Jump to content

ghost_dog

Babovan
  • Broj sadržaja

    9
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

Sve objavljeno od ghost_dog

  1. Bio sam na Hi-Files forumu neko vreme (pre 10-15) godina, ovde jok (inače, tokom poslednjih ~20 godina, prestao sam da posećujem neke forume, ali, nigde nisam banovan). "Tvoju kuću"?! Izvini, je l ovo tvoj forum? Ako jeste, banuj me slobodno.
  2. Modetatori nisu zaduženi za to da (li) ti "ne treba" da se cimaš da meni odgovaraš na pitanje koje nisam postavio ("preporučite mi MM" / "objasnite mi kako se biraju alati"). To je tvoja odluka. Moj rezon je sledeći; ja se nisam predstavio - jer se ne bavim ničim posebno zanimljivim (i niko od mog predstavljanja ne bi imao nikakve kotisti). Sa druge strane, ti si naveo da si nabavio Fluke (a to, za šta ti koristiš instrument više/visoke klase - može biti zanimljivo nekome ko čita temu). Ako nisi raspoložen da mi odgovriš na pitanje koje jesam postavio, ništa (ne pada mi na pamet da te cimam i molim za informacije). Hvala ti na javljanju i svako dobro!
  3. Ja pročitah "Flex" (izvini). Koji Fluke? I čime se baviš (u smislu upotrebe unimera)?
  4. Prijatelju, nije da "ne vredi", nego "ne treba".
  5. Prijatelju, "objasnio" si mi ono što nisam pitao. (Možda moje pitanje oko brenda Voltcraft smara druge (to je ok), ali, mislim da sam (bar na kraju) pojasnio šta zapravo pitam i šta me zanima.)
  6. Ljudi, mašite poentu, a to kažem na najlepši način, da ne biste gubili vreme na pisanje (nije pitanje bilo "kolege, da li možete da izaberete instrument za mene", nego "u kom su fazonu ljudi po pitanju Voltkrafta"). (Legitimno me zanima zašto je firma x koja nudi proizvod p zanimljiva forumašima/jutjuberima/odgajivačima pasa i šansonjerima, a firma y koja nudi proizvod r - nije. Palo mi je na pamet da takve informacije mogu biti od koristi i nekome drugome ko čita temu. Ako nikog drugog ne zanima "tržišna pozicija brenda Voltcraft" i/ili diskusija nije vredna pomena, trošenja vremena i sl - i to je ok.) Što se tiče izbora za mene (koji zaista nije bitan za diskusiju koju će možda neko čitati 2025, kao što sam ja čitao objave iz 2020. i 2021), ne vidim da postoji išta osim (upravo tog) UT139C (koji si naveo). Prvo sam ga "trijažno odbacio" zbog toga što "nema zaštitu na ulazu", usmerio se na druge uređaje, posle sam skapirao da je UT139C (u praktičnom smislu) ok za moje potrebe (DIY elektronika (jednosmerni naponi do ~18V i struje manje od 1A) i povremena provera kućnih instalacija), a temu sam zapravo čitao tek posle, da vidim šta drugi misle o uređaju i zašto ga nabavljaju - i to je to (dve večeri bazanja po netu i na kraju zaključak). #Edit: nisam naveo slovo C u oznaci.
  7. Vidim da ni drugi ne zastaju, pa me je to bacilo u rebus. Kao što rekoh, sa jedne strane - proizvodi deluju ok i ne deluje da firma fušari, a opet - ima jako malo informacija o uređajima (na primer, niko od onih jutjubera koji se prilično temeljito bave multimetrima, ne pominje Voltcraft (a pri tom analiziraju uređaje svih drugih firmi, rastavljaju ih, puštaju kroz uređaje tranzijente od 5+KV)) .... Čudno .... P.S. Nisam u fazonu da pazarim Voltcraft i nisam 'pecao' potvrdu "da je Voltcraft dobra firma" (imam druge favorite za nabavku).
  8. Izvinjavam se, ali drugi i treći pasus apsolutno nisam u stanju da razumem (pustiću da prenoći, možda uspe ujutru).
  9. Poštovanje, kolege! Ispratio sam ovu temu (kao i neke druge forume i poveći broj klipova na YT) i primećujem da se firma Voltcraft prilično retko pominje, pa me zanima zašto je tako?! Odnos cene i mogućnosti možda (bar kod nas)?! Recimo, vidim da se - u smislu karakteristika - Voltcraft VC830 (otprilike) 'gađa' sa Uni-T UT139C - i pri tom je Uni-T brži u nekim merenjima (na primer, merenje kapaciteta) i takođe duplo jeftiniji, ali opet mi nije jasan skoro potupuni izostanak interesovanja za Voltcraft. Izrada deluje ok, deluje da koriste kvalitetne preklopnike, kvalitetne osigurače i sl, tako da ....
×
×
  • Kreiraj novo...