ultrakeen Napisano Februar 10, 2016 #1 Napisano Februar 10, 2016 Eto nakupilo se tokom vremena u mene nekakvih restlova od zvucnika, al' bas tako, ne znam sta sa njima, pa imam volju da ih sklopim u nesto makar pristojno. Prvi na spisku restlova je KEF bas B136, jedan komad, od koga zbog te "kolicine" moze da se smisli samo zajednicki duboki bas za oba levo/desna ostala "satelita". Osnovu tih "satelita" bi cinili po 2 komada Audax HD1125PE drajvera koji umeju da dobace u dubinu do valda 100 Hz, odakli pa nadole bi teret preuzimao na sebe B139. To je gotova prica. E sad', ona kruna odozgo mi je znak pitanja. Ja licno mnogo volim konfiguraciju sa jednim visokim izmedju 2 mala/srednja. To mi je nekako bas onako ... logicno ubedljivo! Problem mi je dakle samo izbor - koji visoki? Tu se zatekao i par EI visokih AZ011/73/SK8, koji su onako ... kao kvalitetni, cene se zbog tekstilne membrane, aliii... pitanje mi je da li ostali sacinioci u restlovima ne zasluzuju mozda bolje visoke..? ... neke mozda hornice ili riboncice, tako nesto, ne skupo a kvalitetno. Ona po dva Audax-a mogu kao da dobace do 10-tak KHz (negde pise 8 a negde 15, pa ti vidi sad' sta je istina)... Sta vi mislite, sta savetujete?
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah