Jump to content

RaDiOAcTiV

Član
  • Broj sadržaja

    61
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

Postovi objavljeno od RaDiOAcTiV

  1. Pozdrav draga Gospodo audiofili,konstrujtori i ljubitelji sprava koje reprodukuju zvuk,nije me bilo dosta dugo,bio sam i bolestan  tako da nista konkretno nisam radio,naime ovih dana krećem sa radom pa ce biti slika procesa izrade monstruma od pojačivaca ipak mislio sam da se malo odaljim od Krell-a ali da pojačivac bude konstrukciski i dalje u A klasi... :127fs698873:

  2. O snazi i vrednosti za uloženi novac neću ni da diskutujem, neverovatni driveri za male pare. Medjutim, imao sam prilike za direktno poredjenje sa nekim driverima iz višeg cenovnog ranga, tu nemaju šta da traže. Ono što pokušavam da kažem je da sistem baziran na Krell amplifikaciji zaslužuje kvalitetnije zvučnjake u srednjem opsegu. Uostalom, horne se uvek daju zameniti, ako ti naleti neko sa Altec (ne Goodmans :) driverima - probaj.

     

    Naravo,slažem se sa vama ova audio bolest je takva da uvek ostavlja prostor za doradu sistema, kombinacija ima bezbroj i treba probati otvoren sam za sugestije, dajte mi predlog za Altec drajver koji je kvalitetniji od TW 101 a poseduje isti ili bolji kapacitet  u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Unapred sam zahvalan. :cheers:

  3. Jesi li imao priliku da poslušaš TW101 driver-e?

     

    Posedujem TW 101 od 2006, tada su mi svirali na manjim RCF hornama H100 igrom slučaja moje ozvučenje sviralo celi studentski protest na filozofskom,  sviraju u srednjem pojasu sidu leče to kažem i stojim iza toga u aktivnom sistemu su babaroga i po snazi i po kvalitetu, posedovao sam uporedo i TAD, kao i više serija Goodmans  drajvera koji su ok ali nemaju snagu .

  4. Pošto će to ići sa kako si rekao aktivnom skretnicom, koja su druga dva pojačavača u planu?

     

    ići ce dva Fostexa po strani a druga dva mono bloka su PA -300 modifikovani sa četiri npn tr. MJ 15024 .

    Znaš li tačne oznake Fostex 12-ica i jel idu 4 po kanalu ili 2 po kanalu?

     

    ti fostex drajveri se vode kao 12"150W evo sajta stim sto ja imam prvu seriju istih drajvera a ovo je poslednja.

     

    http://www.hifido.co.jp/KW/G0204/J/0-10/C12-64837-42541-00/

  5. NTC-ovi umesto fiksnih otpora

     

    :dubbio:  zar se pri porastu temperature otpor ne bi smanjio sa NTC otporima a samim tim i snaga na izlazu?

     

     

     

    Gde ces slusati amp sa 5KVA trafo-om?

     

    Planiram da otvorim neki Blues klubić od 100 tinak kvadrata u kome bi sistečić stajao i slušao se gotovo svakodnevno.

  6. tu bi inače drug-član Majda uzevši u obzir sve podatke trafoja/elektrolita/potrošača očas ispajsovao kolika je struja (punjenja/dopune) pri uključenju i u toku rada pojačala. vrlo poučna stvar inače

     

    teh. podaci trenutno su sledeći - trafo 5kW  dvostruko motanje 4x57V 30A elektroliti elko 4x10000uF 100V ali na njihovo mesto dolaze 4x26000uF 250V.

     

    potrošnja pojacivača koju je deklarisao Krell je 130w ali ne znam pri kom opterećenju,jer mi ova cifra deluje ne realno.

  7. Sa max. strujom od cca 22-23A, koju trafo pod punim opterećenjem vuče, moraćeš od elektrodistribucija da tražiš limitator veći od 25A, ili da ne pališ svetlo u kući (niti bilo šta drugo) dok ga slušaš. Takođe, u razvodnoj tabli ćeš morati da napraviš poseban izvod sa osiguračem od 25A, i da postaviš instalaciju sa kablom od 3x4mm2. :hot:

     

    Pošto sam fazu spalio proletos,kompletna instalacija iz 1908 godine je promenjena,tako da nije problem u tome,sistem neće biti slušan u kucnim uslovima jer je predimenzionisan u svakom pogledu sa činjenicom da je stan 30m kvadratnih. :hot:

     

    Il' si lav ili nisi :) Podržavam svaki preterizam u okviru vrhunskog izvođenja koji će sam uređaj učiniti unikatnim :cheers:

    :BeerMugCheers:

  8. "Ако знате шта радите, храбри сте и поседујете апарат за гашење пожара ...".

     

    Ne polazim sa pretpostavkom da ce mi aparat za gasenje biti potreban,drugo imam jake otpore koje stavljam prilikom proba u samogradnji,servisu i doradi pojačivača tako da ako nesto nije dobro oni se greju,a osiguraci izbacuju jer sam stavio temperaturne. :good2:

  9. Ispada da je Svajcarski `trafuljak` okasnio za trofazni `tretman` ! , BTW , mogao si sa tri faze imati 300Hz DC puls. izlaz sa ispravljackog mosta i da tako znacajno ustedis na filterskim Elkovima . Sad sta je tu je ! (Za leplenje slika ides prvo -Koristi puno uredjivanje - , pa zatim- Choose File - pa zatim - Prikaci ovaj fajl - i na kraju - Dodaj odgovor .)

     

    Hvala puno,evo sličica cigle.

    post-1092-0-51678200-1376085893_thumb.jp

  10. Kolegione Radioaktiv Smatram da ako ces da upotrebljavas mrezni trafo od 5KW / 38 Kg trebao bi ici na trofazno motanje primara i sekundara sa sve zajedno trofaznim Grec ispravljackim mostom ! ( Naravno da ovo od gore vazi samo ako taj tvoj `trafuljak `nije vec namotan kao monofazni . ) Pozdrav !

     

    Trafo je Švajcarac E jezgro ja ga zovem "cigla" , primar je od uvek 220V zaliven je,a sekundar je premotan žicom od 30A. evo sličica iako je fotka loša.

     

    ali nikako  da prokjuvim kako da stavim slike od kako je promenjen izgled sajta,molim za pomoć,

  11. Sa tim trafuljkom savet je da metneš točkiće na amp, zbog leđa... :wink2:
    To se podrazumeva, jer će gotov Krell da teži oko 50-tak kila. :hot:
    Koje Fostexe bi da teras sa KSA-300S?
    u bas pojasu 4 x12" Fostex  150w sinusa po drajveru, u srednjem pojasu Altec horne b511 sa TW 101 RCF i dve horne u visokim pojasu sa Alniko magnetima RCF TW-25 16oma....naravno sve preko aktiktivne skretnice. :wink2:
  12. Duži vremenski period me nije bilo,nisam ni imao šta pametno da podelim sa vama ili pak da zatražim  savet ali eto ukazala se prilika i za to.  :phil_04: Naime želim već izvesno vreme da se upustim u gradnju jednog neverovatnog pojačivača u pitanju je Mammut iz naslova.  Zanima me imate li neki savet,ima li neko ko je pravio išta od Krell-a i kakva su vaša iskustva.  Za pojačalo sam namenio trafo od tričavih 5kW sa težinom 38kg. :hot:

  13. Vredi li ovo sta..................u pitanju su 15"-ice,ima covek 2 komata,jedna u perfekt stanju,druga onako..........zna li neko gde se ovo upotrebljavalo............inace snage su 50w-8ohm........????? :drink:

    ...veoma dobri drajveri,imam iskustva sa RFT-om sa njihovim 12" na 4 oma..inace su bili ugradjivani u Vermona gitarke boksove... plus njihovi studiski kondenzatorski mikrofoni su jedni od najboljih...kupio ih je Studer. :respect:
  14. Ako je to zvučnik sa ovim TS parametrima onda se nećeš baš naslušati basa:post-117-0-74833100-1344235118_thumb.jpg

    ...slazem se ,stavljen je zvucnik okvirno jer smatram iz licnog iskustva da je Peavey neuporedivo kvalitetniji od Eminens zvucnika posedovao sam i jedne a i druge.Moj sistem je sličan, koji guraju ga dva mono bloka preko aktivne skretnice...kod mene je bas pojas Peavey Black Widow 12" srednji 8" AR stim sto nije koaksijalac pored njega idu horne RCF H100 i drajveri Alnico RCF TW-25...
×
×
  • Kreiraj novo...