_fly_ Napisano pre 14 časa #1 Napisano pre 14 časa Pozdrav, imam pitanje u vezi switching napajanja pošto ih nisam do sada koristio, a spojio bih 2 serijski za napajanje pojačala, samo nisam siguran u vezi uzemljenja sklopa unutar kućista pojačala i to u dva slučaja, sa i bez pristunog voda uzemljenja iz mreže. U pitanju su 2 Meanwell RS-150 napajanja sa blok dijagramom kao na zakačenoj slici. Po dijagramu kontam da bi DC nulu trebalo ostaviti da pluta a da FG konektore treba povezati sa vodom uzemljenja mreže ukoliko postoji, - a šta ako taj vod ne postoji? Ako u tu jednačinu dodam i povezivanje kućišta, u oba slučaja, definitivno mi treba pomoć.
Zen Mod Napisano pre 13 časa #2 Napisano pre 13 časa otprilike tako; moras i da proveris da li je kuciste napajanja povezano za FG i/ili sa -V bitno je da je -V floating u idnosu na kuciste i ako jeste, onda je lako sve spojiti kako treba a audio masa (nastala povezivanjem -V gornjeg i +V donjeg napjanja) mora biti povezana sa kucistem pojacala, ili direktno ili sa odvajacem potencijala resi prvo pocetnu dilemu (sto napisah) onda cemo to drugo
_fly_ Napisano pre 1 sat Autor #3 Napisano pre 1 sat FG je povezan sa kucistem napajanja, a -V nije sto je i uslov za serijsku vezu i po tome sam i birao od ovog proizvodjaca. U kucistu pojacala imam samo fazu i nulu, ali me interesuje uzemljenje za oba slucaja, sa i bez mreznog voda uzemljenja.
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah