Jump to content

FAK 3 (švajserbal 2015) ....18-19.07.2015.

Preporučeni Komentari

Napisano

Ja već rekoh da hoću, jedino se mislim šta bih nosio, ali najverovatnije ništa fensi, samo neku starudiju...

post-13-0-61153300-1429340251_thumb.jpg post-13-0-72709600-1429340316_thumb.jpg ... možda...

Napisano

U mom slučaju, i to je starudija, sklona nepredvidljivim ispadima i eratičnom funkcionisanju... :buehehe:

Napisano

dobra ti ta starudija.

:drinking-2:

Jest' hteo ja to onomad da prodam (nešto škripalo po domaćinstvu pa trebalo dobro podmazati) a ono žena kaže "ne može" (a kad žena kaže, ne raspravljaš i ne pitaš a što itd..) Uglavnom, to mi bio nekako prvi cevaš kojeg sam samostalno uradio a da ništa nije eksplodiralo, zujalo, brujalo, dimilo... Kad krenem da računam da je to bilo s početka devedesetih i da sam u međuvremenu jedino otvarao kutiju da prebacim sa pentodnog u triodni režim rada i napravim neke slike, a od delova jedino menjao lampe, onda to ispada da je urađeno skroz okej. U poslednjoj deceniji (manje-više) svira samo za vikende, ali svira... :)

Bila mi ponuđena opcija da uzmem malog PP Yarland-a u zamenu i da mi se doplati, međutim... Onaj Yarland naprosto nije imao ono nešto...

post-13-0-10138300-1429349409_thumb.jpg

malo iznutrica...

post-13-0-05313900-1429349520_thumb.jpg post-13-0-95124400-1429349524_thumb.jpg

Napisano

Jest' hteo ja to onomad da prodam (nešto škripalo po domaćinstvu pa trebalo dobro podmazati) a ono žena kaže "ne može" (a kad žena kaže, ne raspravljaš i ne pitaš a što itd..) Uglavnom, to mi bio nekako prvi cevaš kojeg sam samostalno uradio a da ništa nije eksplodiralo, zujalo, brujalo, dimilo... Kad krenem da računam da je to bilo s početka devedesetih i da sam u međuvremenu jedino otvarao kutiju da prebacim sa pentodnog u triodni režim rada i napravim neke slike, a od delova jedino menjao lampe, onda to ispada da je urađeno skroz okej. U poslednjoj deceniji (manje-više) svira samo za vikende, ali svira... :)

Bila mi ponuđena opcija da uzmem malog PP Yarland-a u zamenu i da mi se doplati, međutim... Onaj Yarland naprosto nije imao ono nešto...

attachicon.gifDSCF2955.JPG

malo iznutrica...

attachicon.gifDSCF0168.JPG attachicon.gifDSCF0173.JPG

Zašto si odustao od lampaša? Nije li to najboljša kombinacija lampe i statici?

:unbelieveble:

Napisano
Zašto si odustao od lampaša? Nije li to najboljša kombinacija lampe i statici?

Horses and courses.. Jedno je imati 50-100 W koliko statici očekuju da bi svirali valjano i drugo imati single ended amp u triodnom spoju koji tu i tamo nabode 3W izlazne snage, tako da...

Napisano

ja kolko znam, sto se tice elektrostatika i sto sam video , obicno vlasnici doticnih

imaju neke jebace od solid state za pogon. lampe jok.

i ja mislim jok.

Napisano

Ma imaju, ali ne SE od 2-3W sa EL84 ili EL34 (ili slično)... Obično to bude stotinjak kila što gvožđurije, što staklarije...

Napisano

ja kolko znam, sto se tice elektrostatika i sto sam video , obicno vlasnici doticnih

imaju neke jebace od solid state za pogon. lampe jok.

i ja mislim jok.

Moj komso koristi lampase za svoje Magise 3.6 a iste i za Klipsh Khorn:e :)

Napisano

Nisam siguran (da se u nešto zakunem) ali nekako mi se javlja da je ovo

post-13-0-47874400-1429365488_thumb.jpg

nakačeno na tako neki mambo-džambo cevaš... E sad, mislim da m4rkiz može bolje da izdefiniše jal' OTL ili ne. Elem, desno, iza, replika ESL57-ice, majstora sam ovaj put namerno izostavio sa slike - fotografisano dok je ovaj prvospomenuti veliki bio na reparaturi/osvežavanju kod majstora.

Napisano

imaju veliki plakaru u Su , nas drugar Nagard je pravio monstrum OTL-e za njih

zna Igor i zna Steinika

no , da se drzite FAK spike ovde ?

Napisano

aha.

april je.

kad će FAK?

Dva dana, jedno noćenje?

Boljevac?

Pravimo tematsku žurku/definišemo sem jedenja, pijenja i gledanja u sprave da li ćemo i da ih slušamo?

... jer ako hoćemo, bilo bi pošteno da im obezbedimo za to i uslove, pošto na FAK 1 je za to bilo uslova delom, a na FAK 2 nikako!

Ako je to Boljevac, i ako se zajebemo i hoćemo nešto i da slušamo, onda dajte da se dogovorima okvirno oko sledećih stvari:

1) poznata vam je prostorija.

Očajna je akustički netretirana.

Ko- koliko - i kakvih tepiha/panela/ absorbera-difuzora donosi?

Što više to bolje pošto će se lakše izabrati oni koji su potrebni za tretman, a ostali nazad u gepek/šumu/štatijaznam.

...ili el cheapo varijanta  sa alkoholnom vatom: alkohol u usta i vata u uši

:)

2) poznata vam ja kakofonija i entropija sa prethodnih okupljanja, koja je u principu super do određene mere.

Ako je svedemo na okvire tipa termina za

-analognu kakofoniju,

-digitalnu kakofoniju,

-Pass-kakofoniju,

-fullranger/open baffle/štatijaznam termin,

uradili smo pomak, pa se svako pripremi za svoju interesnu sferu što kao moderator diskusije, što kao izlagač/demonstrator, što kao slušalac sa- ili bez dobacivanja.

Ha?

Napisano

Men' štima dva dana jedno noćenje u Boljevcu (jedini uslov - ne mogu prve dve nedelje avgusta meseca). Sve ostalo radije prepuštam osobama koje su sposobnije za organiziranje.

Napisano

kao sto rekoh - preferiram onaj datum (jul?) koji odgovara pobedniku FIM relija - Ninjasanu (crnom) , Boljevac jes , pravila kako odredite

Napisano

Ja kao sto sam rekao, dolazim ako je termin kad sam tu a trebam da krenem 6g jula i tu sam u Bgdu prvo.

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...