Jump to content

(Learn) imam uredjaj bežRemote


sir Oliver

Preporučeni Komentari

Imam uredjaj bez daljinskog. O daljinskom znam sve osim kako da ga napravim ili da isprigramiram neki learn remote da radi. Da li se neko razume u customizaciju remotea? Sve dolazi u obzir ( a da je SS rešenje, ne savetujte Logiteche od 120€) prepravka postojećih remotea, programiranje novih, loadovanje kodova, learn ( za to bi mi trebao oridjidji na zajam da naučim neki )... Ono što znam je da je The IR Protocol  is carried on a 38KHz frequency.Format NEC 6121 (μPD 6121G with simple repeat code)Custom Code The custom code is 6F90  ( univerzalni daljinski za CD Tv DVD VCR ne podržavaju ovo)Posedujem i CCF fajl.The CCF filet is a remote control configuration file compatible with Pronto programmable universal remotes made by Philips and other brands.PS Molim Admina da obriše imam uredjaj bež iz naslova a zatim i ovaj red.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 9
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Jesi probao sa nekim univerzalnim daljincem? Imaju opciju auto search pa shalju redom sve kodove dok jedan ne upali. Vidim da si napisao ono za custom code ali nisam skapirao da li to znachi da ni jedan univerzalac ne mozhe...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Probao HAMA i ne radi. Kontaktirao njihov support i odgovorili da podržava samo TV, DVD i sl a ne i mrežne pleyere.Da li postoji način da se "napravi" daljinac po želji? Na osnovu CCF kodova da se isprogramiraju funkcije daljinskog?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Uffff... JA sam radio malo sa RC5 kodovima, ali uglavnom dekodiranje... Sad sam malo procitao oko toga i vidim da se koriste neka uPD6121 kola i sa kombinacijom dioda i otpornika se dobija zeljeni kod... U teoriji je izvodljivo, ali obecava dug i zhestok sex pogreshne vrste :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...