Jump to content

Aiibo

Član
  • Broj sadržaja

    0
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

Reputacija aktivnosti

  1. Love
    Aiibo je reagovao/la na progster u Quad 405   
    To sam i planirao, šema je odštampana, i to poveća na 2 strane, sutra ću ako bude vremena da je uporedim sa ispravnim kanalom i malo prepravim...
    http://schematic.narod.ru/Audio/semi/Amp/Quad405-2.gif
    E ovo za BC mi se sviđa, imam ih dosta, tako da to mogu da izmenjam...
    Srediću to, krećem redom i ispitujem sve.
  2. Love
    Aiibo je reagovao/la na bokiooo7 u TPA3116 Class-D Stereo Amplifier Board [50W+50W]   
    Pozdrav svima, 
     
    Evo i ja da napisem ponesto o ovom gore navedenom ammpu ( tpa3116 ).
     
    Zahvaljujuci Slobodanu  (kolegi Skrstic) koji mi je pozajmio ovaj mali pojacivac imao sam priliku da ga uporedim sa T amp SA 36 a i mojim Alephom 5.
     
    Posto mi se tokom letnjih dana Aleph grije kao lud ( A klasa) trebalo mi je nesto  da slusam muziku a da ne moram da palim klimu, pa mi se ''D'' klasa ucinila interesantnom. Prvo sam slusao T amp, SA 36 A, mislim da je  baziran na TA2020 cipu. Poslije toga je na red dosao ovaj mali crveni TPA 3116.
     
    Za moj ukus i na mojim zvucnicima, JBL L 90, 90 db osjetljivosti, T amp SA36 svira pet puta vise  nego sto kosta. Ravno, mirno i bez nervoze. Onda je na red dosao TPA 3116. U pocetku se cini da ima malo vise detalja ali kada se malo bolje poslusa nervozniji je i manje prirodan od T ampa.  Nije toliko ravan u cijelom spektru. 
     
    Moj zakljucak je da T amp svira kao AB pojacivac neke srednje klase, sto je i vise nego dobro, uzevsi u obzir da su takvi pojacivaci u radnjama visestruko skuplji od navedene ''D'' klase. Nekada sam imao NAD 326 bee i koliko se sjecam nista posebno bolje nije svirao od T ampa. Naravno ovo nije bio uporedni test tako da ne mogu 100 % tvrditi ali mislim da su jako blizu, NAD ima vise snage,  ali to je tu negdje.
     
    Ono sto fali ovim malisanima je prostor, punoca instrumenata, zvucna slika je nekako ''spljostena''. Dobre stvari su:  ravan spektar, artikulisanost i pristojna dinamika. Sve ovo je naravno u mom sistemu i sa mojim dacom, mozda se kod nekog drugog pokazu drugacije.
     
    Ovi malisani po meni ne mogu da pariraju AB ili A klasi u visem cjenovnom rangu, ali kao sto rekoh, za ove pare stvarno super stvar. 
     
    Slobo, hvala jos jednom na pozajmici, vidimo se na pivu !
×
×
  • Kreiraj novo...