Jump to content

[P] Sonido, 18th Sound, Peerless, Martin Wisman


Koja

Preporučeni Komentari

U prethodnih godinu dve sam nakupio nekih drajvera, a malo kutija napravio. Izgleda da neke od tih drajvera neću nikad ni iskoristiti za kutije, što zbog toga što zahtevaju veliku kutiju, što zbog toga što sam od nekih koncepata odustao, što zbog toga što sam za neku primenu našao druge drajvere koji su više odgovarajući. Naravno, sve ovo što je na prodaju ne potpuno ispravno, premereno, provereno.

 

Naravno, ništa od ovoga nije hitno na prodaju, ako se ne proda neka stoji, nikada se ne zna kada će mi pasti na pamet kako da ih iskoristim. Nek stoji ovaj oglas, pa će neko naći kada mu nešto bude zatrebalo.

 

Moguće su i neke zamene, za neke vaše (novije) drajvere, možda nešto drugo. Iskreno, verovatno mi velika većina zamena neće biti interesantna, ali eto, ostavljam mogućnost. Najviše bi mi odgovarali recimo neki kvalitetniji visokotonci, dynablasterovi flatcone tangbandi itd :D Možda može i neko jednostavno pojačalo kompletno ali bez kutije

 

Ja sam iz Beograda, može i slanje, poštarinu plaća kupac (ako je zamena onda dogovor).

Kontakt poruka na forumu ili na email: bionabolgeek(at)gmail(dot)com

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 11
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Sonido SCW300. Kupio sam ih od Zvu-a pre dva meseca. Premereni mikrofonom, na žalost bez kutije, samo goli. Ravna frekventna karakteristika, niska distorzija. Odlični drajveri, nema dalje. U prilogu je slika sa T/S parametrima. Ovi zvučnici su idealni za ONKEN od nekih 255 litara. Jeste veliko, ali u uglu sobe ne bi smetalo mnogo. U prilogu je slika iz Onken kalkulatora. Čikam vas da nađete bolje drajvere za onken a da je novo. Pored onkena, može bass reflex od nekih ako se dobro sećam 135 litara.

Cena: 200 eur za par, bez cenkanja, mislim da je jako povoljno, za toliko sam i kupio od Zvu-a. Za ove Sonido drajvere ću teže prihvatiti zamenu, velika prednost samo za keš.

 

Postavljena slika

 

Postavljena slika

 

Postavljena slika

 

Postavljena slika

 

Postavljena slika

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

18 sound XT1086 horne, nove nekorišćene u original ambalaži. Aluminijumske, izuzetna čvrstina i obrada. Jedne od najboljih standardnih constant directivity horni. Na primer, uz neki dobar kompresioni drajver, ako uzmete i sonido drajvere odozgo, rezna frekvencija bi bila na nekih 1200-1400 Hz.

Cena 65 eur fiksno za par. Novi su u Playeru 80 eur par (plus kursne razlike). Mislim da je cena sasvim pristojna, kome trebaju to je solidna ušteda.

 

Postavljena slika

 

Postavljena slika

 

Postavljena slika

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Martin Wisman DELTA 10 + PSD 44 C koaksijalni drajveri! Novi, nekorišćeni, ambalaža. Poor man's Tannoy :D Imate u nekoj mojoj temi detaljna merenja u kutiji, ovo su odlični koaksijalci. Nisam merio T/S pa ne znam koliko su fabrički podaci tačni. Po fabričkim podacima ovo može u kutiju od 20 litara tunovano na 70 Hz. Može i nešto veća TQWT kutija koja bi išla dole do 60 Hz. Ili naravno da nabavite neku lepu 15" koja bi radila ispod 300 Hz, a preko toga ovaj MW koaksijalac.

Cenu ponudite, ne znam koliko tačno da tražim. U Playeru su novi 160 eur par. Ove zvučnike bih mogao i sam da iskoristim da napravim kutiju, ali eto imam nekih prečih ideja, pa sam ove drajvere stavio u oglase, ako je neko hteo da pravi baš ovako nešto, dogovorićemo se, da ne kupuje ponovo nove u radnji.

 

Postavljena slika

 

Postavljena slika

 

Postavljena slika

 

Postavljena slika

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

I za kraj, Peerless SLS 830668. Polovni, korišćeni godinu dve, od tada stoje. Sa prednje strane u odličnom stanju, vidi se na slikama. Sa zadnje strane tragovi MDFa gde su bili šrafljeni. Ovo su 10" drajveri, pogodniji za kompresiju. Mogu i za neki OB manje efikasnosti.

Cena 70 eur za par.

 

Postavljena slika

 

Postavljena slika

 

Postavljena slika

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 4 nedelje kasnije...
  • 4 months later...
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...