Jump to content

Генератор брума са ЕL84


John Coltrane

Preporučeni Komentari

Ih pusti kanapi :shinymj5: ! Ovde se kod nas dosta ljudi ponovo aktiviralo delom što je i CB puko sa ekipom a i zna se gde je najveća zajebancija, ne znam ima li još rusa i grka na talasu. Baš skoro bio do jednog drugara, po podnožja, kad ispade predajnik iz budžaka, smeh. Mada se sada ide u preterizam prave predajnike sa gu 81 i tako te gluposti, de bi se čuli do Kusadka ja sam radio uvek samo sa oscilatorom dal EL84 PL504 ili PL 519, ko je hteo da me čuje čuo me čak sam držo vezu i sa rusima. Da nisam razdelio krševe, ko zna, a imam plac na brdu, ima struja nema kuća okolo i ima mesta za polutalasnu antenu. :crazy:

 

I nezaobilazni hit iz tog vremena:

 

 

 

Hehe a uvojske služio na Collins 1000 pa se spustim na srednji sa velikom antenom, pogazim sve i na pitanje sa čim radim ja kažem dve osamdesčetvorke :msn-rofl:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 31
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Ma kakav bre CB , nema nista od toga jer oduvek je najbolje bilo na srednjacima , tu su oduvek bili najbolji likovi , drugari ,majstori i za%ebanti , i naravno da ima i dalje dosta kolegiona Rusa i Grka , proradili bi oni kolegioni iz Holandije sa nekim vecim snagama da smeju , ali im se gace tresu od priprecenih Evropskih kazni , tako da oni za sada  mogu samo da osluskuju band i da raportiraju cujnost nama iz daljine .

 

Ja planiram nesto sa jednom GK71 ili 813 za pocetak sa 2000V iz mreze , 200W modulator anode izlaza sa 4x GU50 , a mozda probam i 3 X GK71 sa 2700V ali sa  modulacijom G3 ,ali zato sa nekim manjim modulatorom od 15W (2xEL84) , cu vidim do kraja , ipak modulisanje anode izlaza je najbolje .

 

 Prednosti Polutalasne rezonantne predajne antene sam ja licno prezentovao kolegionima negde sredinom 80` , i koji god da je prihvatio taj novi sistem nije se pokajao ni dan danas .

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

2000V iz mreže! :respect:  Mene jednom sašilo 1200 i to boli strašno, sećam se, drugar doneo metalni mic a ja navikao da čakam dok je uključeno :yikes: pošto radim kao električar bezbroj puta me je pocepalo ali nikad ne boli od naizmenične osim ako ne dođe do luka pa se pogoriš nedaj bože a od jednosmerne boli prst, ruk šta god po par dana.

 

Moje mišljenje da treba na prvom mestu treba imati dobar prijemnik, mi smo pravili neku šemu koja je lepo radila, a tek onda ići na snagu u izlazu, bilo je kasnije po vojnim otpadima čudo profi prijemnika moglo je da se nabavi za pristone novce.

 

Modulaciju je najbolje rešio drugar kome se otac bavio profesionalnim ozvučenjem, našao snagaš koji ne divlja od VF i eto wati kolko hoćeš u anodu.

 

 

Sad videh: Hvala sax.hifi javljam se obavezno ako ovako ne bude moglo da se održi, žao me da rušim a i napravio sam dugmići od mariniju.

 

post-1773-0-16019300-1426505526_thumb.jp

 

 

 

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  Kolegione dopada mi se kvalitet tvoje muzike !  :good2:

 

Ti dvostepeni SE nekako mi i najbolje zvuce .

 

 Koji su to sareni zvucnici sto tako lepo svire ?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Eto slicica od jednog starog DIY AM prijemnika sastavljenog negde 80` , a kojeg pripremam za jednog starog kolegiona( Al Kaponea) iz mog lokala , treba da mu ubacim malo modifikovani mreznjak i novu EZ 80 u ispravljac , mnogo  je selektivan prijemnik za 2 x ECH81 u RF delu .

Inace sam opet negde tamo sredinom 80` razvio jednostavan AM exciter sa EF183 u oscilatoru(VFO) i ECH81 u mesacu , audio signal od oko 200mV ide direktno iz audio mixete u drugu kontrolnu resetku od ECH , sto znaci ne treba ni 1W snage iz modulatora , postignuta dubina modulacije je neverovatna kao i sam kvalitet modulacije muzike, jedina mana kod ovog pristupa je sto svi naredni stepeni  predajnika moraju da budu linearni RF pojacivaci snage koji rade u AB klasi , pa je iskoriscenje predajnika relativno malo .

post-556-0-56926000-1426509971_thumb.jpg

post-556-0-49102400-1426510036_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Hvala BANAT :thumbsup:  nego napanjio sam previše pa aparat nije mogao da snimi a i ne može sve i da oće.

 

Zvuje su RFT L3515 100dB 60-12000Hz uredno premazani dammarom vešanja mineralnim uljem a šare :crazy: šta da kažem previše sam popio kafe.

Ništa osim SE me i ne zanima za sad, znanje tanjevina i tako.

 

Pravi prijemnik u duhu talasa :salute:  

 

Ja sam prvo koristio neki mali tranzistorski auto radio koji je mogao da se istera do 2MHz ubacio VU metar i predselektor sa ECH 81, odličan mali prijemnik slušao komotno i ruse i grke, skoro sam ga bacio, raspao se skroz a i počupo neke delove pa nisam vratio, posle me nagovore da radimo tu šemu sećam se samo da su trebali delovi baš od nekog određenog modela radija.

 

Da i to je bilo, modulacija direktno sa anode u g2 pošto sam koristio samo oscilator kao izlaz i najvažnija stvar za mene jer je antena bila provučena između kuća prilagođenje impedanse sa dva ogromna promenjivca sa nekih vermacht radija, znam da je bila svastika na lampama, i ogromnim kalemom, i ne sećam se više sramota me da lupetam bilo pre dvajespet godina.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 3 months later...

GB84  prekršten u RH84

 

U katodu EL 84 LM317 i u g2 zenerica 20V

 

pazi kad radi, i to bolje nego sa otpornicima, mislio sam da će da pogori ali jok, mada se greje više neko što A.K tvridi na njegovom blogu, da je mala disipacija i da može da prođe bez ladnjaka, no-no, takođe i zenerica se greje iako je 5W ili su falš delovi iz kelco nekako mi drljavo izgledaju i LM i zenerice mora da je  :kinez:

 

post-1773-0-64714600-1435782131_thumb.jp

 

ova šema:

 

post-1773-0-15498900-1435782158_thumb.pn

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

sta da ti kazem.

 

ja vecinom kupujem u MP-u i na primer otpornici su katastrofa.

 

pogotovo zicani iliti keramicki.

 

izracunam omovim zakonom, pa x4, ispadne na primer 4-5w.

 

stavim 11w a on vreo.

 

pa sad budi pametan.

 

:drinking-2:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Sad ću neki dan u pohod gore u malu snimio sam kod jedne ekipe gomilu oko 100 tevea, šta rade sa njima nemam pojma pokušaću da se sporazumem sa poglavicom, ako uspe biće otpornika brdo.

 

 

Biće opet ko nekad, cekas zica iz skrljanih grejača pa pravi kako ti se sviđa.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...