Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

moj ukus - od normalnih ampova , BJ2 je bolji

F7 ......... meni nije bolji

jednostavno , continuum zvuka koji daje trafo na ulazu kod M2 , izlazi na kraj sa time sto drugi ampovi imaju vise detalja i/ili vecu brzinu

da nemam nijedan drugi , do kraja zivlenija za M2 , sto se mene tice

po jedan u svakoj sobi , ukljucujuci i kupatilo

Napisano

moj je DEFiSIT - razvojna etapa za SIT-3 , u aktuelanoj nomenklaturi

DEFiSIT je beskompromisna varijanta , apsolutno neprakticna za iole veci broj proizvedenih primeraka , jer je nemoguce toliko idealno upariti izlazne elemente - nema dovoljno primeraka za tu avanturu

zato se malo otislo u kompromis i napravila ne tako pure varijanta , ali u koju moze da upadne veci broj raspolozive kolicine izlaznih elemenata

i to je SIT-3

Napisano

i dobro, što na kraju NP ne naruči više komata od SS? beše cela proizvodnja krenula po njegovoj spec i narudžbini?

Napisano

jbga, spavalo se na casu kada su se prodavali kitovi za nesto slicno na big DiyA, a cak ih nije bilo ni malo, cini mi se oko 400 kom

doduse tada se nije mogla predvideti tuzna prica SS

Napisano

nije bilo nista slicno u kitovima

ljudi su kupovali Smesnesouthe i ugradjivali u Aleph J , Babelfish J i slicno ....... u F2J , F3J i tako

NP je pazario kolicinu svojih , exkluzivan tip i konstrukcija , PAS SIT-1 tranzistora (SIC JFet , a ostali Semisouth su SIC Mosfet) , 1K komada

Semisouth je uskoro pukao , biznis odluka , nikako pitanje isplativosti

nmm pojma , verovatno vise nema potrebe da ulaze ferari u novu turu trandzi

ne treba mu ni ferari ni trandze

Napisano

definisi slicno ;) .... zar se nije prodavao pass sony v-fet u kitu pre jedno 2 godine

inace samo da primetim da je revival ove price isao paralelno sa kalifornijom i u japanu, tamo sam naletao na razne inkarnacije stare sony price, verovatno ne tako minimalisticki elaborirane kao kod NP.... googlovati maxonic ili F.A.L. za vise informacije

Napisano

yup , Nelson kupio truckload starih Sony VFets , onda se predomislio (kad je napravio par onih Sony Aniversary Amps) - ne su mu trebali ..... p aih je prepustio u Store , a napravio i 3 iteracije ampova , od toga je on zaokruzio sve za 2 kita (1 najjednostavniji prethodno sami osmislili pcb i organizovali GB) , i dao Greedy Boyz da se zabavljaju

ono , ima se , moze se

Sony VFet kits.jpg

Napisano

definicija slicnog .......  Sony VFets u T03 kucistu - fragilni , depletion mode , daleko veci Ugs

stoga potreban skroz drugaciji nacin biasovanja , komplikovanija konstrukcija

dakle - slicno ali ni nalik Pass SIT-1 , malo vise nalik onim pomenutim u staklici temi .......

generalno - sa mosfetima i drugim (brzim ) elementima mozes da napravis da ima zeljenu THD spectru ....... ali nikad ne mozes postici ultimativnu brzinu SIT-a i ceve

"jedini"  zajeb sa ceve je to sto od 100 izlaznih trafoa , 98 nisu na nivou ceve koja ih gura , po performansama

Napisano
4 hours ago, Zen Mod said:

"jedini"  zajeb sa ceve je to sto od 100 izlaznih trafoa , 98 nisu na nivou ceve koja ih gura , po performansama

+1 :BeerMugCheers:

Napisano

inace u vezi sony V-FETs, ne znam detalje ali znam da je jedan od ozbiljnijih planetarnih DIY-era skocao svoj SIT amp od njih, njegova shema od pocetka do kraja, nije se oglasavao na forumima.... i eno ga, slabo pali svoj trostepeni full DHT amp od tada. tako da verovatno da moze i sa njima da se napravi dobra igranka.

Napisano

ja inace imam fabricki V-FET Sony TA-F7B sa 2SK60/2SJ18

lepo to radi, mozda najbolje do sada sto sam cuo od fabrickih starih tranzistoraca

ostaje mi da ga jos probam kako radi kao snagas sa nekim DHT preampom ( trenutno imam dva 4P1L, jedan je WOT a drugi sa Bartola CCS/girator, i jedan WOT sa 10Y/VT25)

Napisano

ja sam popravljao Bata Banetu jedan 5650 (ili koji li je vec - ćaletova komplet linija) pre par godina

doveddeno u fabricko stanje , sa sve izmenom komplet izlaza , zamenom svih kondova i kriticnih elemenata (narocito onih death-diodes)

zanimljivo konstrukciono , tricky za izvesti a da nista ne izgori (takav amp obicno ne smes na variac pa polako dizati napon) , ali zvucno nista to write home about

Napisano

Kad vec pricate o tranz, sta je specificno sa Ixys mosfet koji idu u XA25? Da li i kod njih moze neka zamena ili bas mora to...

Napisano

pa i nije neka greda - manje od 100E za set od 2N +2P , i jos ne moras da ih uparujes

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...