Jump to content

boban704

Član
  • Broj sadržaja

    12
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

Informacije Profila

  • Pol:
    Muško
  • Zemlja:
    Serbia

boban704's Achievements

Tek došao/la

Tek došao/la (1/9)

0

Forumska reputacija

  1. Hvala, kada krenes u motanje autotrafoa posalji neku slicicu. Pozdrav.
  2. Pitanje za Banat-Radisu da li postoji sansa da se cuje circotron pojacalo u Beogradu ili blizoj okolini.Pre nego dublje zagrizem u rad bar da vidim o cemu se radi. Pozdrav
  3. Sa malim zaostatkom uspeo sam da precrtam seme a izgleda da je otl circlotron jako popularan. Interesuje me motanje autoformera. Koliko sam shvatio za razliku od klasicnog trafoa ovde su primar i secundar na istom jezgru tj jedan ispod drugog. Voleo bih ako Banat moze malo da propomogne ovde.
  4. Pozdrav, zamolio bih Steina da mi posalje ovo iz Sama na e-mail da bih napravio print takodje i Banat ako ima neke ispravke mada je sve jasno sa njego slike. [email protected] mi treba pomoc kako da prikacim slike na saytu.
  5. Zao mi je sto nemam ceo clanal, proslo je vreme kad sam skuplao Sam-ove. Semu sam pregledao tu nema problema, jedini deo koji nedostaje je motanje trafoa. :whiteflag:Neznam da li mozes da mi zakacis taj deo iz Sama ili neku svoju skicu za trafo.Ja imam kalem preseka 33 swg .Neznam kako da zakacim sliku mog pojacala tu su ruski trafoi i to svira odlicno poslacu i semu ako neko hoce se sa el-34.Mozda bi trebali da pocnemo novu temu oko trafoa a ako ima entuzijazma kompletnu diy gramofonsku glavu.
  6. Ovo sve zvuci uzbudljivo. Ecc81 i Ecc82 vec imam takodje i El-84rusku varijantu ali potpuno mi je jasno zasto bi Pl-36 bila zgodnija.Pretpostavljam da dalje treba da nabavljam jezgra (limove) za trafo ili da preradimo neki postojeci.
  7. soba je velicine 4x5 m. potrebna snaga od 12-14 w je vise nego dovoljna. Uglavnom slusam jaz i to onako trio pa udri. Zvucnici su bez skretnice.
  8. Svakako cu da probam sa kontaktom ali razmisljam i o potpunom diy pristupu. Motanje trafoa bi bila zadnja karika do totalnog diy sisterma,zaista uzbudljivo.!!!!Predpostavljam da sada nije momenat da te mucim sa pitanjima oko trafoa ali kada skupim sve potrebno.... Neznam da li je ovo pravo mesto za odgovor ali me interesuje tvoje iskustvo oko motanja autotransformera, voleo bih da to probam. Pomoc je dobrodosla
  9. U vezi kondenzatora mislio sam na klasicni otl ili kao kod Rozemblita Transcedent sound.Nisam pronasao cenu za M60 ali Transcedent sound treba da izbaci novi kit pp oko $800 pa da sacekamo i vidimo.Trenutno modifikujem dual 1019..zgodna masina i razmisljam o diy rucici a ako bog da i diy zvucnicu.Imam se el34 koje sam napravio .Zvucnik sam sam namotao bivsi fostex. circlotron je i dalje u igri.
  10. Hvala na iscpnom objasnjenju.Ako stignes procitaj na Tube Cad Journal o circlotronu, John Broskie izgleda jako ceni circlotron.Za mene nije zavrsena prica a expirience electronics prodaje kit za circlotron. Tvoja ideja o autoformeru je privlacna a neznam da li mogu da se upustam u pravljenje. Mislim da je svako resenje kompromis. Kamo srece da postoje zvucnici sa 1k impedancom i da se trafoi izbace kao takvi. Ostaje otl ali tu je opet na izlazu kondenzator i visoka temperatura . Drago mi je da cujem nekog ko poznaje stvari.Pozdrav.
  11. Pazljivo sam procitao sve o circlotron pojacivacu. Interesuje me mogucnost prepravke klasicnog pp pojacala u circlotron. Deluje mi kao stepen vise, problem je izlazni trafo i tu ostaje ili motanje pa sta bog da ili kupovina. Ako imas iskuistva , bilo bi dobro da opises razliku. Circlotron i otl su jedini cevasi koje nisam cuo
×
×
  • Kreiraj novo...