Superfi Napisano Jul 25, 2011 #1 Napisano Jul 25, 2011 Drugari, imam par pitanja, verovatno je na neke vec odgovoreno i na ovom forumu al' ne ide mi search od ruke :-( Sta je po vasem misljenju bolje za arhiviranje LP-ja: direktno snimanje sa ploca na CD uz pomoc neke skalamerije tipa Philips CDR775 ili npr Pioneer PD-R05 (40-100 eura na KP) ili upotreba kompa i neke (verovatno skupe) odgovarajuce zvucne kartice? O oba slucaja kao RIAA ce se koristiti XONO, cisto kao napomena. Citao sam na netu o dosta problematicnom koristenju CDR775 (ne prihvatanje novijih CD-R medija, potrosen laser, neophodnost konstantnog prisustva tokom snimanja,...) a najvise me nervira mogucnost da laser crkne. Eto drugog pitanja: ima li negde da se nabavi laser za pomenute sprave i posto je? Koristenje rezaca mi nekako deluje logicnije, znam da su neki profesionalni pirati koristili upravo to-Pioneera sa odlicnim rezultatima a opet, komp daje neke druge prednosti i mogucnost snimanja u Hi-Res formatu. Hvala, I
sir Oliver Napisano Jul 25, 2011 #3 Napisano Jul 25, 2011 Na kompu mozes da propustis kroz neki SW za skidanje pikova od izgrebanih ploca, sumova i sl. Doduse to zezanje trazi vreme za razliku od CD-Ra gde je sve gotovo iz cuga.
stein Napisano Jul 25, 2011 #4 Napisano Jul 25, 2011 Dam ti ja jedan CDR760 i jedan set od deset komada Audio-CDR-a, i dam ti MD sa 10 komada novih MD pa snimaj. Kad završiš, vratiš mi uređaje, što potrošiš od medija, platiš. I eto ti. Ne košta mnogo, a može da ne košta ništa.
Ја sam sam Napisano Jul 25, 2011 #5 Napisano Jul 25, 2011 То је компликовано и споро. Сир Оливер је дао бољу идеју.
stein Napisano Jul 25, 2011 #6 Napisano Jul 25, 2011 Ma daj, ima čovek oko 1000 komada "nevinih" ploča, nema tu ni krckanja ni puckanja, a snimanje u realnom vremenu mu svakako ne gine. Dakle, potrajaće svakako... A Superfi i nema takav komp gde bi Wave editor mogao da to uradi u pristojno vreme... Za to treba i proc i memorija a ako je još uvek sa onim laptopom koji je imao poslednji put kada sam ga video, onda to ima da traaaajeeeeee.....
Zen Mod Napisano Jul 25, 2011 #7 Napisano Jul 25, 2011 da preciziramo dalje : ima li ko preporuku za externu zv karticu koja ima kulturan ADC ? recimo bolji od PCI Audigy 2 ? sam capture na komp bi se vrsio sa Sound Forge
Ја sam sam Napisano Jul 25, 2011 #8 Napisano Jul 25, 2011 Ма он тих 1000 плоча до краја живота неће преснимити.
stein Napisano Jul 25, 2011 #9 Napisano Jul 25, 2011 Ма он тих 1000 плоча до краја живота неће преснимити. To nije ni moj, a verujem ni tvoj problem. Ja mu nudim dva uređaja za dž. Kako god odluči.
BanjacS Napisano Septembar 8, 2011 #11 Napisano Septembar 8, 2011 Pricno mukotrpan i isto toliko uzaludan posao. Radio sam ja to pre desetak godina i odustao.Gotovo sve sto bi presnimio pa se s tim zamlacivao, moze da se nadje na CD izdanjima.Radio sam presnimavanje na racunar sa gramofona/kasetofona (ne secam se vise modela) i preko DIY pretpojacala, koje, hvala bogu jos radi i savrseno.Tada sam koristio Audigy karticu i Cool Edit Pro.Rezultati su bili dobri, ali vreme potroseno na restauraciju niposto nije u proporciji sa dobitkom a o nekoj finansijskoj kompenzaciji nema govora.Vredi da se radi samo za neke izuzetno bitne stvari koje ne mogu da se kupe. Sve sto moze da se kupi - kupiti.
Ја sam sam Napisano Septembar 8, 2011 #12 Napisano Septembar 8, 2011 Vredi da se radi samo za neke izuzetno bitne stvari koje ne mogu da se kupe. Sve sto moze da se kupi - kupiti. Ето, глас разума!
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah