ManicP Napisano Januar 22, 2013 #1 Napisano Januar 22, 2013 Potrebna mala pomoć ako neko zna da pročita oznaku na kondenzatoru na slici, tj. da mi kaže koji je nazivni kapacitet. U pitanju je bipolarni elko, za audio upotrebu. Nalazi se u skretnici Canton woofera.
guja011 Napisano Januar 23, 2013 #2 Napisano Januar 23, 2013 376 imaš i na kondu i na oznaci na štampi, što je zanimljivo.
guja011 Napisano Januar 23, 2013 #3 Napisano Januar 23, 2013 nije zanimljivo nego fakat, cantonova prljavština. "njihov deo 3766" nije nego. 1) ponadaš se da piše još nešto na štampi ili oblozi elka (odlemi 1 kraj pa zaviri) 2) pa sad, kad si odlemio 1 kraj, izmeri kapacitet pa vidi 3) net prepun cantonovih skretnica, potraži po modelu da se uveriš da je izmereno čudo pravi rezultat...ili nije.
ManicP Napisano Januar 25, 2013 Autor #4 Napisano Januar 25, 2013 Epilog epopeje sa kondenzatorom... Upotrebio BB-ov unimer. Kapacitet izmeren na 270uF. Dobili po 4,7uF polikarbonate u paralelu, čisto onako ima se, za 30 god im je verovatno malko pao kapacitet. Kako su u pitanju kondovi u LP filtru, paralelni wooferu, ne sikiram se mnogo za njih. U HP filtru je redni kondenzator bio bipolarac od 200uF. Kako kroz njega ide glavnica muzike, tj. sve iznad 120Hz, smislio sam da je on najbitniji u celoj priči. Zamenili su ga bucmani sa slika, sa još 20uF blokova u paralelu, čisto da se malo "usviravaju" dok ne dobiju mesto u pojačalu. Greota da skupljaju prašinu u furdi. Razlika: dupe i oko, čak i s mojom audio memorijom ravnoj ribici Dori.
HomeMadeAudioProject Napisano Januar 25, 2013 #5 Napisano Januar 25, 2013 P.SHERMAN 46.WALABY WAY SIDNEY. Ask me where i am going...
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah