Jump to content

Boom Box 300W


kan042

Preporučeni Komentari

Napravio sam prijatelju pojačalo sa TDA7294. Nema nikakve zvučnike pa sam razmišljao da mu sve ugradim u ovo http://www.cartechni...mer=31760 Koliko vidim kutija ima 4 zvučnika i dvostazna je. Ja bih ih razdvojio na 2 kanala ali ne znam kakvi su zvučnici unutra. Nisam uspio da nađem shemu te kutije i nisam siguran da li to bilo dobro. Bojim se da su spojena po 2 serijski i onda su zvučnici od 2 Ohma što mi ne odgovara. Zna li itko šta je unutra i da li mogu da ih tako iskoristim. Ima li neko drugu ideju da se jeftino prođe a da nije loše. Prijatelj bi to koristio uglavnom za slušanje na otvorenom.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 11
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Hvala na odgovoru, imaću u vidu kad bude nešto drugo u pitanju. Za ovo, nisam siguran da će biti dovoljna snaga a malo mi je i poskupo. Dobar je prijatelj i nije mi žao ali sad baš ne mogu ni puno da se protegnem. Vjerovatno bi i sama nabavka tih zvučnika bila problem. Ovaj boombox bi mi bio jednostavno i prihvatljivo rješenje, čak ni kutiju ne bih morao da pravim, ali bojim se da nisu zvučnici od 2 Ohma unutra.

http://www.hitmeiste...1760-173687851/

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Šta ja znam, TDA7294 bi trebalo da ima oko 70W, trafo nije baš koliko bi trebalo da je jak ali ne bih rizikovao da mu se to spuši u neka doba. Boombox ima ukupno 4 Ohma ali ima 4 zvučnika. Ne znam kako su spojeni u kutiji i koliko ima svaki zvučnik za sebe. Što se kvalitete tiče, važnije mu je koliko su glasni nego koliko su kvalitetni. Mislim da ne mogu baš toliko loši da budu za ovu namjenu.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ih da nešto puno znam o zvučnicima ne bih ni pitao. :blush: Ma ne znam puno ni o pojačalima ali ovo je jednostavno i mogu da ga naprave totalni laici - hvala APEX. Za ovaj boombox imam samo osnovne podatke. Kutija je dvostazna i kontam da je 4 ohma neka srednja vrijednost koju pojačalo trpi i to je minimum za ovo pojačalo. Ta 4 zvučnika unutar kutije ne znam kako su povezana i koliki je otpor svakog zvučnika posebno. Namjeravao sam da po 1 woofer i 1 tweeter spojim na 1 kanal. Da znam šta je unutra i kako je spojeno znao bih da li može zato sam i pitao da li neko zna. Ovdje baš i nemam neke mogućnosti i izbor i ovo bi bilo super ako može da se iskoristi a ako ne može, šta mi vrijedi i da je džaba a ne još da bacim 30€.

post-37-0-28995000-1341009883_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

mislim da taj boombox se ne spusta ispod 4Ohma

Da su to 2 odvojene kutije to bi bilo idealno ali onako kako su napisali meni se čini da su ta 4Ohma u spoju 2 zvučnika koji može biti paralelan ili serijski. Ako je serijski spoj onda su driveri od 2Ohma i kad ih razdvojim otpor im je premali pa bi mi trebala 2 boomboxa za 2 kanala.Sutra ću pogledati još neke mogućnosti. :cheers:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...