Zoki Napisano Jul 2, 2011 #1 Napisano Jul 2, 2011 Danas došao na probu ovaj snagaš i mogu reći da me je prilično zaintrigirao.Ne znam da li je baš tačno da ga je sam Pass projektovao.Inače gura apogee, a da se uopšte ne znoji.U prilogu šema pa ako može neki komentar
stein Napisano Jul 2, 2011 #2 Napisano Jul 2, 2011 Sa 4 para 150W tranzistora, ni ne bi trebalo previše da se znoji, bez obzira na teret :)review: http://www.stereophile.com/solidpoweramps/678/Daj par reči o Apogee ... i koju sličicu... Ako može...
dvv Napisano Jul 3, 2011 #4 Napisano Jul 3, 2011 Ovo meni ni najmanje ne liči na Nelsonov rad - čak naprotiv.Jednom davno sam ga slušao, i koliko se sećam, nije me oduševio bilo čime sem priličnom robusnosti u pogledu složenih opterećenja. Ukoliko si ga dobio u 100% originalnom stanju, nećeš čuti šta sve stvarno može ukoliko mu ne zameniš elektrolitske kondenzatore. Iz ličnog iskustva ti tvrdim da ta razlika može biti jako velika, a istu priliku možeš iskoristiti da eventualno i povećaš vrednost elektrolita, ukoliko mogu da stanu (ako ima prostora).Drugi dobar tweak je da mu male kondenzatore (sa vrednostima u pikofaradima) zameniš istim vrednostima, ali u Silver Mica verziji, Nije baš jeftino, ali po mome iskustvu, mnogo znači za bolji zvuk. Očigledno, da bi se upuštao u takve zahvate, moraš da imaš čvrstu odluku da to radiš za sebe, tj. da ćeš taj pojačavač imati dugo, dugo vremena.
Zoki Napisano Jul 3, 2011 Autor #5 Napisano Jul 3, 2011 http://www.diyaudio.com/forums/solid-state/5280-adcom-555ii-nelson-pass.htmlZnam da treba malo osvežiti amp,i u njemu ima dosta mesta za upgrade.Ali više nisam siguran u superiornost A klase,.jer skoro da ne osećam tu razliku.
Ја sam sam Napisano Jul 3, 2011 #6 Napisano Jul 3, 2011 А ко каже да је "А" класа супериорна, осим по потрошњи.
dvv Napisano Jul 4, 2011 #7 Napisano Jul 4, 2011 A klasa? Koliko se ja sećam, to je klasičan pojačavač snage u AB klasi, ne znam odakle sada iskrsnu A klasa?
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah