Jump to content

Alek05

Član
  • Broj sadržaja

    64
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

Sve objavljeno od Alek05

  1. @Alexx ima jedan komad vi za mene WM8740.. Placam posteno.. Narucio sam preko ebay-a, mogu i da vratim ako stigne..
  2. @NIXIE Hvala puno. Nadam se da je tako.
  3. @NIXIE Porucio sam upravo ovaj: https://www.ebay.com/itm/273089909836?ul_noapp=true Ne znam da li je kopija.. U svakom slucaju bih kupio i kod nas ako se pojavi..
  4. @NIXIE Hvala na javljanju. Ima i jeftinije. Ali bih voleo ovde naci. Nadam se da neko ima neki komad viska..
  5. Gde naci WM 8740 kod nas? Послато са SM-A510F уз помоћ Тапатока
  6. @ebe prodacu Vam ja moje sa popustom od 20% ...
  7. Hvala @vladd na savetima i obrazlozenju. Isprao sam konektore cistac sprejom, nadam se da ce imati neko dejstvo.
  8. @ebe jel mogu oprati necim konekcije sada?
  9. @ab-Co-axial Vrhunske konekcije, posedujem i Furutech FT111 i Viborg VR109R.. Ko ima dobar alat, da zalemi konekcije kako treba, ustedece oko 45 eura. Naravno, Furutech opravdava svoju cenu i ako bih morao da biram, uzeo bih Furutech zbog srafovskog zatezanja zice. Ko zeli da ustedi novac, za razliku u novcu moze kupiti korektnu zicu. Auric zicu koju sam ja koristio u ovom slucaju takodje predlazem, fantasticna zica, mislim da nije skupa. Ne mogu reci koji konektor bolje svira, jel nije ista zica na konekcijama, ali mislim da Viborg vredi svaki dinar. Ne znam kolko bi interesovanje bilo za Viborg konektore na nasem trzistu, ali da imam vremena, sigurno bih doneo sve njihove konektore na nasem trzistu. Meni je zao sto domaci proizvodjaci kablova ne koriste Viborg, opasan napredak za malu razliku u novcu u odnosu na kopije koje se koriste i pojedine konektore, da ih ne nabrajam, jel nisam dovoljno strucan da o njima pisem ili ti sudim. Cena Viborg VR109 Rhodium = 88$ - 4kom. Cena Furutech FT111 Gold = 116 eura - 4 komada Ako neko zeli, moguca je i grupna nabavka, oni imaju dobre i strujne konekcije, ja cu sigurno jos nesto probati od njihovih proizvoda. Imaju veoma uredjen sajt, pa ako neko zeli moze pogledati sta sve imaju. Veoma ozbiljan pristup visokoj klasi konektora. http://www.viborgaudio.com/en/
  10. @vladd hvala puno na korisnom obrazlozenju. Zeleo sam sam napraviti RCA kabal, sigurno ce zavrsiti na prepravku kod nekog strucnijeg od mene. Mislim da sam korektno to zalemio, ali ipak nedostaje tu jos mnogo toga za pravilan lem. Slusam kabal vec par sati i nema nikakvih nedostataka. Moja preporuka za konektore i zicu, mislim da nije velika investicija a dobija se i vise od ulozenog. Finalna fotografija:
  11. @ebe @guja011 Hvala na javljanju drugari. Nisam imao pretstavu da je pasta tako loseg kvaliteta. Pokusao sam sa jedne strane malo zasmirglati stub, ali bezuspesan pokusaj. Pozvao sam prijatelja i pitao da li zna resenje, kaze: samo odvrni lemilicu do kraja.. Povrsina konektora je vece i odvlacila je toplotu, tako da je lemljenje uspelo na stubu, samo je bila potrebna visoka temperatura. Konektori Viborg su veoma dobrog kvaliteta, samim tim zahtevaju paznju i alat koji ja naravno nemam.. Za kvalitetan spoj, potrebna stega, visoka temeratura za Rhodiumski konektor i kvalitetan tinol. Ja sam imao samo volje i uspeo da korektno uradim konektor uz malo napora.
  12. Cao drugari, nabavio sam pamuk za izradu RCA konektora, koji je bio tema u potrazi... i odlucio sam se za Viborg RCA konekcije, za ovaj proekat. Konekcije su stigle, model Viborg VR109 Rhodium, zica za izradu konektora je Auric ONHO (mono crystalline) hook-up 21AWG wire (Audience, made in USA). Porucio sam tinol iz Dayensa 9,5% srebra. Veoma ljubazni Zoran Dobrin mi je izasau u susret i poslao 1m tinola. Zica + u ovom proektu ida sa 2 voda, mozda kasnije budem presao potpuno na balansirane uredjaje, pa je to bio jedan od razloga sto sam ostavio 3 zice ukupno. Vod + se lako zalemio za konektor, ali - koji ide na stubu, nije prosto zalemiti. Da li neko zna, kolka je pozeljna temperatura za lemljenje rhodiumskog konektora? Evo fotografija konekcija i koja je pasta koriscena:
  13. Alek05

    ZM

    Prelepa fotografija.. Evo i malo moje obrade..
  14. Samo opsusteno drugari.. Ne zelim po svaku cenu biti najpametniji.. niti zelim ista dokazivati.. Slucajno sam ovih dana prisutan na forumu, kao sto rekoh zbog potraznje onog sto je meni potrebno.. Nema potrebe za uzbudjavanjem.. Svako radi ono sta misli i kako misli da je najbolje.. Niti zelim nekog uvrediti, niti ista dokazivati.. Sve najbolje, zanimljivo je nekad biti prisutan ovde..
  15. @Kuja a ti si kao to video i cuo.. hahaha.. ili si sam sebi ispricao vic.. svako cuje ono sto zeli.. cudo se to nije desilo sa nekim drugim op-ampom.. da li si se nekad to zapitao.. ili si zelo cisto nesto glupo da podelis a nama.. ajmo malo pametnijih komentara.. Nije sve tako crno.. Savako sa foruma ce dobice ozbiljan popust za Burson V6 ako bude dobar..
  16. @Woland .. vou.. nemam komentara.. too.. bravoo.. preko 5.000 postova.. sigurno ce Vasi komentari nekom pomoci.. Svaka cast.. ostvarili ste 30% popusta na Burson V6 ... @ninja Rade i povracaj mozga.. samo se malo cesce pomolis Bogu ili bas cesce.. sve jedno.. uspece...
  17. @ninja ... ne znam kakve veze ima moj komentar sa time sto sam ja distributer.. i ne znam cemu Vas komentar.. nepotreban.. Ja sam distributer za najbolji DIY brenda, Burson Audio... rekao sam najbolji, jel niko za zvoj proizvod ne daje dozivotnu garanciju, kao oni... i niko ne vraca novac u slucaju da Vam se proizvod ne svidi nakon 100 sati ( a to sam ja omogucio, Bogu hvala ).. Pored dozivotne garancije na OP-AMP Burson V6 , dobijate i povracaj novca u slucaju da vam se ne svidi ili nije onako kako je dato u opisu uredjaja. Ovo nikada ne bih pomenuo da nisam prozvan bez razloga. Meni marketing nije potreban, niti zelim da ovaj forum koristim u te svrhe.. Kao sto mozete videti, tu sam samo ako zelim nesto da saznam i ako mi je nesto potrebno.. Malo pozitivnih misli i pozitivnog druzenja bi svima dobro doslo.. i na forumu i van njega..
  18. @vdzele .. hvala puno na pisanju i trudu da nesto objasnis i priblizi vecini audiofila gde imaju problem. Naravno, svako ko se malo razume u ovaj hobi ( u kome nema kraja), mora znati da je soba veoma bitan faktor, tj najbitniji faktor za pocetak sklapanja ozbiljnijeg sistema.. ja sam imao srece i uradio podnu izolaziju sa azmafonom i soba je delimicno neutralna, u pripremi su difuzori i apsorberi, ali malo se vremena ima za to i vec skoro 2 godine stoji topolovo drvo spremno za izradu.. Neverstva u kablove ce uvek biti. Vecina audiofila nema prilike da proba ozbiljan kabal, niti da sebi priusti sumu da nesto ozbiljnije napravi.. i onda igrarija sa jeftinom zicom i lemovima ne daje neku drasticnu promenu u zvuku na uporedim testovima.. i prica o kablovima pada u vodu... E sad, ako se neko potrudi i zamoli nekog da mu donese osbiljan USB, RCA i Strujni kabal u sistemu, shvatio bi o cemu govoris, naravno, sistem takodje treba imati neki kvalitet da bi sve to imalo vecu razilku na slusnom testu AB, sto je za mene najmerodavnije. Teoretski uticaj na zvuk ne moze imati USB i Strujni kabal, ali u praksi je to drugacije. Struja je najbitniji faktor u zvuku, iz mog licnog iskustva, najvecu promenu sam cuo kod zamene strujnih kablova, pa zvucnickih, naravno USB i interkonek kabal imaju podjednak uticaj na zvuk.. uvek cujem u procentima ( 20% ) promenu bilo kog kabla. Znamo da nam u mrezi dolazi uglavnom prljava struja koja degradira zvuk. Pozeljno je imati strujni filter sa stabilizatorom napona, koji licno posedujem kao veliki napredak u sistemu. Dokazano na mnogobrojnim AB testovima.. Bilo je dosta njih koji u to nisu verovali, dok nisu dosli sa svojim kablovima nakaceni direktno u uticnicu i nakon toga promenom na strujni filter i kvalitetniji kablovima, astronomska razlika u zvuku.. Veliki pozdrav @vdzele , uzivaj u zvuku i moras shvatiti da ne mozes svakom objasniti ono sto si cuo u premeni kablova, da ne govorim o strujnom filteu i difuzorima...
  19. Alek05

    Pamuk za kabl

    @ab-Co-axial nisam razmisljao o tome.. Povrsno sam citao o pamuku i ispostavilo se da je dobar izolator za RCA interkonekt.. Dobrodosao svaki konkretan predlog.. Napravicu jedan interkonekt sa jeftinijim konekcijama.. imam neku audioquest zicu.. tako da se nece baciti pamuk.. Na koju svilu si konkretno mislio..? ima li je u ponudi kod nas?
  20. Alek05

    Pamuk za kabl

    @Woland .. mozda sam pozurio sa narudzbinom preko aliiexpresa, ali dobr.. mislim da nije moguca porudzbina ispod 50e kod njih.. ako neko porucuje nesto kod njih, mogu dodati par metara pamuka.. imam neke jeftinije zice i konektore, tako da ima gde to ugraditi.
  21. Alek05

    Pamuk za kabl

    @vladd .. ne znam po cemu ste zakljucili da je kabal sirotineske varijacije.. isto pamuk ima u ponudi na http://www.partsconnexion.com/tubing_cotton.html , po manjoj ceni, ali je postarina skuplja. Za izradu ovog kabla koristim Furutech FT111 RCA 116 eura, zica je: Auric ONHO (mono crystalline) hook-up 21AWG wire (Audience, made in USA)- dobitnik nagrade za proizvod godine na sajmu 2017 godine.. Ako imate pametniji predlog za izradu kabla, dobrodosao je. Inace sam Furutech Ft111 kupio zbog srafovske konekcije, da bih izbego lemljenje kabla..
  22. Alek05

    Pamuk za kabl

    @pakonja ... da, pljosnati.. prolazi kabal kroz njega..
  23. Alek05

    Pamuk za kabl

    Mislim da je ovo najeftinija opcija u istom kvalitetu. Slucajno sam nasao i porucio.. Ako nekom zateba evo linka.. https://www.aliexpress.com/item/5yd-lot-high-strength-natural-color-3ply-round-flat-Rope-100-cotton-Cords-for-home-handmade/32718769636.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.Flhy7f
  24. .. izvinjavam se na off-u, potrebna pomoc oko nabavke pamuka za RCA kabal.. pamuk 5mm a i veceg precnika, za izradu RCA kabla, precnik zice 18mm.. Hos jednom se izvinjavam na off-u, ako je potrebno, prebacite pitanje u novu temu. Na ovom linku sam nasao ono sto mi je potrebno, ali gde pamuk tih dimenzija ima kod nas? http://www.partsconnexion.com/tubing_cotton.html Hvala unapred svima.
  25. Alek05

    Burson V5

    Nakon duzeg vremena na moje veliko zadovoljstvo, uspevo sam napraviti malu zalihu Bursona V5, ( i postavim oglas na Forumu, za sve poznavaoce nadogranje uredjaja) koji ce biti dostupni u Subotu na Hi Files sajmu, gde cu biti sa velikim zadovoljstvom prisutan tog dana. Iskreno se nadam da ce prisutvovati i pojedinci koji su kupili od mene Burson V5 i mozemo iskloristiti priliku podeliti iskustvo o ovom diskretnom pojacivacu. Moram priznati da se Burson veoma lepo prodaje na nasem trzistu, sto mi je veoma drago da su se mnogi informisali o njegovim mogucnostima na pravim mestima, gde su to pojedinci na stranim recenzijama o Bursonu V5 veoma lepo objasnili. Ja sam svoja misljanja o Bursonu dao na nasim forumima u kratkim crtama, da ne bi bilo da ih bas samo ja hvalim. U nastavku oglasa prilozicu vam slike pojedinih kupaca, koje ja cuvam radi evidencije, samim tim, uz njihovo odobrenje mozete dobiti kontakt telefon svih kupaca da se izjasne o Bursonu V5, ako ce to nekome znaciti ili pomoci u odluci nadogradnje. Trenutno su dostupni Bursoni: V5- dual - 3 para ( 6 komada) Cena za par 130 dolara ili 14.300 dinara. V5- Singl- 2 para ( 4 komada) Cena za par 70 dolara ili 7.700 dinara. V5i- dual- 1 par ( 2 komada) Cena za par 69 dolara ili 7.600 dinara. Trenutnu zalihu Bursona mozete preuzeti licno na Hi Files sajmu u Holiday Inn Hotelu 29 Oktobra od 12h. Mozete rezervisati. Za sve informacije pitati. 065/200-20-96 Kontakt: SMS, Viber, Poziv. Hvala svima na ukazanom poverenju. Mnoge komentare o Bursonu V5 mozete procitati na internetu, od samih vlasnika. Audiofili koji kod nas koriste Burson V5, ne posecuju domace forume i samo na vasu inicijativu mogu ih zamoliti da njihova misljenja ( da ne kazem, odusevljenja) prenesu na vas. . Na stranici Burson Audio u rublici RETAILERS, prikazanoj na slikama, kliknete rubliku Evropa i videcete da sam zvanicno priznat pretstavnik Bursona za Evropu i nas region. Burson zamenjuje sledece op-amp-ove: Dual Op-amps: AD823, AD823AN, AD8066, AD8620, AD712, AD827, C4570, JRC4556AD, JRC4580, JRC5532, JRC5532D, JRC5534, LF353, LM4562, LME49860, LM833N, MUSES8920, NE5532, NEC4520, NEC4570, NJM2068D, NJM2114, NJM2214D, NJM4558, NJM4558D, NJM4560, NJM5532, NJM4558P, OP275, OPA1612, OPA2277PA, OPA2132, OPA2134, OPA2604, JRC4558, RC4558D, RC4558P, TL052, TL072, MUSES01, MUSES02, MUSES8820, MUSES8920, MUSES8832, BA15532 Single Op-amps: NE5534, LT1122, TL071, OPA134, OPA627, AD811, AD829, AD844, OPA604, AD8610, AD711, AD797, LME49990, LME49710 Sva ostala obavestenja bice naknadno objavljena u oglasu. Sa sve ostale informacije pitati. Trenutna cena na nasem trzistu bice kao na zvanicnom sajtu, znaci, placate samo konacnu cenu proizvoda. . Za sada sam obezbedio najbolje moguce uslove. Postarina, da vi narucite je 15$ i ostali troskovi slanja, tako da sam obezbedio veoma dobru povoljnost Bursona za nase trziste. Ja sam vam pretstavio novi model V5, a u ponudi su vam svi op-amp-ovi od Bursona. Moram napomenuti da kupovinom Burson op-amp-ova, imate DOZIVOTNU GARANCIJU na iste. Evo i cenovnika, Cene su date u Dolarima: Product Name --------- (USD) -----------------------(USD)V5 Dual x 2--- ---------- 130 ----- V5 dual x1------- 70V5 Single x 2 -------------70 ------ V5 singl x1------- 45V4 Dual x 2 --------------100 ---- V4 Dual x1-------- ? V4 Single x 2 -------------60 V5i Dual x 2------------- 69 ------- V5i Dual x1 ------- 39V5i Singl x2 ------------- 49 ------ V5i Singl x1 ------- ? 35mm Extension Lead x 2 ----20 Slimic II 220uF x 2 -----------10 WIMA MKP 0.1uF x 2 -----------5 DIP8 to SOIC x 2 --------------15 Extra DIP8 socket x 4 ----------5 Za sve informacije i rezervacije me mozete kontaktirati na broj: 065/ 200-20-96 Kontakt: Viber, SMS, Poziv.
×
×
  • Kreiraj novo...