Jump to content

rupa u srednjim tonovima


badolj@gmail.com

Preporučeni Komentari

Pozdrav svima na ovom forumu.Mislim da mi ovde neko moze dati dobar predlog u vezi zvucnicke kombinacije koju pravim.Imam dobar subwoofer koji svira do nekih 100 hz.Podrucje od 100 hz pa do 2khz radi celestion tf1530  frekvencije od 2khz pa nadalje preuzima kompresioni drajver eighteen sound nd 1020  sa hornom  Eighteen Sound XT1086 . Imam digitalnu skretnicu i svaki zvucnik ima zasebno pojacalo.Slusajuci muziku cini mi se da nedostaje donji deo srednjetonskog podrucja .Ima li neko ideju da  li treba promeniti frekvencije rezanja na skretnici ili da ubacim neki srednjetonac?Sta mislite o  celestion tf0818  od 8"" ili neki drugi od 6'' srednjetonac.Slusam uglavnom u kuci.Da li bi mogao da dodje u obzir niski srednjetonac  EI az 552/72 posto je on predvidjen za hifi,ne znam kakava mu je osetljivost i kvalitet zvuka?Hvala na odgovoru.

 
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 5
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Hvala.Mislite li da se sa 15'' zvucnikom ne moze ili moze dobro pokriti srednjetonsko podrucje bez obzira na njegovu konstrukciju?

Može, zavisi od karakteristika i koncepcije.

Zbog cega da ne koristim aktivnu skretnicu?Digitalna je ima vise strmina secenja ekvilajzer itd.Mislite da skretnica mrsi stvar?Pozdrav

Napisao sam da gledaš da je izbegneš u srednjem i visokom delu. Projektovanje zvučnika ne podrazumeva samo tačke preseka i red skretnice. Izmeri, prouči malo materiju pa će ti postati jasnije.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...