Jump to content

LASER KSS240A


taner

Preporučeni Komentari

  • Odgovora 19
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Nedelja je pa sam bio nestrpljiv da čekam do sutra i uzeo sam po drugi put da ga očistim, ovoga puta nimalo nežno i sada radi. Do sada nisam čistio sočivo odozdo, tu je bio problem.U svakom slučaju zvaću sutra da se raspitam za cenu, treba biti pripravan :guns2:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Evo da javim da sam bio u Ozirisu i kupio laser za 1300 dinara. Mislim da je cena o.k. E sad...ovo dalje pišem, onima koji budu imali sličan problem, a imaju jako slabo predznanje, kao ja.Posle onog čišćenja lasera, ponovo su počeli isti problemi, preskače, radi pa izbaci "no disc". Otvorim ga pogledam, on proradi. Vratim šrafove stavim na policicu, iscimam se na +38C, kad ono opet "no disc horor".Bilo mi je jako sumnjivo što na mali potres odmah počne da brljavi, tj preterano je osetljiv. Vidim da laser baca snop, sočivo ima dobar hod, gumice dobre, ništa nigde nezapinje, ali kao apsolutni newbie na ovu temu, nisam uspeo da sve ispitam, pa sam odlučio da kupim novi laser.Laser sam montirao bez većih problema, i ako sam u sred posla pomislio da višku delova nikad neću naći mesto :)CDP je na kraju proradio, učitao disk a onda opet horor, dešavaju se opet isti simptomi. Tada sam shvatio da je problem druge prirode i krenuo sam da tražim uzrok. Na sreću, prvo sam krenuo od vešanja lasera, popustio šrafove, malo poravnao i sada čita jako brzo i mogu i da lupam po njemu a da se ne zagrcne.Inače CDP Sony-790 sam kupio polovan pre nedelju dana, od dobro poznatog prodavca iz Zemuna, ali mi je bilo trulo da mu vraćam i da se natežem za male pare, trebaće mi još i želim da ostanemo u dobrim odnosima.Što se tiče lasera, radi bez problema, ali se vidi odmah da je manje kvalitetno izrađena kopija.

post-581-0-89596400-1314236292_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Evo da javim da sam bio u Ozirisu i kupio laser za 1300 dinara. Mislim da je cena o.k.Što se tiče lasera, radi bez problema, ali se vidi odmah da je manje kvalitetno izrađena kopija.

Такви су изгледом сви ласери за те паре. Битно је да ради.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Taner-u skini servis manual sa Net-a za tvoj CD, tamo ces obicno naci tacne podatke za podesavanje lasera kod tog KSS 240 citaca , ti simptomi kvara sto opisujes su obicno vezani za problem drzanja fokusa snopa lasera u odnosu na disk ili je problem tracking-a , odnosno sinhronizacije hoda lasera u odnosu na disk , ili oba problema zajedno ! , ponekad hoce tako da se ponasa i kada je motor sto okrece disk pri kraju . Inace ti Kineski laseri su OK kvaliteta . Poz

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Hvala BANAT na informacijama.Ovaj kinez a i originalni laser čitaju kako god ih podesio, probao sam da ga gurnem do kraja, zategnem vešanje, popustim, sve jedno, čita sve bez problema.Definitivno sam zaključio da spindle motor zeza. Skinuo sam onu gumicu (premaz) protiv proklizavanja sa disk tanjira, koja je počela da bubri i da se olepljuje, tako da disk ne leži lepo, pa i to može biti jedan od uzroka.Motor sam u punoj brzini zakočio nekoliko puta, tako što sam pritisnuo tanjir na njemu i kao da je posle toga konačno restalo da zeza. Laser izgleda da se najmanje kvari od svega, dovoljno je čišćenje.Mrzi me da opet čerupam sve da vidim o kom se motoru tačno radi, sutra bih ga odmah kupio za rezervu.Sve u svemu dosta sam naučio ovih dana o CD transportu i sada me je manje strah da kupim i neki kvalitetniji leš :to_become_senile:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...