ispravljaca pokusao sam sa zamenom elektrolita i nista se nije izmenilo. Nisam pokusao trafoe da rokiram i onda da probam.koliko se razlikuje od ovoga (K4040) ?
Ја sam sam Napisano Januar 11, 2010 #7 Napisano Januar 11, 2010 Ево ти па читај, официјални велеман Форум:http://forum.velleman.eu/viewtopic.php?f=2&t=1069стоН_Колд
Ја sam sam Napisano Januar 11, 2010 #8 Napisano Januar 11, 2010 А ево и ПДФ дотичног појачавача!Ја бих проверио лемне тачке, поготову излазних лампи.Ма провери све више пута!стоН_Колд
sablja Napisano Januar 12, 2010 Autor #9 Napisano Januar 12, 2010 Sema se razlikuje u pretpojacivackom delu jer nema lampu V6(ecc82) vec samo ecc83
sablja Napisano April 26, 2010 Autor #10 Napisano April 26, 2010 Sredih amp. Problem je bio los lem i jedna nozica (od grejanja) je bila u raspadu.Hvala na savetimaPS Ima li ko oktal podnozje (bakelitno) za EL34. Rad sam kupiti ga- moze i polovno. Stavih keramicko ali mo je sada ruzno sa njim, eventualno da stavim sva keramicka
dunavko Napisano April 26, 2010 #11 Napisano April 26, 2010 Imam ja oktal podnozja.jel to podnozje sa metalnim nosacem,koliko ja vidim ili ti treba celo bakelitno?
sablja Napisano April 27, 2010 Autor #12 Napisano April 27, 2010 Bakelitno je sa metalnim nosacem. Nesto je nize od keramickih a cela bakelitna mi ne odgovaraju jer se stampana ploca srafi na sasiju preko ovih podnozja.Mozes i na PM
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah