Jump to content

Zvuk sa HDMI kabla?


Okibokis

Preporučeni Komentari

Malo sam se igrao danas,sa Foobar-om i Wasapi out,i dobio sam izvanredan zvuk,ali sa HDMI kabla.Znaci izvor sam naveo graficku karticu i njen zvucni chip,stavio na 24/192,i to je oduvalo i Spdif,i optiku.Jedini problem koji imam je taj da hdmi kabl trazi da je upaljen i tv.Ako ugasim tv onda gubim i zvuk.Kako to da prevazidjem?

 

Znaci hocu samo zvuk sa hdmi-a,da li to moze?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 6
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

Na čemu si dobio bolji zvuk, na receiveru koji ima HDMI ulaz ili? 

 

Ima splitera HDMI to RCA + VGA

Dobio sam bolji zvuk sa kompjutera,jaci signal,i sveukupnu sliku bolju.Ceo dan sam isprobavao i optiku i spdif,i analogne kablove,i ovo je definitivno najzanimljiviji zvuk.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Zvuk je sa hdmi ulaza na hdmi na risiveru,ali je problem sto bih ja da slusam muziku preko toga,a sistem mi stalno trazi da je ukljucen tv kao extended desktop

Zasto sam ovo potegao?Pa zato sto nisam ni znao da mi je spdif sa ploce zakljucan na 16 bita 48000,tako da je neupotrebljiv.Zvucna kartica moze da pusti 24/192,ali preko analognog kabla,jer nema optiku na sebi.I kad je namestim na taj mod,onda je signal slab i nejak,odnosno neubedljiv.Mada ja mislim da analognim kablom i ne moze da se pusta hi res?Ono sto se jasno i glasno cuje je da je bolji nosac zvuka u ovom slucaju graficka kartica.

Sto se tice optike,nije me nesto ubedila,tako da sam dosao na ideju da izolujem audio signal sa hdmi-a preko risivera koji ima tu mogucnost.

Jer..isti taj risiver zvuci osrednje preko svih drugih kablova:)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ček ne razumem, zbog čega je 16/48k neupotrebljivo?

Sa analognim kablom naravno možeš da puštaš bilo šta pa i high res, jer je on analogan :)

Ali glavni problem koji si naveo je da različiti načini povezivanja daju različitu jačinu zvuka. Subjektivno naravno jači zvuk uvek zvuči bolje, ali je vrlo verovatno da bi zvučali potpuno isto da im se izjednače glasnoće. Naravno ako na taj receiver imaš povezan i cd player, pa on daje isto jači signal, nepraktično je stalno pojačavati i smanjivati kad menjaš izvor sa koga puštaš.

Inače potpuno se slažem da je puštanje preko HDMI kabla direktno na receiver najoptimalnije, zbog toga je i izmišljen.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ček ne razumem, zbog čega je 16/48k neupotrebljivo?Sa analognim kablom naravno možeš da puštaš bilo šta pa i high res, jer je on analogan :)Ali glavni problem koji si naveo je da različiti načini povezivanja daju različitu jačinu zvuka. Subjektivno naravno jači zvuk uvek zvuči bolje, ali je vrlo verovatno da bi zvučali potpuno isto da im se izjednače glasnoće. Naravno ako na taj receiver imaš povezan i cd player, pa on daje isto jači signal, nepraktično je stalno pojačavati i smanjivati kad menjaš izvor sa koga puštaš.Inače potpuno se slažem da je puštanje preko HDMI kabla direktno na receiver najoptimalnije, zbog toga je i izmišljen.

Nije isto...ono sto ide sa graficke kartice,preko hdmi-a mi se cuje ubedljivije i lepse,nego preko optike spdif-a.Obaska sto ga prihvati DSP chip,na risiveru,i isfiltrirra ga.Ja razliku vidim kao da slusam muziku preko sacd-a iz vise klase.Problem mi je kako da od graficke kartice uzmem samo audio,jer ona ne da audio bez video:).Sad se snalazim tako sto ukljucim tv i on tako stoji ,ali ako hocu da gledam tv,onda gubim zvuk sa kompa.

Foobar pusta snimke 32 bita,i to se cuje.Imam J J Cale 32 bita,kad ide preko optike ili kabla,onda Foobar izjavljuje gresku,i nece da radi,a preko graficke je sve kao podmazano.Da li se razumemo:)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Nema veze sa jacinom ulaznog signala,ali ima veze sa kvalitetom koji se cuje na prvu izmedju 24 bit snimaka i 16 bit.I do sad sam ih slusao pa nisam primetio ovoliki pomak.Nisam slusao AES/EBU kartice,a imao sam do sad  vise d/a konvertera,koji su bili od 16 do 24 bita,isto tako i zvucnih kartica,od Esi Julije,do Audigy-a,a da ima neke mutljavine ,ima,jer zvucna mi je 24 bita ,a na njoj nema ni optika ni spdif,a tamo gde je ima,tj.na ploci,odande u podesavanjima,moze da se stavi samo 16 bita.I to je nekad bila lipicaner ploca Asus ROG formula 2...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...