Jump to content

krnjo

Član
  • Broj sadržaja

    6
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

Informacije Profila

  • Pol:
    Muško
  • Lokacija:
    Subotica
  • Zemlja:
    Serbia

Skorašnji posetioci profila

1769 posetilaca

krnjo's Achievements

Tek došao/la

Tek došao/la (1/9)

0

Forumska reputacija

  1. krnjo

    Male HiFi kutije

    Kutija je 19litara sa pasivnom membranom ,drajveri Vifa xt25tg; Peerless hds 182pp. Projekat sam trebao sam raditi ali zbog mnostva problema nisam stizao pa sam to prepustio iskusnijem kolegi Goranu iz Mladenovca koji ga je upeglao svaka mu cast .Ovom prilikom se Goranu zahvaljujem jos jednom jer je sve uradio perfektno.Oko izgleda i dileme dali bas refleks ili pasivni radijator smo se dogovarali a skretnicu je on sam projektovao i upeglao je na + - 1db duz celoga opsega. Kutije zvuce fantasticno , duplo bolje od Tannoy-a DC2000 koje posedujem. Bas ide nestvarno duboko za toliku kutiju po njegovom proracunu i merenju 36Hz , HDS je brz precizan a Vifa mirna i rezantna.Zvucna slika dovoljno siroka i lepo se prepoznaje dubina i raspored instrumenata.Sve u svemu prezadovoljan , iskreno nisam se nadao da ce ovako lepo zvucati, ali vredelo je svaku paru. Jos da ih ofarbam pa da se uziva.
  2. krnjo

    Male HiFi kutije

    Kutije su sklopljene i zvuce izvanredno ali nisu jos finisirane. Evo slike
  3. krnjo

    Male HiFi kutije

    Nesicu svaka cast! Znaci klasicna bas refleks kutija, nisam bio siguran jer mi se ucinilo da zbog sirine otvora moze da bude transmisija. Sad vec imam viziju. Kako ti se cini skretnica i cela ideja oko kutija? Imas li neki savet jer vidim da si predan poslu i izazovima? Hvala jos jednom na vremenu koje si odvojio za mene.
  4. krnjo

    Male HiFi kutije

    Nema veze, pokusacu da se drzim seme sa Troelsa, odnosno da izbacim donji bas iz kombinacije jer imam tri HDS Peerless-a i fali mi jedan .Zbog toga sam se opredelio za manju kutiju koja bi trebalo da ima izmedju 13-15L ,da lici na pomenuti Sonus Faber, jedino nisam siguran da li da bude kompresiona kutija ili bas refleks na zadnjoj strani. Tu bih molio za pomoc! Sto se tice reda skretnica bila bi (12/18)db kao sa seme Ako neko ima neke dobronamerne ideje neka ih slobodno predlozi (vise glava je pametnije od jedne) a da budem iskren vec pet godina nisam radio nista iz samogradnje.
  5. krnjo

    Male HiFi kutije

    Nasao sam neku semu sa Troelsa, u pitanju su identicni drajveri ali je sistem 2.1/2 (dva basa) na sajtu http://www.troelsgra...n.dk/HDS164.htm razmisljao sam da samo izbacim prvi deo skretnice ali ne znam u koliku zapreminu kutije da stavim i da li da ima BR ili ne . Kod Elipsona se razmisljam da nije slucajno neka vrsta transmisije , zato trazim unutrasnju skicu ako neko ima . Sto se tice spoljasnjeg izgleda razmisljao sam da bude nalik na Sonus Faber
  6. krnjo

    Male HiFi kutije

    Pozdrav svima ! Primetio sam da se u jednom trenutku pojavila slika zvucnika "Elipson Studio Pro" . Zanima me da li neko ima neke informacije o njima , tipa : skretnice ;unutrasnje skice jer posedujem drajvere Peerless HDS 182PP i Vifa XT-25tg koje sam pazario pre nekih cetiri godine , da bih napokon napravio zvucnike po svojoj zelji .Napokon su se slozile sve kockice a ima se i "vremena" da bih vec nesto uradio . Zanima me misljenje o litrazi kutija i skretnici za pomenute drajvere? Da li Bas refleks ili kompresione i da li neko ima ikakva iskustva sa istim?Da pomenem samo da su midbasovi 8ohm a visokotonci 4ohm. Sta predlazete? evo malo i slika:
×
×
  • Kreiraj novo...