Jump to content

Cudan problem sa F5


Shoba

Preporučeni Komentari

Imam problem koji sam tek sad uocio ili je sa vremenom postao veci.... Desava se to da su mi visoki tonovi na jednom kanalu izrazeniji, ostriji cini se jaci negoli na drugom gde su blago muljaviji nedefinisani. Jos kad smo bili kod Gagija sam ovo primetio.P.S probao sam sve moguce nacine ukrstanje kablova na hiljade nacina kako bih utvrdio ono sto cujem.Sta sad?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 37
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Ako si ukrštanjem kablova nedvosmisleno utvrdio da je problem u tom F5 kanalu a ne zvučnicima ili izvoru signala - diži haubu ampa i meri osnovne parametre na oba kanala... Poređenjem istih možda može da se izvuče neki validan zaključak šta se u sistemu desilo ;)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Evo sad dodjoh do (valjda) resenja, nekim cudom zica se odkacila sa motorun konda zalemih ga ali posto sam se opekao na lemilicu skocih kao zelenko trze ruku iz ampa i pokidam napajanje od trafoa. Hladim ruku pa javljam sta se desava.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Posto sam zamenio fetove i izrostiljani otpornik situacija je sledeca. Na otporniku R25-R26 menistoji jedan otpornik i tu bi trebalo da bude 0.6V ali ja nemam napon sto je sasvi suprotno sa druge strane gde imam fiksni napon 0.35V. Da nije crkao neki ZTX?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

probaj da setujes bias sa trimerimaimas struju kroz Jfete ali su ti trimeri na oko nulemada mi je sumnjiv taj mosfet kod R11 ili je geknuo mali bjt na toj stranimozes da izvadis BC-jce napolje , pa stavi nove posle toga

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

pazi - instrument imas da merisdakle - kad jos nisi naucio sta i kako - meri sve sto stignes , pa i vise , pa onda pitajkamo srece da sam ja u svoje doba imao forume i net ........ e koliko sam ja tek majaka upoznao , sve zarad zajeba :buehehe:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...