Jump to content

mantas

Član
  • Broj sadržaja

    21
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

Sve objavljeno od mantas

  1. mantas

    yamaha a 960

    ima li ga gde pronaci??triak IG04080
  2. mantas

    heavy metal

    svasta nesto ipak koliko ti je krevet dugacak toliko se i pruzis na zalost.trenutno se slusa na ITT LPT / 300/37 / 110F 12 " pravljene kutije pocetkom 80-tih zapremine 65l pronadjene u kuci nekog el inzenjera koja prodata posle njegove smrti.nista narocito ali nije to ni toliko lose u zavisnosti kakve su ti potrebe i sa cim se mozes zadovoljiti.hvala jos jednom na iscrpnim informacijama naletece nesto i za mene nadam se.
  3. mantas

    heavy metal

    hala svima na informacijama.Long Live Rock 'n' Roll
  4. mantas

    heavy metal

    pozdrav, interesuje me koji zvucnici za tvrd zvuk. heavy metal, hard rock....hvala.
  5. mantas

    jedan izlaz bruji

    oba kanala rade levi je tih kao da mrtav desni bruji i nista se ne greje sem ic.hvala puno na savetima probacu.
  6. mantas

    jedan izlaz bruji

    hvala svima na odgovrima.da li neko ima semu (pcb) za stereo pojacalo sa ovim ic koje ce raditi.
  7. mantas

    jedan izlaz bruji

    primetio sam da tda na tom kanalu se nesto malo vise greje
  8. zavrsio sam pojacalo sa tda7293, radi provere ukljucio sam pojacalo na kratko bez hladnjaka levi izlaz je bez suma dok na desnom se javlja sum.kada ugasim pojacalo indikatori napona (led diode po jedna za svaki kanal) postepeno se gase sem sto za desni kanal koji i bruji se brzo ugasi dok za levi jos i dalje svetli.mozda je problem u elektolitu za taj kanal (50V 6800uf).delovi su svi novi.elektroliti se neznatno razlikuju po velicini takve su mi poslali.
  9. mantas

    Glasnoca pojacala

    U potrazi sam za crnim srafovima ako ne bromiracu postojece inace ja sam iz kikinde.
  10. mantas

    Glasnoca pojacala

    imam lepak za hladnjake i razne male kineske hladnjake pa cu zalepiti odgovarajuci na grec mada on je tu samo zbog ventilatora ako si mislio na njega nalazi se skroz desno na dasci.hvala na sugestijama.
  11. mantas

    Glasnoca pojacala

    sasvim zadovoljavajuce sa obzirom da sam nov u ovome nema suma bruma izoblicenja itd.
  12. mantas

    Glasnoca pojacala

    hvala svima na pomoci, stavljeni novi mono potenciometri od 25k sada je sve ok.potenciometri koji su bili isto su mono samo sliku koju sam stavio prikazuje stereo, mislio sam na semu povezivanja na toj slici.
  13. mantas

    Glasnoca pojacala

    Imam dva potenciometra jer je dual mono ali sema je ista
  14. Zavrsen projekat tda7293 dual mono sve lepo radi ali imam pitanje.pojacalo je mnogo glasnije bez potenciometra za glasnocu.potenciometri su logaritamski 100k.kada ulaz u pojacalo povezem direktno bez potenciometra veoma je glano cak i preglasno za stan.potom sam ubacio potenciometre ulaz potenciometri pa pojacalo gubim na jacini zvuka.
  15. hvala na odgovorima pronasao trafo 300V 22,5V 0 22,5V
  16. mazda imam negde treba potraziti 2x23V 100W.sada pitanje gde je tu +23 0 -23 posto koliko se secam ima samo 4 izlaza 23V i 23V.
  17. projekat sa dva tda7293 koji su u mono izvedbi.imam trafo od hsr160 ei nis, posle par dana gledanja citanja po netu naisao sam na dosta primera kako odraditi da sa sekundara+- dobijem simetricno napajanje sa virtual ground.na izazu sekundara imam 60v odradio sam povezivanje elektrolita rifa 63v 3300mf 6 komada napon je skocio blizu 90v.kada izmerim sa virulal ground imam 43v i -43v sto je puno.odradim isto to sa elektolitima 35v 2200mf dobijem 33v i -33v sto mi i treba.intersuje me da li su takve izvedbe pouzdane i da li to tako moze da funcionise.
×
×
  • Kreiraj novo...