Jump to content

Pretpremijera u Subotici


stein

Preporučeni Komentari

  • Odgovora 19
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Dakle..ako je ovakva bila pretpremijera, pozivam se na premijeru..gostoprimstvo i poklonjena paznja su me uverila da sam sam ipak opravdano "gubio" vreme na forumu.. skoro mi tako prijatno i brzo nije prosao dan - brzo da, ali ne i prijatno.. ambijent...drustvo...interesantna je i cinjenica na koliko strpljenje i uvidjavnost sam naisao prilikom putovanja, kod Majstor Boba..nisam zaklapao, toliko da me vilice bole..mucenik..jasno mi je sada kako je uspeo onakve kutije da napravi.. :ny2-1:prebaciti u temu, molim :Viannen_loungelizard:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

E, da. Nema fotografija. Nisam hteo da lažiram stvarnost, skrenuli su mi pažnju da slike koje pravim totalno ne pokazuju stvarno stanje. Zato ću morati da pribegnem upotrebi snimka sa skrivene sigurnosne kamere... Na slici smo supruga i ja, a između se nalaze BOB i Gaggia (onaj visoki)

Postavljena slika

:buehehe:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

E, da. Nema fotografija. Nisam hteo da lažiram stvarnost, skrenuli su mi pažnju da slike koje pravim totalno ne pokazuju stvarno stanje. Zato ću morati da pribegnem upotrebi snimka sa skrivene sigurnosne kamere... Na slici smo supruga i ja, a između se nalaze BOB i Gaggia (onaj visoki)

Postavljena slika

:buehehe:

ammaamama, necu ja da budem onaj visoki!!!!! pa vidi kako je smoren, ko da je pojeo zohara! :girl_devil:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Bili, videli, vratili se kući :buehehe:

Šalim se naravno, samo sam čekao ko će prvi da se upeca :)Ovom prilikom želim da se zahvalim još jednom na gostoprimstvu koje nam je ukazano,domaćinu, njegovoj supruzi i predivnoj ćerkici.Gagi i ja smo usput svašta divanili, jedna od tema je bila i porodica i uporište koje ista ima,u prevazilaženju razroraznih problema. Da je više takvih porodica, ova država bi imala neuporedivo manje problema.To je neki najači utisak koji sam poneo sa sobom.Sistem. Sistem i nije bio u nekom reprezantivnom izdanju, pa ne bih ni bio nešto preoštar u njegovom ocenjivanju.Ono što sam rekao tamo mogu da ponovim i ovde. Moj izbor je trosistemac, svilena kalota za hi, papir za mid i bas.Dobar bipolarac u AB klasi, o izvoru bi se još moglo diskutovati.Ono što sam čuo danas me je na trenutke šokiralo, ali na trenutke i razočaravalo.Količina detalja je iznenađujuća. U pojedinim pesmama sam bio vrlo prijatno iznenađen dinamikom i detaljima koje nisam čuo na drugim sistemima.Malo sam bio razočaran sinfonijom. Nakon uvoda, kad se ceo sinfonijski orkestar uključio, sve se nekako raspalo.Na velikom sinfonijskom orkestru su pali i mnogo ozbiljniji, strujno kapacitivniji sistemi. Nekako nisam ni očekivao da će moći da izgura, pa nisamni razočaran. Ako sam dobro shvatio, ništa nije podešeno. Paneli treba da se mere i finalno našteluju, Basovi su radili u mono modu.Potencijal postoji. Ako su zvučnici osnova sistema (a jesu), treba ih prvo dobro naštimovati i obezbediti im amplifikaciju,koja će im obezbediti uslove koji su im neophodni, kako bi mogli da daju svoj maksimum.Ako je ovo bila pretpremijera, uspela je. Kvalitet je prepoznat, treba volje i znanja da dođe u prvi plan. :good2:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

E, da. Nema fotografija. Nisam hteo da lažiram stvarnost, skrenuli su mi pažnju da slike koje pravim totalno ne pokazuju stvarno stanje. Zato ću morati da pribegnem upotrebi snimka sa skrivene sigurnosne kamere... Na slici smo supruga i ja, a između se nalaze BOB i Gaggia (onaj visoki) :buehehe:

Istina. Evo...uspeo sam da skupim hrabrosti da stavim svoju sliku na avatar :)
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Sinoć sam zaboravio da pomenem skoro najbitniji detalj...potkrovlje. :respect: F E N O M E N A L N O :respect: Treba malo da se našminka, ali su zapremina i konačni izgled fascinantni.Nama koji živimo u kutijama (kao nekim stanovima) nedostižno.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Sistem. Sistem i nije bio u nekom reprezantivnom izdanju, pa ne bih ni bio nešto preoštar u njegovom ocenjivanju....Ono što sam čuo danas me je na trenutke šokiralo, ali na trenutke i razočaravalo.Količina detalja je iznenađujuća. U pojedinim pesmama sam bio vrlo prijatno iznenađen dinamikom i detaljima koje nisam čuo na drugim sistemima.Malo sam bio razočaran sinfonijom. Nakon uvoda, kad se ceo sinfonijski orkestar uključio, sve se nekako raspalo.Na velikom sinfonijskom orkestru su pali i mnogo ozbiljniji, strujno kapacitivniji sistemi. Nekako nisam ni očekivao da će moći da izgura, pa nisam ni razočaran. Ako sam dobro shvatio, ništa nije podešeno. Paneli treba da se mere i finalno našteluju, Basovi su radili u mono modu.Potencijal postoji. Ako su zvučnici osnova sistema (a jesu), treba ih prvo dobro naštimovati i obezbediti im amplifikaciju,koja će im obezbediti uslove koji su im neophodni, kako bi mogli da daju svoj maksimum.Ako je ovo bila pretpremijera, uspela je. Kvalitet je prepoznat, treba volje i znanja da dođe u prvi plan. :good2:

Evo ovako... Pošto sam prethodnih nekoliko dana svo slobodno vreme potrošio na klečeće ribanje i spremanje, nije mi ostalo za doterivanje muzike i opreme. Stvari koje se još moraju uraditi, a da se približimo boljem iskorištenju potencijala koje nude postojeće komponente:1. Finalizacija Cube izvedbe modifikovane Quad replike (izrada cevnog stepena)2. Gradnja još jednog stereo pojačala snage za subwoofere (trenutačno su povezani na M.N.C. sub-amp namenjen za skromnije sisteme)3. Aktivna skretnica koja bi adekvatno srezala stvari kako sa elektrostatika, tako i sa basa, uz to mogućnost faznog usklađivanja dva frekventna područja... (trenutačno paneli idu u full a nema ni korekcije faze ni na koji način pa i nije čudo što se zvučna slika raspada kod iole zahtevnijeg muzičkog materijala)4. Akustički tretman prostorije; do sada je mineralna vuna pokrivala 100% krovne kosine i absorbcija je bila skoro potpuna, sada su sve površine praktično reflektujuće i eho je izuzetno izražen - nema niti komada tepiha ili absorbcionog materijala...5. Neki bolji izvor, mislim prvenstveno na CD. Posle dovoljno slušanja, došao sam do zaključka da modifikacija koja je izvršena na CD-u koji sam smatrao najboljim od svih koje imam, jednostavno nije po mom ukusu. Problem je to što neki drugi plejeri koje imam isto tako nisu na onom nivou koji očekujem od CD plejera.6. Završavanje gramofona koji sada već i predugo čeka na adekvatnu bazu...Tek kada odradim stavke 1-5 mogu da kažem da sam zadovoljan postignutim i onda ostaje traženje dlake u jajetu. Do tada, zadovoljan sam ako nađem bar poneko belanjce ili žumanjce... ili pile... :)
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

5. Neki bolji izvor, mislim prvenstveno na CD. Posle dovoljno slušanja, došao sam do zaključka da modifikacija koja je izvršena na CD-u koji sam smatrao najboljim od svih koje imam, jednostavno nije po mom ukusu. Problem je to što neki drugi plejeri koje imam isto tako nisu na onom nivou koji očekujem od CD plejera.

Znaci da je vreme da se uradi postena modifikacija cd plejera. Za 20 evra ne moze bas puno da se dobije. A i mislim da je vreme na prelazak na drugi dac. recimo pcm63. Kad budete imali sistem koji je u funkciji mogu da Vam doturim na slusanje cd sa TDA1541 ali sa vise od 80 evra delova u modifikaciji i da uporedite.U petak je neko drustvo u Somboru imalo hifi druzenje i slusanje muzike na razlicitim sistemima i zajednicki zakljucak je bio da je taj cd plejer bio daleko, daleko ispred svega ostalog. Ja nisam bio tamo ali su mi prenesena iskustva iz vise izvora (usiju) takva.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Znaci da je vreme da se uradi postena modifikacija cd plejera...

Mislim da mi je dosta modifikacija za jedno duže vreme. Sledi veliko spremanje i koliko sutra mi stiže mašinica koju čekam još od januara ove godine. Moja skromna procena je da nema mnogo smisla u plejer kupljen za 60 evra uložiti 100 da svira bolje. A ni za to nema garancije da će baš kod mene to biti tako kako ja to očekujem (što ne znači da negde drugde ne bi bilo odlično), osim toga, imam na spisku pre stavke #5 još četiri stavke koje su od mnogo većeg značaja...
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Završavaj potkrovlje. Muzike i uređaja će biti.Mislim da će te prijatno iznenaditi to što si krenuo da praviš ovih dana. XT25 je čudo.

Za sledeći korak u sređivanju potkrovlja, treba malo više "vremena" nego što mogu da odvojim. Za sada. Ostaje mi da se zabavljam spremanjem i sortiranjem delova, doterivanjem detalja oko pojačala, finiširanje kutije pretpojačala, sklapanje drugog seta pojačala (za subwoofer) te izrada aktivne skretnice (zato i moram prvo da spremim, da bih našao gde mi se šta nalazi :)) Sve ostalo (za čega imam "vremena") ću da radim postepeno, a u zavisnosti od inspiracije koje mi ovih dana ne nedostaje...
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...