adiboy Napisano Januar 30, 2023 #23 Napisano Januar 30, 2023 On 10/7/2011 at 6:35 PM, steva said: Zamenio sa 8k/300K i radi. Ajd sad tel ili utl di da kupim At95. Kojim modelom si zamenio RPP131?
Bogdan08 Napisano Jul 1 #24 Napisano Jul 1 Pozdrav svima. Hitno mi treba odgovor jel gm5010 linijski ili je klot
Zen Mod Napisano Jul 1 #25 Napisano Jul 1 pojasni pitanje ako pitas da li ima phono preamp integrisan - nema signal ditto sa glave, moras ga prikljuciti na phono stage
Bogdan08 Napisano Jul 1 #26 Napisano Jul 1 Za phono preamp me je zanimalo. Video sam na nekim oglasima i na wikipedio da pise gm 5010 i gm 7605/6 linijski. To se odnosi vrv na izlaz signala jer nije linearni pa da je neko pomesao
Bogdan08 Napisano Jul 14 #27 Napisano Jul 14 Zdravo svima. Da ne otvaram novu temu nastavicu ovde. Nabavio sam riz unitra gm5010 skoro kao nov, posto je dugo stajao zanima me da li bi trebao podmazivati motoric ili ga razradjivati posto sam procitao da oce da zariba od stajanja. Da li neko zna dimenzije kaisa za njega posto ovaj proklizava sa jedne strane. I za turandota 40 bi me zanimalo posto ovaj moj ne znam kolko je merodavan da se izmeri posle 42 godine.
Zen Mod Napisano Jul 14 #28 Napisano Jul 14 podmazi motoric sto mozes msm da donji lager ne moze da dohvatis, tj zatvoren je sto se tice remena, nemam podatak ni granafor da izmerim uzmi konac i montiraj kao remen, iseci i izmeri duzinu podeli sa Pi i imas precnik kupujes prvi manji precnik remena LightMatic je reagovao/la na ovo 1
Bogdan08 Napisano Jul 14 #29 Napisano Jul 14 Podmazacu motoric, nadam se da manji precnik nece smetati za turandota jer nemam pitch kontrolu a ni fino podesavanje jer je 220v motor, odo to premeriti pa da vidim sta ima od kaisa sub tanjir od turandota je 130mm a od gm je 144/5mm
Zen Mod Napisano Jul 14 #30 Napisano Jul 14 Quote If the old belt is missing or in some cases turned to goo, you can also get a measurement by other methods. The method I prefer is to use a thin piece of string and wrap it around the belt path. Then measure the length of the string. Get a belt a little smaller as the string has no stretch to it. For flat belts you should check the motor pulley to make sure the width you choose will comfortable fit inside the flanges. If it is too wide it will ride up on the end of the flange and the unit will run too fast.
Bogdan08 Napisano Jul 14 #31 Napisano Jul 14 to na merenje je dobra opcija, na oba ima kais al bi uzeo za rezervu da imam, sad sam kopao na nekoj stranici gde je covek krpio polupan gm5010 i pise da pase remen 148 koji pise da ide i za 7606. Al za turandota je muka naci jer nema nigde za bsr p232 dokumentacija. Na nekom sjatu gde prodaju kaiseve mi je izaslo u modelima za koje ide kais 119mm da pase na p232 al kolko je tome verovati
Bogdan08 Napisano Jul 14 #32 Napisano Jul 14 Premerio za unitru, 150 se dobija precnik, znaci kais komotno 148. Za turandota jedva nekako umuvao prste u otvor na tanjiru i dobijem duzinu kanapcica 420mm znaci kad se sve preracuna kais 128 kontam da bi bio dobar
Bogdan08 Napisano Jul 14 #33 Napisano Jul 14 evo slike kaisa koji je sada na njemu, istegao se mozda 1mm
Zen Mod Napisano Jul 14 #34 Napisano Jul 14 operi dobro alkoholom i subtanjir i remenicu na motoru i remen ako tad proklizuje, menjaj nije to bozje slovo LightMatic je reagovao/la na ovo 1
Bogdan08 Napisano Jul 14 #35 Napisano Jul 14 Ocisceno sve na turandotu samo na 33 kad vraca rucicu proklize, ma nije to nesto komplikovano al jebiga da ne razbacujem pare da uzmem samo koji pase za rezervu
Zen Mod Napisano Jul 14 #36 Napisano Jul 14 sve sam ti objasnio sto ti prakticno treba izmeris koncem, izracunas, nadjes prvi manji da kupis i to je to
Bogdan08 Napisano Jul 14 #37 Napisano Jul 14 Instrukcije su odlicne. Sad ako sam ja to dobro naracunao onda 128 i 148 precnik odgovaraju. Napravih famu oko bezveznog kaisa al budzet mi je tanak pa da ne dajem dvaput i za kais i postarinu. Jel bi trebalo poprskati malo kontkat spreja u pot za pitch na unitri ili je on takav pipav po sebi
Zen Mod Napisano Jul 14 #38 Napisano Jul 14 vrljav sam po sebi ne prskaj ako radi kontakt sprejevi su u najvecem broju samo zakrpa, i to losa
Bogdan08 Napisano Jul 14 #39 Napisano Jul 14 radi samo ako je strob iole tacan nekad se pomeri malo na desnu stranu pa na levu a da ne pipnes pot. Sto kazu ne smes ga pogledati da se mrdne al za mali budzet solidan gramofon za slusanje nista hifi al radi poso
Bogdan08 Napisano Jul 17 #40 Napisano Jul 17 Stigli remeni, za unitru ipak 140mm i svira odlicno a za turandota 128mm malkice nategnutiji ali rastegne se to malo vremenom, zen mod hvala na pomoci LightMatic je reagovao/la na ovo 1
Bogdan08 Napisano Jul 25 #42 Napisano Jul 25 Dobro vece, zna li neko kako izvesti zicu za masu pojacala na gm5010. Kontam da bi ova crna tanka unutra trebala biti ali je spojena na zajednicku masu sa glavom
Zen Mod Napisano Jul 26 #43 Napisano Jul 26 bruji li kad na pojacalo spojis samo chinch kabel od gramofona?
Bogdan08 Napisano Jul 26 #44 Napisano Jul 26 (izmenjeno) Cini mi se da bruji i kad je iskljucen na prekidacu mreza i kad je iskljucen iz struje komplet, kad pipnem tanjir ili centralnu osovinu pucne malo na zvucniku, kad prebacim selekciju ulaza na aux a gramofon na phono spojen onda ne bruji. Dok na sanyo tp477 isto bude kad otkacim kablic za uzemljenje na pojacalu na sanyo gramofonu posebno ide crna zicica tanka i na stampanoj plocici se lemi deblja koja ide amp na uzemljenje slika od sanyo Izmenjeno Jul 26 od Bogdan08
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah