faber Napisano Jul 16, 2010 #1 Napisano Jul 16, 2010 Kakva su Vasa iskustva sa Crescendo amp-om (Elektor)?Koliko razumem, Pile je pravio Crescendo Mini...Hvala!
Zen Mod Napisano Jul 16, 2010 #2 Napisano Jul 16, 2010 hafler je bolji zvucnoimao sam mini , crescendo , gigant ...... ali samo pola - prepravljeni crescendo - dakle samo pola izlaznih od giganta , sa smanjenim naponom napajanjacrescendo je velika verovatynoca da pocne da oscilluje , sto nije problem - ali j emeni tada bio problem :rofl:zabatali - ako ti ne treba ta snaga , a i ako ti treba - ima daleko boljih projekata
Zen Mod Napisano Jul 16, 2010 #4 Napisano Jul 16, 2010 eno zdravcke radi Roenderov amp KSA50 krell - cak i ne biasovan u full A klasu moze da radi bolje od toga mnogo ampova i daje bolji zvuk od klasicnog preinzenjerisanog crescenda sve zavisi koliko tebi treba snage ono sto se palis za MF preamp - nemoj mnogo da se razocaras kad cujes ( ako ikad sastavis ili doneses od nekoga ) NS10 , jerbo je MF piece of shit - iz toga muzika ne izlazi regarding Hafler - da se odradi kompletan overhaul - moze veoma kulturno da svira i da svira muziku ..... moj (bivsi) primerak nije nikad doziveo prepravku u audiofilsko izdanje jer je otisao da svira u disco bar ....... a inace je sviruckao pocev od mini monitora pa do klipsch horna - sto je retkost , jer n apotonjem velika vecina SS ampova samo vristi
Sipi Napisano Jul 16, 2010 #5 Napisano Jul 16, 2010 Zene, nije Crescendo topoloski uopste los, naprotiv! Problem je sto su radne tacke skroz pogresno dimenzionisane - Giesbert se koncentrisao na ogroman OLG i mucenje lateralaca sa Iq=100mA. Da vi's kako to lepo svira kad se koncentrises na linearnost komplementarnih diferencijalnih parova na ulazu i kaskodiranog komplementarnog VAS-a, sa Iq oko 0,5A za lateralce. OLG bude nesto manje od 50dB, od toga 20-ak dB za GNFB i dobijes potpuno drugi amp
Zen Mod Napisano Jul 16, 2010 #6 Napisano Jul 16, 2010 slazem se sipi nemam reci protiv ......... ali mislim da nisam i na momenat pomislio u zadnjih 5 godina na prepravku istog , a kamoli u okviru ove teme kad sam biJo mali i igrao se sa pominjanima , nisam znao mnogo vise od copy/paste blokova iz giganta u crescendo ...... a sad mi i ne pada na pamet tako nesto - jer nemam razloga moras priznati da - ako je do prepravke - ima zanimljivijih ampova za isto mislim da sam do pre pola godine imao i pcbs za crescendo u fioci ......
Sipi Napisano Jul 16, 2010 #7 Napisano Jul 16, 2010 Ja sam to uradio pre 20 g. kad mi je bilo zanimljivo, al' vidis da interesovanje u zajednici ne umire...
Zen Mod Napisano Jul 16, 2010 #8 Napisano Jul 16, 2010 ja sam se pre 20 godina bavio cevama , a ne kojekakvim prcvoljcimatek posle sam zastranio
BlueSky Napisano Jul 16, 2010 #9 Napisano Jul 16, 2010 Trebalo bi ,po meni, da se definitivno preradi kompenzacija za ovaj pojačavač. Dosta ljudi je imalo problema sa oscilovanjem ovog pojačavača.
Sipi Napisano Jul 16, 2010 #10 Napisano Jul 16, 2010 ja sam se pre 20 godina bavio cevama , a ne kojekakvim prcvoljcimatek posle sam zastranio E ja sam taman tada izgustirao cevke - kad sam video da je jedini kvalitet tih igracaka (pored toga sto lepo svetle) u tome da jako losi snimci postaju manje nepodnosljivi za slusanje...
BlueSky Napisano Jul 16, 2010 #11 Napisano Jul 16, 2010 Inače, šteta što Toshiba gasi proizvodnju 2SK1530 fet-ova.
Sipi Napisano Jul 16, 2010 #12 Napisano Jul 16, 2010 Inače, šteta što Toshiba gasi proizvodnju 2SK1530 fet-ova.Jeste, a cenim i da lubenice ove godine nece biti bog-zna-kakve...
Zen Mod Napisano Jul 16, 2010 #13 Napisano Jul 16, 2010 Trebalo bi ,po meni, da se definitivno preradi kompenzacija za ovaj pojačavač. Dosta ljudi je imalo problema sa oscilovanjem ovog pojačavača.to da - da se uradi pametno - mada da se uradi ono sto Sipi pominje - vec je 80% tih problema reseno
Zen Mod Napisano Jul 16, 2010 #14 Napisano Jul 16, 2010 Jeste, a cenim i da lubenice ove godine nece biti bog-zna-kakve...bice i lubenica , a bice i mosfeta
BlueSky Napisano Jul 16, 2010 #15 Napisano Jul 16, 2010 http://www.diyaudio.com/forums/parts/166715-2sk1530-2sj201.html
Zen Mod Napisano Jul 16, 2010 #16 Napisano Jul 16, 2010 http://www.diyaudio....01-16-pair.html eve dva para za igranje stigli i u fioci su - ako ikad napravim MA24 (prepravljen naravno ) ili superduper F5 sto ce reci - verovatno nikad
faber Napisano Jul 16, 2010 Autor #17 Napisano Jul 16, 2010 @Zene,ja znam od ranije da MF nije cudo u zvucnom smislu. Ja ga zato nisam ni kupio - nego zbog dizajna. Imao sam ga pre 20 godina, kupio sam ga ponovo i dovoljno mi je samo da ga gledam, pa da uzivam. Jos kad ga, povremeno, i prikljucim - divota.Od NS-10 i ocekujem puno vise .Sto se snagasa tice, tu postoje 2 price - prica o Hafleru i prica o sistemu A.Prica o Hafleru je slicna prici od MF. Imao nekada, zelim da imam ponovo, ako mogu da ga dobijem dovoljno povoljno da mi ne osujeti ostale planove.Prica o sistemu A je drugacija. Posle visemesecnog razmisljanja i prikupljanja informacija odlucio sam da se u ovom trenutku vise ne bavim razmisljanjima o 15" DC. To je projekt koji ostaje na stand-by-ju. Izvan BG imam kucu gde to moze da stane - ako jednom naleti kao MF i Hafler, dobro, ako ne - opet dobro.Moj sledeci zadatak je da krenem u pravcu "skoro prava stvar". Dakle, ako ve ne moze 15", mozda moze 2 x 12", ili 2 x 10". Naravno, govorimo o sasvim drugacijim kutijama, pa samim tim i o drugacijem pojacalu nego do sada.Kako je iz price otisao 15", sa njim je otisao i F5. Ocigledno mi nije bio sudjen, sto poznata nesrecna epizoda i ilustruje.Vise ne razmisljam o A klasi. Moj Audiolab bi verovatno trebalo da solidno vozi i zahtevnije kutije, ali polako treba da se pripremam za situaciju u kojoj ce se traziti i jaci pogon od njega. Kakav, znacu kada kupim kutije, u medjuvremenu razresavam sebi sta bi to moglo da bude.Dakle, sta je za preporuku od DIY AB klase?
faber Napisano Jul 16, 2010 Autor #19 Napisano Jul 16, 2010 Moj Audiolab je 2 x 100 W, Hafler je jedno 2 x 115 W, Cambridge Audio A100 je 2 x 100 W.Ajde neka bude 2 x 100 W.Hteo bih da napomenem da ja muziku uglavnom ne slusam glasno (osim kad nesto testiram), ali dobar deo razmatranih kutija pati od dosta niske osetljivosti.Da ne pocinjemo pricu o ovakvim i onakvim W...
Zen Mod Napisano Jul 16, 2010 #20 Napisano Jul 16, 2010 tu pricu o watima mozes ocekivati na fifiju :Viannen_loungelizard:ovde se zna da su cevni vati 3x vredniji :buehehe:moj glas bi isao za kulturno napravljen Roender amp - nemam nikakve znacajne zamerke sto se tice semejeste major PITA nabavka izlaznih tranzistora , ali sreca prati hrabre
faber Napisano Jul 16, 2010 Autor #21 Napisano Jul 16, 2010 Nikad cuo - imas neki link?Ovo Studio, Techno i tako to - nista?Neki EC klon - nista?
Zen Mod Napisano Jul 16, 2010 #22 Napisano Jul 16, 2010 http://www.diyaudio....2076-rmi-fc100/ studio , techno ..... meni je RMI favorit u odnosu na pomenute
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah