Jump to content

moj skromni SE


чика-Брка

Preporučeni Komentari

nemogavsi da sacekam drugara da se vrati sa puta sa privatne sljake, da mi donese sasiju, napravih skromni SE, od kakose kaze "pomocu stapa i kanapa". u kutiji od furda gramofona,sa lesonitom kao gornjom plocom umesto aluminijuma.povod za to je moj cenjeni kolega sergej (dunavko). igrom slucajasam nabavio od njega 6V6GT arcturus i posrebrenu zicu. ostalimaterijal sam imao, osim trafoa od 5V za grejanje 5V4GA, resen dazamenim EZ81, sa kojom sam inace bio zadovoljan. razlog: da svelampe budu oktal.problem sam "privremeno" resio sa manjim trafoom iz radija i sadva otpornika od po 0,47 oma/11W. dziberski, ali vrsi pos'o.SE je napravljen po skoro skolskoj semi, i radi vrlo dobro. bezobzira sto koristi izlazne trafoe iz radija (4B25D-I).trenutno se druzi sa RFT fullrange-ovima u transmisiji. a popotrebi ili raspolozenju menjam ulaznu, izlazne ili ispravljacicu.sve to u duhu dobrog zvuka i uzivanja, jer sam veliki pristalicaDIY i slusanja uredjaja i uzivanja u istim. a kad stigne "originalna"sasija bice i lepo i dobro. nisam pristalica ovog drugog, ali cestou mom drustvu organizujemo DIY sedeljke (slusaljke), pa reko' da moj SE ne bude bas frankenstajn. malo estetike, a i bezbednosti nije naodmet.

post-357-127146071548_thumb.jpg

post-357-127146073366_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 10
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

naravno, ston.uzivanje je i poenta.danas sam imao mali sex. SE ima brum, pa nema brum.ispostavi se da ruski interstage blokovi 0,5uF papir u ulju cure.napravim kombinaciju: po 2 u paralelu - 0,22 MKP i 0,22 MKS.sad je o.k. jebi ga, godine. nisu ni ruske stvari vecite.e sad mi ostaje da u bliskoj buducnosti nadjem neke vintageEV ili Selection fullrange koji su ubistveno efikasni i naravno papirni. 5W + 97-100 dB = ludnica.a jos kad stigne sasija, bice lutka. i lepo i bezbedno.

post-357-127152603017_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

......danas sam imao mali sex. SE ima brum, pa nema brum.ispostavi se da ruski interstage blokovi 0,5uF papir u ulju cure.napravim kombinaciju: po 2 u paralelu - 0,22 MKP i 0,22 MKS.sad je o.k. jebi ga, godine. nisu ni ruske stvari vecite.........

Ти руски кондови ,које већина употребљава па и ја имају само једну једину слабост.Произвођач даје гарантни рок од 12 година и то у условима складиштења у масном папиру и без светла и влаге,под одређеном температуром.Погледај годину на њима и видећеш да су старији најмање 3 пута од предвиђеног гарантног рока.Опет, и као такви су добри...Мало ми је чудна прича да брум проистиче од цурења спрежног кондензатора тог типа, пре ће бити да можда негде ниси имао добар контакт.Може бити лоше залемљено или чак лош спој саме цеви у властитом подножју-иако има грејање и све потребне напоне зна да се због лошег контакта појаве прелазне отпорности и брумови. Кад си већ поменуо замену спрежних кондова-има ли драстичне разлике у звуку(без брума наравно). :clap:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

ovako.1. daudio ja sam veliki fan papir u ulju ruskih kondova, ali sranja se desavaju. kad budem uskoro prepakivao SE u odgovarajucu sasiju, ici ce prigusnica od 5H i 5x 20uF/400V papir u ulju. sad imam manjka prostora, pa sam zbog toga stavio 2x 100R/11W u filter i kond philips 25+75+100+200 uF/350V. sto se tice zvuka, malo su bolji srednji i visoki, ali ako se domognem bata-ruje 0.5/400 koji ne curi ( mislim naponski ) istog casa ove menjam. za oko 20-ak godina koliko se bavim cevima, najlepsi zvuk ( po meni ) imaju SE 6V6GT, PP 6V6GT ,SE 2A3, SE EL34 i RL12P35 SE i PP. ja sam inace ljubitelj SE low power pojacala i fullrange zvucnika.2. niko znam ja to. imam vise setova lampi pa mogu da experimentisem. od ulaznih 6SN7GT imam GE, Fivre, Selectron, Sylvania i Sovtek. od izlaznih 6V6GT imam GE, Sylvania i Arcturus. od ispravljacica imam 5V4G, 5V4GA, 5Z4G, 5U4GB i GZ34, marki Westinghouse, RCA, Tungsram i Brimar. sve to zarad uzivanja.3. dobrivoje vrlo duhovito. kad sam mislio da ruski papir u ulju cure, mislio sam "naponski". mislim da ti to znas, a svaka cast za duhovitost. pojacalo nece biti na prodaju, ali bice uskoro 2 SE, sa EL84 i ECL82.u svakom slucaju vam hvala drugari na odgovorima na moju temu, ma kavi bili.ja licno mislim da nisam pokupio svu pamet ovog sveta, i istinski volim ipostujem bilo kakve komentare. to se posebno odnosi na kolegu sergeja( dunavko ) ciji rad postujem, jer covek stvarno radi opasna SE i PP pojacala.ovim sto sam rekao, ne zelim da njega uzdizem, a ostale omalovazavam. to kazemsamo zato, jer sam njega upoznao licno i video i cuo njegove radove. a akopostoji neki entuzijasta koji voli SE i fullrange kao i ja, mogli bi da seupoznamo i napravimo neku sedeljku, pa da uz pice i dobru muziku komentarisemo,menjamo utiske i ideje. a mozda padne i neka zamena DIY materijala ili slicno.ziveli vi meni, i uzivali mnogaja leta u nama dragom hifi-ju. :clap: :clap: :clap:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

У целој причи позитивна ствар је у томе што ниси упаковао све у кутију,него ти је све такорећи на дасци.Мој предлог је да испробаш што више варијанти или све што ти дође под руку.На крају експериментисања ћеш сам знати шта је по теби најбоље.За онај предлог дружење са СЕ и широкопојаснима+1 и за широкопојасне и за СЕ,али на жалост још увек ми је СЕ на дасци(завлачи ме дизајнер кутије)а широкопојасне немам :clap: Али зато имам добру вољу :clap:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

pobogu, pa to nisu neresivi problemi. ako zapne ...daj bre, ljudi smo. necemo valjda samo da se mrzimo ili da seprepucavamo ili pljujemo. ako treba pomoc, tu sam.evo ja na primer, dao sam oglas da mi treba trafo 5V. necu izprincipa da ga kupim. i evo cekam. cekam. cekam. a dok ne nabavim,trafo iz melodije 6,3V sa po dva ugljese od 0,47/11W rade pos'o.kakav SE imas ako nije tajna ? kakve full-ove trazis ? mozda moguda ti izadjem u susret. imam neke 4 i 5 inca, vrlo pristojne. uTQWT-u bi bili mali zmajovi. stvarno bre volim da se menjam, todonosi i lepe stvari. druzenje itd. tako sam upoznao pileta i dunavka.sjajni ljudi. jedina zamerka sto se tice pileta je sto je covek usolid state-u. ali, svako ima drukciji ukus. i ja to pozdravljam.neki put umem da zastranim sto se tice svirajki, ali za mene nemaboljeg pojacala nego sa svirajkama (iliti lampionima). a sto se ticedruzenja ili neke sedeljke uz muziku i pice ... uvek. :clap:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...