Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Namestio sam na 1.2 ampera po kanalu, evo slušam oko 2 sata, DC ofset pao samo na -5mV sa zatvorenim ulazom, bias sa 600 pao na 580 mV.Kako beše ide ona praktična metoda za određivanje temperature hladnjaka, ono - koliko dugo može da se drži ruka, tražio sam gde sam to pročitao ali ne mogu da nađem :scratch_head:

• Odgovora 32
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Napisano

Da kažem da je lepo urađeno, ne mogu, ali da čestitam na uradku to mogu. :clapping:

Hvala, izgleda lepše uživo :sarcastic_hand:
  • 2 months later...
Napisano

Da ne davim sa novom temom - problem je sledeci: cuvene kutije od HSR140 koje niko nece da kupi zavrsile kod mene na poslu i prikacene na HSR70. Iz levog kanala se pri tihom slusanju cuju izoblicenja. Izmerio mirnu struju i ona je oko 15mA a na drugom kanalu koji radi kako treba je 25 mA. Pri pokusaju da podesim mirnu struju, desava se sledece - stignem do 18mA a onda struja odjednom skoci na vise od 0.3A tj. kazaljka se zakuca na kraj skale u tom opsegu.Mala napomena - u orignalu je regulacija mirne struje bila preko diode ali sam ja to izbacio i ubacio trimer 500 Ohma i BC238 koji je spregnut sa hladnjakom.E, da, u casovima dokolice pobudne BCbemligakojibehu zamenio sa BD139 i BD140.Desni kanal je potpuno isti i radi vrlo korektno za svoje 32 godine. Jos jedno nebitno pitanjce - kada skinem osigurac sa jednog kanala, drugi kanal radi ali pocne da izoblicava zvuk. U cemu je fora? Po shemi, kanali su potpuno odvojeni jedan od drugog.

Napisano

Izvučeš iz napona, i poliješ benzinom ili kerozinom i šibicu... I više se ne nerviraš...

Napisano

Поклониш првом који прође кроз улицу, и попијеш пиво. :oke:

Probao, niko ga nece :unknw: a i ne pijem pivo.Manite zezanje, krs sluzi umesto zvucnika za kompjuter a za to mi ne treba nista bolje.Elem, zasto mirna struja nije mirna?
Napisano

Јел имаш шему?

Ima je negde i na forumu al je znam napamet koliko sam se igrao sa njim. I na izlaz ne ide bas pola napona vec se podesava malo asimetricno, tako pise u manualu...

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...