simplicisius Napisano Decembar 12, 2012 #1 Napisano Decembar 12, 2012 proveo sam vikend u beču kod prijatelja audiofila baćka. odveo me na berzu gramofofonskih ploča i cd, koja se održava četiri puta u godini. broj ploča i posetilaca je neverovatan. mislim da se atmosfera može osetiti! ono šta me je razočaralo su profesionalni trgovci. to nije berza za razmenu! ploče koštaju od 1 euro, većina su oko 10 eura, interesantne od 50 do 300 eura, a veoma retke i egzotične do vrtoglavih 1000-1200 eura.
Zen Mod Napisano Decembar 12, 2012 #2 Napisano Decembar 12, 2012 trebao si ostati u Becu i onda za jedno 12-15 meseci otici na isto mesto vrlo verovatno ne bi razmisljao isto
simplicisius Napisano Decembar 12, 2012 Autor #3 Napisano Decembar 12, 2012 trebao si ostati u Becu i onda za jedno 12-15 meseci otici na isto mesto vrlo verovatno ne bi razmisljao isto izbor ploča takodje je diskutabilan. ono što je vredno strari rock, nešto malo džeza, bluza i soula. baćko kupuje neku nazovi progresivu i domaćice. ostalo je neki pop i nemački folk. klasike uopšte nema. najskuplje ploče su od nekih progresiv grupa koje su izdali jednu ploču koja je prodata u 2o primeraka i onda povučena i pretopljena, a sada su je otkrili novi fanovi! većina skuplja ploče kao filatelisti, a ne po vrednosti muzike! ......ali ima i svetlih trenutaka!!!
revox Napisano Decembar 12, 2012 #4 Napisano Decembar 12, 2012 proveo sam vikend u beču kod prijatelja audiofila baćka. odveo me na berzu gramofofonskih ploča i cd, koja se održava četiri puta u godini. broj ploča i posetilaca je neverovatan. mislim da se atmosfera može osetiti! ono šta me je razočaralo su profesionalni trgovci. to nije berza za razmenu! ploče koštaju od 1 euro, većina su oko 10 eura, interesantne od 50 do 300 eura, a veoma retke i egzotične do vrtoglavih 1000-1200 eura. bogato nema što a i cjene LP su boli glava u moje vrijeme LP iz GB si kupovao za 5GBP što je današnjih 6 eura i to da biraš npr ovo http://www.popsike.com/SAVOY-BROWN-BLUES-MATTER-DECCA-UK-1969-MINT-STEREO/220467176194.html je plaćeno 4-5 GBP a sad ide kolko ide prosto da ne vjeruješ da se danas prodaju polovne 10 eura malo mnogo sad proizvode kao audiofilska izdanaja kao 180 grama i ostale gluposti i prodaju 25-30 eura ludilo savaka LP kupljena u GB 70-80 je audiogilska za ove danas rezane neka nego su i ex Yu vinile digli na 5 eura pa se onda igraj gramofonima
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah