Jump to content

Isophon fullrange


чика-Брка

Preporučeni Komentari

kako su se nekad radili fullrange zvucnici.zene sa maramama, u plavim mantilima.60-ih godina proslog veka.primer ovaj veliki ovalni fullrange.ne treba mu visokotonac, ali ipak ima.i naravno alnico. osetljivost da ne spominjemo.za SE 2-3W - milina. probano na 2A3 i na 6V6.ludo, burazeru ! :cheers::rofl::)

post-357-127015235459_thumb.jpg

post-357-127015236873_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 6
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

sta bi to tacno trebalo da znaci "bolje ne" ? :cheers:

To znači da bi trebalo precizno izmeriti frekventni odziv sa 1 W, 2 W, 4 W, 10 W na 1 m razdaljine, i sa baždarenim sistemom za merenja koji bi tačno pokazivao SPL i odziv na tim jačinama signala. Ako će se navoditi neki podatak o efikasnosti koji je dao proizvođač ili neko tresnuo na netu - onda bolje ne.Moje je stav da za iole dobru reprodukciju na potrebnom frekventnom opsegu (50-18.000 Hz), 2A3 sa 2x3 W nije dovoljan za bilo koje zvučnike, a da se pri tome dostigne zadovoljavajuća (potrebna) glasnoća na mestu slušanja i da se prenese sve: dinamički raspon kompleksnih muzičkih dela, scena, detalji, itd. Ili su zvučnici takvi da nema basa pa mogu da budu glasni na srednjima i visokima, ili, ako ima i basa, onda ne može dovoljno glasno. Jednostavno.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

svako ima pravo na svoj stav.a tvoj je pogresan.evo zasto (po meni).doticne zvucnike (isophon) sam probao na 2 SE, od 3 i 3,5W. 2A3 i 6V6GT tr.rade vrlo dobro, cak bolje od nekih skupljih fulova, da ne imenujem.nisam rekao vrhunski. ali ako drajveri od na primer 35 ili 50e rade bolje negooni od na primer 200 ili 300 onda je to za pohvalu.kazem, 35 ili 50e, toliko je bila prodavceva cena. koliko vrede - bog zna.na primer 8 incni fulovi veb funkwerk leipzig (preteca rft) po merenjima su bolji odnekih 5 puta skupljih. fs je 42Hz, SPL je 95dB, sto je za svaku pohvalu.u transmisionim kabinetima (opisao sam u temi) rade - bombona.dobio sam u zameni sa kolegom doticne kabinete, u kojima su bili PM6C.i on i ja smo se slozili da je rezultat vise nego zadovoljavajuci. naravno, ima boljih kombinacija, ali ne za ove pare.igrom slucaja skinem sa net-a Bink Audio test disk (inace koristim a.parson-ov)i probam. bez komentara.znam da si skeptican, ali fino razmisljanje. nazalost po meni netacno. :cheers::rofl::)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...