Jump to content

Cudan problem sa F5


Shoba

Preporučeni Komentari

  • Odgovora 37
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Cega je 0.04 preko R3/R4 - Volti, miliVolti ?Koliki je napon na izlazu ampa u odnosu na masu ?Ako je 0V preko R5/R6 znaci da ne tece struja kroz JFETove pa su i MOSFETovi zakoceni (Vgs=0V).Treba videti sta je od tranzistora naopacke okrenuto a sta neispravno - koja stampana plocica je u pitanju ?Isproveravaj i daj slike, pregledne i detaljne

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

40mV preko R3/R4 govori da kroz JFETove tece 4mA a 0V na R5/R6 govore da su Q3/Q4 skroz otvoreni. Izvadi Q3/Q4 sa plocice i premeri tada pad napona preko R5/R6 i R23-R26. Ako i tada budes imao isti rezultat (0V) onda trazi pazljivo prekid ili kratak spoj na stampi - naravno, pod uslovom da su JFETovi i MOSFETovi ispravni (procedura za uarivanje je ujedno test ispravnosti).Kada izvadis Q3/Q4, trimere namesti da pri iskljucenom ampu Ohm-metar preko R5/R6 pokazuje 500-600 oma i kada ukljucis amp polako vrti trimere da vidis da li raste napon preko R5/R6 i R23-R26.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Savim OK za proveru ispravnosti i merenje Idss JFETova.Za MOSFETove, koji su ehanced mode (normally off) komponente, kratko se spajaju gejt i drejn i idu preko otpornika (10R/10W) na jedan pol izvora napajanja od tih 12V a sors se spaja na drugi pol izvora napajanja (kod IRFP240 sors ide na minus a kod IRFP9240 sors ide na plus).Meri se napon izmedju sorsa i gejta i treba da je oko 4-5V. Merenje ne treba da traje duze od par sekundi da ne bi preterano zagrevao MOSFET a bogami i otpornik (jer kroz to kolo ce teci nesto manje od 1A).

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...