guja011 Napisano Mart 1, 2015 #1 Napisano Mart 1, 2015 danas sam morao (kad ne ćutim) da menjam lepi švajcarski minijaturni ma naj-naj preklopnik tropoložajac sa plastičnim čudom tehnike da isteram 5 položaja i tako upazarim 1 komad. normalno na pitanje da li prekida ili spaja kontakte pri preklapanju, prodavac nije imao pojma. nekad sam to znao al se zaboravilo. naravno , kupim pogrešan, sreća da imam u delovima podosta njih pa prepravim. ono što je kod lorlina nepre'ebivo je jedna mala oznaka između izvoda 1 i 12 : ako je S onda je "shorting" tj spaja pri preklapanju, ako je NS onda je "non-shorting" ili kako se ponegde kaže break-before-make. čisto obratite pažnju na ta slovca pri kupovini. na slidži se vidi razlika u iznutrici, ovaj koji spaja nema stubiće između kontakata tako da klizač propadne pri prelazu i spoji susedne kontakte. ovaj drugi sa stubićima prekida... za one koji ne znaju, moguće je kodnim prstenom skratiti broj preklapanja umetanjem nosića prstena u rupu pored broja (koji naravno označava broj položaja). naravno sa prespajanjem unutrašnjih kontakata (ako ih ima više) i ako je potrebno uklanjanjem kojeg klizača1 ovim kodiranjem položaja je lako napraviti nekoliko kombinacija, poželjno je pre rasturanja prekidač postaviti ulevo na položaj 1. rastura se popuštanjem 4 zubića pri čemu osovina ostaje u gornjem delu, ako krene nadole postoji šansa da se ispali feder i kuglica. možda nekom i bude korisno ovo pisanije prophet, Eci, Zflazar and 3 ostalih je reagovao/la na ovo 6
Gordan Napisano Mart 31, 2015 #2 Napisano Mart 31, 2015 Браво, ево да јавим да је мени корисно! Пре пар дана сам купио један Лорлин 4 х 3 положаја јер нисау имали онај 6 х 2. Пошто планирам да га користим као обртни прекидач онда су ми била потребна два а не три положаја. Какво одушевљење када сам провалио онај прстенчић са зубићем и кад сам добио та два положаја уместо три..! Да сам раније наишао на овај пост не би се млатио недељама у покушају да нађем двоположајни (и уштедео бих две неуспеле поруџбине поштом - једну од једне нишке фирме који су ми послали нешто што уопште није био Лорлин са слике и други са Амазона који ми нису послали ништа...). А за шортинг и нон шортинг сам знао али нисам знао како да провалим који сам купио па ето још једне користи...
guja011 Napisano Mart 31, 2015 Autor #3 Napisano Mart 31, 2015 drago mi je da je pomoglo. trebalo bi još malo foto-stripa u vezi pravilnog postavljanja limčića ukoliko se prekidač razleti po stolu. nadam se uskoro
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah