Jump to content

2SK3505


Mentok

Preporučeni Komentari

Popravljam balast za lampu na nekom projektoru, zviznula je jedna smd dioda (bila je mehanički oštećena), za nju sam našao adekvatnu zamenu ali sledeći u lancu je zviznuo ovaj mosfet. Ima li neko ideju gde bih mogao lokalno da ga nabavim.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 4
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aha, razne IRF sam i gledao kao zamenu, ali me plašilo što je 2SK3505 deklarisan za struju do 14A.U tom slučaju bih te zamolio, ako te ne mrzi, da pogledaš da li bi odgovarao za zamenu 2SK3313 - taj imam pri ruci i čini mi se da je najsličniji po karakteristikama.Veliko hvala unapred.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ne verujem da ce ta lampa u projektoru da konstantno vuce toliku struju, niti da je MOSFET crkao zbog toga. Najcesce krepa zato sto dobije Vgs veci od 20V a tu mu ne pomazu ni kozne gace a kamo li Id_max parametar...Ok je i 2sk3313 al' ja bih radije stavio dve kontraserijske 9V1 zenerke na Gate i Rg od par stotina Oma, nego sto bih se sekirao o Id_max u toj primeni ;)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Hvala mnogo na informacijama. :respect: Probao sam ali biće da je još nešto otišlo kada se desio kuršlus, moram još sve detaljno pregledati. Inače kvar je nastao kada se jedna dioda mehanički oštetila (otpala) i onda je ko zna kakav pakao nastao na ploči od balasta. Ništa, back to the drawing table. :angry7:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...