Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano (izmenjeno)

Ako sam dobro merio na t201 i t202 na kolektoru dobijam 50v napon dok na emitoru gde u shemi pise 20v dobijam 24v

Ova moja kanta je mesavina izmedju p3060 i p4060 izgleda

Izmenjeno od Bogdan08
Napisano
20 hours ago, Zen Mod said:

signal na REC izlazu ide preko buffer-a, T201 i T202

ako je smetnja jednaka u oba kanala, jedino zajednicko je napajanje tih istih buffera

proveri napon napajanja, eventualno zameni elkove i zenerice ako ih ima

Ovde su zenerice C8V2 0.5w kojih nema na sajtu, ima li neko za prodati koju da to zamenim

Napisano

Moram kopati negde, sta jos sem kondenzatora bi bilo pametno promeniti

Nesto kontam da napravim neko phono predpojacalo ako imas shemu neku najprostiju da bude u rangu sa onim krampom mf101 pa da sa njega presnimavam ako ovo ne uspe 

Napisano

Samo da mi je budzet jaci nogirao bi ja to sve, astronauti poljski jos ako su im nasi pomagali kud ces veceg belaja

Sad sam nasao poljsku instrukciju za popravku ws442 i preveo pa sam merio napone na T402 i T403 i dobijam 51-2v umesto 44 kolko pise u shemi

Napisano

ako budem imao mozga sutra
moram skinem te parcijalne seme da mogu uvecati i videti o cemu se radi

Napisano

Ne cimaj se i ne zuri, slava mi sutra pa cu to tek prekosutra nastaviti. Videcu ja da ubacim shema sto imam

Napisano

Eto prodje slava, ja juce slusao malo muziku sve normalno kad jutros da pustim muziku krci levi kanal. Obrnem kanale i vidim da je u pretpojacalu problem. Zna li neko do cega je

Napisano

iskreno ............ znajuci konstrukciju tih ampova i sve elektromehanicke probleme koji su neminovni posle toliko godina ........ mislim da je to Sizifov posao

sve i jedno kontakt mesto ( preklopnici) je oksidisalo pre 15 godina, a kamoli sad

kvalitet upotrebljenog lema u fabrici je takav da mene licno cudi da ista radi posle toliko godina

elektroliti - bukvalno sve i jedan je trebalo promeniti bar pre 10 godina

moj savet je ..... batali i nadji nesto drugo ......... ako naastavis da se patis sa ovim ampom, to  je recept da zamrzis i elektroniku i muziku

Napisano (izmenjeno)

To sam i razmisljao, nisam ga platio ne znam sta ali opet i to je tesko zaradjeno a taj gad koji mi ga je prodao je jedno obicno smece koje ga je usminkalo za prodaju  i eto sad posle 3 slusanja crkne. 

U pravu si za to dodje coveku da sve vezano za muziku i elektroniku zamrzi. Iako sam ja donekle jugonostalgicar al od ovoga bi se reklo da leba nema i da tu sve treba menjati a ne isplati se

Ako imate neku preporuku za neko cestito pojacalo da uparim sa gm5010 i alfa 5 pisite. Ne mora biti nista specijalno, najbitnije mi je da je pouzdano i da se kolko tolko dobro cuje

Zene hvala ti od srca na svakoj pomoci

Izmenjeno od Bogdan08
Napisano

nema preporuke ...... kad ne znam ni tvoj budzet ni zelje

pogledaj u budjelar, odluci koliko i gledaj po oglasima

ako ti nesto zapadne za oko , slobodno baci link i pitaj za misljenje

u kategoriji polovne i jeftine robe nemoj ocekivati neku pametnu po pitanju zvuka, sve je to luk i voda, bitno je videti da li nesto vredi trazenu cenu i da li je u kategoriji smeca ili vredi uzeti

Napisano

Za sad nemam puno ali mozda nekih 150 evra kad nakupim, ovo sam platio 60e u paketu sa eq. Sto se zvuka tice meni je i ovo bilo sasvim ok (diskotonove ploce same po sebi krce i imaju distorzije) a njih najvise imam i slusam. Ne znam sta bi pre uzeo, nesto polovno il novo jer u ovoj nesretnoj drzavi je sve macka u dzaku a polovno isto. 

Na vasarima prodaju iz preka razna pojacala i svako 50 evra a jedno prazno samo skoljka ostala, a masa je takvih i po sajtovima

Napisano

ma ima na KP i tičjeg mleka, samo treba izbirati

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Kreiraj novo...