Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Taj firmware koji si stavio ima datum iz 2008. godine , a to je vrijeme kada SACD-R nije ni bio u kratkoročnom planu. Pa ni u srednjeročnom :)

Napisano

Taj firmware koji si stavio ima datum iz 2008. godine , a to je vrijeme kada SACD-R nije ni bio u kratkoročnom planu. Pa ni u srednjeročnom :)

Pa koji firmware da stavim za 696? Imaš link ka nekom novijem ja nemogu naći!? Koji si ti uflešovao u tvoj dv-610?

Napisano

Čisto da imaš negdje na pameti...

Jednom mom prijatelju firmware nakon nekog vremena "zaboravi" prepoznavanje snimljenih???

Potrebno je samo pustiti jedan original SACD i sve dođe na svoje. Ne pitaj zašto, djeluje glupo, ali samo prenosim tuđa iskustva. :)

Napisano

Evo meni je već zaboravio DVD-A da čita...   sad ću skinuti još jedan pa da vidim...  SACD je OK a zvuk je onako ~ 6 / 10 kako si i ti ocenio!

Običan CD preko koaksijalca u DAC zvuči mnogo bolje  :mellow: možda sam previše očekivao od sacd-a? Svejedno bitno da i njih mogu slušati a

da ne palim kompaš jer me njegovo zujanje i win poprilično nervira...   nego:

kad jednom flešujem sa novijom verzijom dali mogu ponovo flešnuti plejer sa nekom starijom verzijom a da se nešto ne zezne?

Napisano

Naravno. Možeš uvijek vratiti na bilo koju staru verziju firmwarea. Samo trebaš paziti da update odradiš do kraja bez obzira što nekad zna proći i poprilično vremena dok player ne oživi nakon updatea. Nikada ne iskopčavati napajanje.

Napisano

Presnimljeni DVD-A koji je MLP kodiran ništa ne može čitati, odnosno, obično pročita prvih 30 sekundi i onda doviđenja......

http://en.wikipedia.org/wiki/Meridian_Lossless_Packing

Postoje i programi pomoću kojih možeš i sam napraviti DVD-A od wav fileoa poput DiscWelder ili DVD Audio Solo.

Konkretno imam jedan snimljen DVD-A koji je juče radio ( ceo naravno ) a posle ponovnog flešovanja kada je snimljen SACD proradio nisam ni

probao DVD-A, tek danas sam stavio i eto ne može se pokrenuti, pritiskom na PLAY taster samo stoji, na ekranu piše DVD-A ali se ništa ne dešava...

Možda ima neki firmware sa kojim mogu oba formata slušati, a te konverzije ne volim raditi, uvek imam osećaj da sam na taj način oštetio snimak.

Napisano

Onda probaj ubaciti jedan originalni DVD-A možda je neki bug sličan ovom gore kojeg sam opisao. Normalno je da svira i DVD-A i SACD-R.

Napisano

Još da spomenem i program Audio DVD Creator kojim se može napraviti video DVD rezolucije do 24/96 i koji se svira samo u video modu. Takav radi i na DVD playerima koji nemaju DVD-A.

Napisano

Sada sam se sjetio.....Trebaš u setupu DVD playera vratiti da svira DVD-A kao prioritetno pa će raditi.

Novi firmware mu je stavio na default opciju SACD.

BTW malo se sam zabavljaj ne moraš sve pitati. Gdje je istraživački duh.  Hahahah :)

Napisano

Sada sam se sjetio.....Trebaš u setupu DVD playera vratiti da svira DVD-A kao prioritetno pa će raditi.

Novi firmware mu je stavio na default opciju SACD.

BTW malo se sam zabavljaj ne moraš sve pitati. Gdje je istraživački duh.  Hahahah :)

Misliš da nisam sve opcije isprobao pre nego sam postovao? DVD-A ne radi, ok idem se zabavljati sa raznim flešovim  B) pa ću proceniti koji da ostavim  ;) jer mi se čini da sacd slabije radi ( čak i od običnog cd-a ) naročito u bas području nisam uopšte zadovoljan...   u svakom slučaju veliko hvala Zbotiću na pomoći!

Napisano

Da ga ne čita, kako bi znao da je DVD-A? Razmisli.....

...u pravu si  :punish:

prokleti disk je izgleda oštećen, jeste isčita ga kao dvdA ali ga ne mogu pokrenuti, u međuvremenu sam ga ponovo snimio i sad radi...

Stavio sam druge IC kablove ( srebro koje inače sve utanji do zla boga ) na pionira i sada se i bass sredio - nije loše uošte nije loše!

Menjam ocenu

Pionner dv_696av sada svira za        7.5 / 10

Pioneer dv_393 modovan transport     9 / 10

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...