Jump to content

Poliranje displeja


poTTa20

Preporučeni Komentari

Imam receiver Marantz SR-4600. Jako je dobro ocuvan ali ima jednu manu. Na displeju se vide tragovi (mrlje od necega). To izgleda kao da je masno, medjutim alkohol i ostale kucne hemikalije nisu pomogle pri ciscenju. Meni to nije smetalo jer se one samo naziru i to pod odredjenim uglom. Medjutim, posto je doslo vreme da prodam risiver, voleo bih da te mrlje nekako ispoliram.

Da li neko moze da mi kaze da li to moze da se ispolira i kako, jer ne znam da li je to staklo, klirit, plastika ili vec neki drugi materijal.

 

Sada vidim da sam pogresio mesto za temu. :/

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 8
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Klirit, razne transparentne plastike, pa čak i novi plastični farovi na autima se divno mogu ispolirati specijalnim pastama - doduše, ogrebotine se neće moći tek tako ukloniti. Postoje paste za poliranje metala ali i paste za poliranje autolakova tj paste koje se kupuju na dl ili gramažu u prodavnicama lakova i boja - npr granulacija 2000 ili eventualno 1000 ali ne grublja pasta/tečnost se može kupiti u farbarama tj specijalizovanim radnjama - ista se koristi da se "ubije" tj poravna zrnastost boje nakon farbanja auto karoserija i postigne idealno glatka i sjajna površina.

 

BTW, dobrodošao na forum.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Hvala na dobrodoslici. Ja sam clan ko zna od kada, ali mi na svu srecu nije trebala pomoc ovog tipa do sada :)

Hvala i na pomoci. Bolje mi je da pitam da ne napravim vece cudo pa da bude skuplja dara nego mera. Posto bih ja to pre nazvao flekom nego ogrebotinom verujem da ce poliranje nekom od tih pasta resiti "problem".

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 2 nedelje kasnije...

Evo i moje iskustvo sa poliranjem displeja mobinlog telefona Nokia C3. Probao sam sve sto sam nasao i nisam dobio napredak ni mikron. Probao sam i Abro trljao vise od pola sata i nista. Koliko sam para utrosio jeftinije bi bilo da sam kupio drugi telefon. Displej je bio savrsen dok je bio sam telefon u dzepu. Od kad nosim dva u istom dzepu telefon bi bio lepsi da sam stavio smirglu pored njega

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Totalni OT:

Ja sam isto imao problema sa celim gomilom (Nokia) telefona pa sam to uglavnom rešavao zamenom kompletne maske. Kad je "došlo vreme" da obnovim/ produžim/ potpišem novi ugovor (i uzmem "telefon za 1 dinar") Nokia je zbog moje skeptičnosti ka opciji da imam Win8 na telefonu a još više zbog cene koja je mnogo hiljada puta nadmašila "1 dinar" (a u tarifi od 700 minuta mesečno) jednostavno prestala da bude brend kojem sam veran - jer nisam to po svaku cenu pa sam dodao jedan slupani Samsung koji su mi uračunali u vrednosti od 5000 dinara i doplatio 2450 dinara i dobio jedan Huawei Ascend G300 kojem je i posle godinu dana ekran savršeno gladak - bez oštećenja a usporedbe radi, "klasična" Nokia bi posle tri do četiri meseca već dobijala novu masku jer je ekran bio načisto ižuljan. Jedini nedostatak ovog kineza (a čini mi se svih "smart" telefona bez izuzetka) je energetska autonomija koja je u odnosu na 5-10 dana koliko bi punjenje akumulatora držalo kod starijih telefona sada svedena na maksimalnih tri dana ako se ne koristi mnogo. Ali je ekran veoma izdržljiv...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...