Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Zbog raščišćavanja prostora sledi nastavak rasprodaje...

Dakle, nudi se komplet starih laboratorijskih / servisnih uređaja, svi su lampaški, proizvedeni 60-tih godina prošlog veka proizvođač - Iskra. Svi uređaji su jako dobro očuvani i rade, izgleda mi da nisu popravljani.

Nudi se sledeće:

1. Osciloskop Iskra MA 4040. 

Dvokanalni, ravan ekran 10 cm (Telefunken DG 10-54), Maksimalna vertikalna osetljivost 1cm/100mV, opseg 10Hz - 3MHz

2. RC (NF) generator Iskra MA 3601. 

Izlaz 0-11V, 0-20kHz (u tri opsega podešavanja frekvencije i tri množioca napona 0,01x, 0,1x i 1x )

3. VF (servisni) generator Iskra MA 3700.

Na izlazu daje signal učestanosti od 100kHz-30MHz

Detaljnije na: http://www.radiomuseum.org/r/iskra_servisni_generator_ma_3700.html

4. RLC merač Iskra MA 4300.

Indikator je "magično oko" (EM80). Kad se podesi, očita se vrednost na skali. 

Opsezi merenja su:

R: 10ohm - 10MOhm

C: 10pF - 10uF

L: 10mH - 10H 

Kao dodatak, nudi se još jedan uređaj, njihov vršnjak, unimer mađarske proizvodnje u bakelitnom kućištu:

5. Unimer Univeka URAV147

http://www.radiomuseum.org/r/eka_univeka_147urav147_ura.html

Slede slike i cene... 

• Odgovora 10
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Napisano

Što se tiče cena, ovako:

1. Osciloskop Iskra MA 4040              ..................................... 100 € 

2. RC (NF) generator Iskra MA 3601   ...................................... 50 € 

3. VF (servisni) generator Iskra MA 3700 . ................................. 50 €

4. RLC merač Iskra MA 4300  .................................................. 50 €

Sve zajedno može za 220 €. Ako mislite da je cena nekorektna, predložite nešto korektnije, ne ljutim se. Nisam raspoložen za zamenu. Zagledanje i proba pre kupovine je dobrodošla.

Može i prodaja na kilo, 600din/kg. Ne šalim se.

5. Unimer Univeka URAV147  ...................................... 25 €

Iako su uređaji funkcionalni i upotrebljivi, mislim da ipak imaju veću kolekcionarsku vrednost ljubiteljima starih cevnih uređaja. 

Napisano
Slede slike i cene...

Hvala za slike. Još samo dopiši cijene. Ako hoćeš umetnut ću ih ja ispod slika. 

EDIT: Vidio sam da je dodana nova poruka dok sam pisao, ali ju nisam odmah pogledao nego sam prvo poslao svoju poruku. Zanemari što sam rekao.

• 4 nedelje kasnije...
Napisano

Osciloskop je prodat.

Ostalo je još:

-signal generator

-VF generator

-RLC most    

sve zajedno 120€

+ unimer UNIVEKA (+20€)

• 1 month later...
Guest
Ova tema je za sada zaključana i nisu omogućeni budući odgovori.
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...