Jump to content

Ozvučenje-sateliti-binovi itd...


milivojevic97

Preporučeni Komentari

Pozz svima, otvaram ovu temu jer nisam uspeo da nadjem objasnjenje na moja pitanja. Da pocnem odmah, ne bi li smorio, imam pitanja u vezi ozvucenja. Zanimam me kako uopste u nekom nocnom klubu nameste svo to silno ozvucenje tj. kakva i koliko pojacala koriste? cuo sam da ima nek procesori itd, nije mi jasno kako oni prikljuce 4 satelita ogromne snage i 2-4 bas bina na bilo sta jer ne verujem da to sve moze na 1 pojacalo a da je ispod 'iljadu evra. Evo 1 konkretni primer: znam da klub/diskoteka sta god ima 4 satelita od po 750W(navodno), i jos 4 bas bina slicne snage- jel se to sve prikljuci na 1 pojacalo? posle ovih stvari e muci to da li su sateliti bitniji ili binovi? Na sta treba vise da se obrati tj. sta je od veceg znacaja(kvalitet i snaga zvuka)? Hvala sto ste ovo procitali i ako neko odgovori videcemo dalje :)

 

editovano - ime naroda zamenjeno nazivom monete na čega se primarno, verujem, i mislilo. U kontekstu nije zvučalo dobro - moglo je biti pogrešno protumačeno - a pošto ne želimo nikoga ni da vređamo ni omalovažavamo... Ze sada samo molim da se malo više promisli kada se nešto napiše a PRE negoli se klikne na dugmence... Sledeći put će se to smatrati kršenjem pravila foruma.

 

stein.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 4
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

Na žalost ti ne mogu ništa pametno reći u vezi razglasne tehnike. Možda netko od ljudi koji su radili ozvučenja za takve prostore ili DJ-i kojih ima na forumu uskoče.Što se tiče izraza - sve je u redu, ne vjerujemo da si ga upotrebio sa namjerom omalovažavanja ili kao aluziju da se za neki iznos ljudskih biča može u zamjenu dobiti neka roba. Malo je nezgodno koristiti ga na taj način jer može netko tjerati mak na konac zbog toga i Stein je jednostavno prevenirao takvu mogučnost. Ako ima još negdje na forumu da se na pežorativan način, osim u vicevima gdje se to donekle tolerira, koriste nacije onda to znači samo da nam je promaklo ispod radara, a ne da smo ovdje ispravili tekst zato što si ga baš ti napisao. :cheers:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Hajd da preformulisem pitanja... Imam sistem 5.1 sa kucnim bioskopom(nebitne snage) i pojacalo sa 2 podnostojeca zvucnika(u ovom slucaju ce oni biti bas binovi). Pojacalo mi je povezano na Racunar sa koga u 80% slucajeva slusam muziku. E sad ja bih radi boljeg ambijenta(mozda i kvaliteta i boje zvuka) da nekako prikljucim 4 satelita. Pitanje gde da prikljucim te satelite? 2 bina zauzimaju A izlaz pojacala, tj ostaje mi jos B(za 2 zvucnika) a imam 4 ? Molim za savet pomoc kritiku itd..

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...