Jump to content

Sta moze ovima da fali?


grau.

Preporučeni Komentari

http://cgi.ebay.co.uk/Fane-Studio-8M-8-Inch-8-Ohm-Speaker-/270763341421?pt=UK_ConElec_SpeakersPASystems_RL&hash=item3f0ac0b66dkaze neispravan, cuje se kako sviri ali tiho i to u visim registrimaprodavac pretpostavlja da treba da se uradi zamena vesanja mada ja vizuelno ne vidim ostecenjejel ima neko ko moze da na osnovu slike i opisa proceni o cem se radi?naravno ako neko slucajno ima par ispravnih u svom spajzu, neka se javi. imam jedan, treba mi jos jedan.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 22
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

Postoje dve grube osnovne pretpostavke kada zvučnik svira - a ne svira:Loša veza između klemni i zavojnice - puknuta pletenicaloša veza između kretnog kalema i špulne - otpala zavojnica i ne može da pomera membranu.U drugom slučaju, ne gine rastavljanje, premotavanje, sastavljanje.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Мада су звучници колико се са слика може видети вероватно попраљани, разлог тихог звука може да буде прашина и прљавштина која је ушла кроз рупу на магнету. Питај продавца ако можеш да ти каже да ли се чује стругање када прстима помера мембрану.У свој шпајз не смем ни да уђем, ко зна шта све тамо има :scratch_head:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

pa najverovatnije je pregoreo, namotaj stego oko magnetnog nastavka, membrana je uhapšena i otud samo najviši registri... zaobišao bi ih u širokom luku

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

ja sam prvi par platio 150e u besprekornom stanju. plus slanje i ostali troskovi.ne znam za fostexe, ne trebaju mi, nisam se udubljivao u problematiku. da su tweeteri neke vece osetljivosti tipa 945 koji ima 110db. ovaj mi je mnogo slab:)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

skroz si u pravu. studio 8m je odabran za mid-bass kanal, pokrivace od 100 do 450 hz u buducem projektu, ako ikada zazivi.idealno bi bilo da imam 2 para za 2 drajvera po kutiji iz niza razloga, mogu da izguram i sa jednim ali pokusavam ipak da isteram djavola do kraja i nabavim i drugi par.razglas za ringispil je idealna definicija. kad budem sastavio sve to, kupujem po krusku za boks za svaki toranj.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

ma jesam, kako nisam. sad samo da skupim pare za stolara da napravi horne i mozak da to nekako sve proradi.ako proradi, bice skoro ko ciganjski ringispil u plandistu, odlicno sam se tamo proveo pre par godina.ako ne proradi, ce da prodajemo u staro gvozdje, ima sigurno 200 kila magneta i korpi. stanite u red: 4xBD-15, 2xfane8m, 2x audax PR170M0, 2x vitavox S3, 2x coral M-100, 2xfostex T-825 (koji ce ionako da ide u staro gvozdje i akumulatore, samo 102db, ne dere se dovoljno:)).

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...