Jump to content

Bartolomeo Aloia


grau.

Preporučeni Komentari

To je "non-switching" kolo utoliko sto struja neprikidno tece kroz izlazni stepen, ali se sustinski ne razlikuje od standardne AB klase rada jer iako struja neprekidno tece, za vreme jedne poluperiode to je samo DC struja, dakle signal nije prisutan i kolo je prakticno "DC current shifter" i tranzijentni procesi su i daljie prisutni ali se manifestuju blaze (tzv. "soft transients" ) sto je realna prednost, ali nikako ne opravdava naziv "Class A" koja podrazumeva aktivnu ulogu oba dela push pull tandema tokom cele periode signala.Upotreba Schottky dioda na takav nacin je dugo poznata i eksploatisana, clan kenpeter na diyaudio.com se njome puno bavio...Nije tesko primeniti je na bilo koji izlazni push-pull stepen i uveriti se u eventualne prednosti.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 69
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Ja samo pokušavan da ukažem na to da je je to samo jedna stepenica u nizu .....za ovaj sklop postoji i jedna malo detaljnija šema , a inače propratni tekst ide otprilike . Na ba1 se vidi napon na krajevima emiterskog otpornika od 0.33 oma pozitivne grane u momentu kad pojačalo isporučuje 4.73 v pri 4 oma i frekfenciji ~ 200 hz . Rad NSCA pokazuje da je poluperioda koju rade tranzistori pozitivne grane u momentu kad bi trebali biti prekinuti , nastavlja da provodi . Kada su kao kod svih pojačala AB klase i kod svih onih u klasi A kada se ode impedanca ispode neke određene vrednosti , prekinut rad tranzistora , napon na emiterskim otpornicima je NULA . U ovom slučaju na krajevima otpornika se očitava 5,438 mv koji odgovaraju struji od 16,5 mA .....pošto ima 6 tranzistora to je onda ~ 100mA .....može biti i strah da je usled nedostatka prekida tranzistora oni rade u zoni na granici A klase ..... strah je opravdan i zato pogledajte sledeći dijagram . Na b2 je isto kao i na ba1 stim što se radi snimku pri radu od 25 w na izlazu .....slobodan prevod ..... Što se tiče likova sa ostalih foruma , ja bih samo naglasio da je prva šema od SAE , dok je drugi deo šema od BA ... .dakle od ljudi koji zarađuju za život praveći pojačala . I niko ne govori o klasi A , nego o jedno podsklopu koji možda po nekima radi dobro , po nekima i ne toliko ...i tako

post-884-0-96311400-1351065028_thumb.gif

post-884-0-01388400-1351065048_thumb.gif

post-884-0-35796100-1351065060_thumb.gif

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Zaboravio sam reći a možda i nisam , zadnje tri sličice , dva dijagrama i deo blok šeme pripadaju izlaznom stepenu ST 2001 koji je isti sa sve modele u kit verziji ST , a koji se nalazi i u njegovom pojačalu st 2001 ......dakle blok šema i funkcija nsca su od pojačala sa linka http://www.audiotecnico.it/riparazioni/riparazioni_A/aloia/renaissance/2001.htm .

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...