Bogdan08 Napisano pre 6 časa #1 Napisano pre 6 časa (izmenjeno) Zdravo svima. Imam problemcic sa ovim tunerom, do skora sam mogao uhvatiti das 2 bijeljina, a sad nikako. Otvorim tuner i skinem poklopac glave (ili kako se vec zove) oznake gfe 110 i podesim mu usput hod sa 87.8 na 87.3 pa do 108 mhz. Medjutim prijem ove stanice koji god trimmer mrdnuo po malo nemam. Usput da kazem svi mali elektroliti su novi, ako uopste ima kakvog uticaja na tu putanju Do sad je prijem bio uz krcanje al opet hvatalo je, jedino mi prolazi kroz glavu da snijeg tu pravi kakve smetnje ako nije u tuneru nesto zviznulo Izmenjeno pre 6 časa od Bogdan08
Zen Mod Napisano pre 4 časa #2 Napisano pre 4 časa kupi drugi tuner slaba vajda od kokosarskog vrljanja po filterima i rezonantnim kolima ........... been there, done that a RIZ tuner je neisplativa zivuljka da se salje kod @Gosha na kopcanje na psotene instrumente
Bogdan08 Napisano pre 3 časa Autor #3 Napisano pre 3 časa (izmenjeno) 23 minutes ago, Zen Mod said: kupi drugi tuner slaba vajda od kokosarskog vrljanja po filterima i rezonantnim kolima ........... been there, done that a RIZ tuner je neisplativa zivuljka da se salje kod @Gosha Zeznuto je to na sluh tako cackati, ostale stanice hvata fino, i na am radi kako tako sa sklepanom antenom. Nije puno radio kolko znam, sad ako bih ga popravljao ne znam koliko bi kostalo, ako je skuplja pita od tepsije, dzaba mi onda. Jedino sto je vrv dosta prost za popraviti samo pitanje za pronalazak nekih dijelova btw ni jedan radio mi ne hvata das 2, jedino u kecu kad spojim cajevac antenu i razvucem one krakove, onda uhvati, al to sam davno probao na kratko. Prolazi mi kroz glavu, da li bi se mogla uz izvor napajanja i prepasivanje konektora spojiti ta antena Izmenjeno pre 3 časa od Bogdan08
Zen Mod Napisano pre 3 časa #4 Napisano pre 3 časa 18 minutes ago, Bogdan08 said: ako je skuplja pita od tepsije pa to ne stavljas tuner vredan 15E ( i to ako radi) na sto da povezes sa instrumentima koji i dan danas vrede 1KE i vise jes da ne trebaju mnogo, ali kad trebaju , ne mozes bez njih na stranu sto majstor mora da zna znanje, i to nesto vredi
Bogdan08 Napisano pre 3 časa Autor #5 Napisano pre 3 časa (izmenjeno) 7 minutes ago, Zen Mod said: pa to ne stavljas tuner vredan 15E ( i to ako radi) na sto da povezes sa instrumentima koji i dan danas vrede 1KE i vise jes da ne trebaju mnogo, ali kad trebaju , ne mozes bez njih na stranu sto majstor mora da zna znanje, i to nesto vredi Pusticu Goshi poruku, pa cu vidjeti sta i kako. Jel bi mogao probati onu auto antenu na njega. Meni izgleda malo glupo ideja al opet sta znam Izmenjeno pre 3 časa od Bogdan08
Gosha Napisano pre 2 časa #6 Napisano pre 2 časa Kako stoji stvar sa ostalim stanicama? Ili ne slusas nista drugo
Bogdan08 Napisano pre 2 časa Autor #8 Napisano pre 2 časa 3 minutes ago, Gosha said: Kako stoji stvar sa ostalim stanicama? Ili ne slusas nista drugo Sad ove kojim znam imena: Radio s hvata svih 5 lampica sija, hit fm isto. Ima jos sigurno 10 stanica koje uhvati. Afc kad se ukljuci onda on to proceslja ove slabije Sto se am tice nocu hvata rumunske i madjarske
Bogdan08 Napisano pre 2 časa Autor #9 Napisano pre 2 časa 1 minute ago, Zen Mod said: Gosha ti je tatko na RF radi kako ti on kaze Naravno
Gosha Napisano pre 1 sat #10 Napisano pre 1 sat (izmenjeno) 55 minutes ago, Zen Mod said: Gosha ti je tatko na RF radi kako ti on kaze Nije bas tako, razumem se pomalo. Slucajno sam se posebno zainteresovao za radio prijemnike da ne kazem tunere i nabavio odredjenu mernu opremu. 54 minutes ago, Bogdan08 said: Sad ove kojim znam imena: Radio s hvata svih 5 lampica sija, hit fm isto. Ima jos sigurno 10 stanica koje uhvati. Afc kad se ukljuci onda on to proceslja ove slabije Sto se am tice nocu hvata rumunske i madjarske Po tome izgleda da je sa tunerom sve u redu, mala je verovatnoca da je oslabio prijem bas na toj frekvenciji. Mozda su se promenili uslovi propagacije radio talasa ili je zbog loseg vremena nesto oslabilo i na njihovom predajniku(antenskom sistemu). Evo ovde je kompletan SM: DIORA AS-641 AS-6411 AS-6412 SM Service Manual download, schematics, eeprom, repair info for electronics experts ELEKTROTANYA.COM Download DIORA AS-641 AS-6411 AS-6412 SM service manual & repair info for electronics experts Izmenjeno pre 1 sat od Gosha
Bogdan08 Napisano pre 1 sat Autor #11 Napisano pre 1 sat 15 minutes ago, Gosha said: Nije bas tako, razumem se pomalo. Slucajno sam se posebno zainteresovao za radio prijemnike da ne kazem tunere i nabavio odredjenu mernu opremu. Po tome izgleda da je sa tunerom sve u redu, mala je verovatnoca da je oslabio prijem bas na toj frekvenciji. Mozda su se promenili uslovi propagacije radio talasa ili je zbog loseg vremena nesto oslabilo i na njihovom predajniku(antenskom sistemu). Evo ovde je kompletan SM: DIORA AS-641 AS-6411 AS-6412 SM Service Manual download, schematics, eeprom, repair info for electronics experts ELEKTROTANYA.COM Download DIORA AS-641 AS-6411 AS-6412 SM service manual & repair info for electronics experts Da to je taj as 641 u ccir. Ja sam u toj glavi il kako se vec zove pomerio jedan stimer, bukvalno ga pipnuo glinaricom i onda se pomakao da ocitava od 87.2 pa do 108.1. Ranije je hvatao od 87.7. Kolko sam skontao to je vrljavo i klimavo pa samo malko saraf okrenuti Moguce i da je kod njih nesto popustilo, imas li kakvu preporuku za antenu. Sad imam oko metar koaks kabla i na njemu po 80cm na plusu i oklopu 0.75 kvadrata da se formira neki kao dipol
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah