Jump to content

6 x 47000 uF


zbotic

Preporučeni Komentari

Ukupno je 282 000 uF. Kondezatori bi bili u Alephu 5 na način da su postavljeni kao C_L_CC. Je li netko pokušavao staviti ovoliko kondezatora na jedan trafo, kakva su iskustva?.Trafo je solidan 750 VA. Soft start je zamišljen sa dva NTC-a u seriji (2 x 10ohma /6 A).Naime, kondezatori su mi jeftiniji nego druge opcije sa manje uF, samo se mislim hoće li trafo riknuti? Kondezatori su Kendeil 47000uF/50V.Mišljenja?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 6
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

Nece trafo riknuti jer ce se kondenzatori napuniti u najvise nekoliko perioda - zavisno od unutrasnjeg otpora izvora (trafo+diode).To je suvise kratko vreme da bi se tako veliki trafo zagrejao do te mere da se istopi lak na zici. Termicka inercija je tu jako velika - potrebno je bar 20 sekundi u kratkom spoju da toliki trafo izgori (posle 10sek. tek pocinje malo da smrdi lak koji se greje).

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

PSUD ce ti sve recija imam 8 x 33mF na 800VA trafouCRC R je 0R1za svaki slucaj proveri u programu , jer choke zna da napravi gadne spiceve na napojnoj stranito - ako sam dobros shvatio da ces ponovo koristiti Li -da - ne bojim se za trafo , nego za diode

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Mislim ubaciti gotovi graetz barem od 50A jer tako i inače radim. Gotovi graetz mi se pokazao dosta otporniji od dioda, ne sjećam se kada mi je neki izgorio. A zavojnice mislim da nisu više od 1 do 1,5 mH. To je kalem visine cca 6 cm vanjskog promjera 5 cm, a unutarnjeg oko 2,5 cm. Neću ići na trafo lim kao u prethodnoj tridesetici. Taj mi je uspio spaliti jedan trafo, ali jako potpomognut mojom vrlo glupom greškom, ali to bi već išlo u temu "što je meni ovo trebalo" :Viannen_loungelizard:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ja sam imao u dva navrata po 16 komada od 33mF... Na trafou od po 400VA. To je 528.000uF na jedan trafo. No problemos. Ni odmah, a ni kasnije. (Sa F5 replikom) Zavojnice nisam imao u napajanju, a bogami ni u F5 :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

U mojoj Hiragi ima 12 x 22000uF na trafou od 500W sa grecom od čini mi se 25A, bez otpora i bez induktiviteta, i evo do danas se ništa nije dogodilo (a ima sigurno preko 20 godina od kada je napravljena).Pozdrav

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...